Filmovi zbog kojih su i najsnažniji pustili suzu

anuška

Poznata ličnost
Član
NAJTUŽNIJI FILMOVI SVIH VREMENA


Objavljeno 11.01.2013 piše A.B.

www.eynjuls.com
Ljudski ukusi variraju od pojedinca do pojedinca pa je ista stvar i pri odabiru filmova. Dok neki vole trilere, horore ili komedije, drugi uživaju u dramama. Kod nekih filmova se gledatelji rastuže tek na kraju, ali ima i onih zbog kojih brišete suze tijekom cijele radnje. Ovo su filmovi zbog kojih su i najsnažniji pustili pokoju suzu.

Filmovi nam služe za skraćivanje vremena, opuštanje, smijeh ili čak za plakanje. Svaka drama utječe na raspoloženje gledatelja, no oni emotivniji čak i puste pokoju suzu. 'Titanic', 'P.S. I Love You' ili 'Stepmom' samo su neki od filmova koji spadaju u tu kategoriju, a u nastavku pogledajte koji su se još naslovi našli na popisu najtužnijih filmova svih vremena.
'P.S. I Love You'

Gerard Butler i Hilary Swank će sigurno izvući nekoliko suza iz vaših očiju. Gerry umre, no ostaje uz voljenu Holly kojoj upravlja životom preko unaprijed napisanih pisama. Na taj način Holly stane na noge, upozna novu ljubav te nastavi sa svojim životom.

'The Notebook'

'The Notebook' je najromantičniji ljubavni film svih vremena, ali ujedno spada i među najtužnije. Allie oboli od Alzheimerove bolesti, a Noah joj svaki dan dolazi u posjetu te joj čita njihovu ljubavnu priču u nadi kako će se ona sjetiti.
'Love Story'

Riječ je o romantičnom filmu iz 70-ih u kojemu se dvoje studenata iz različitih društvenih slojeva zaljube te odluče izgraditi zajednički život. U trenutku kad odluče napraviti dijete, saznaju da je djevojka jako bolesna.
'Titanic'
Tko nje zaplakao u trenutku kad je Rose pustila Jackovu beživotnu ruku da bi pao na dno oceana? Spomenuta scena iz Oscarom nagrađenog 'Titanica' spada u najtužnije filmske trenutke u povijesti.

'Hope Floats'

Birdee je jedna od najtužnijih uloga koju je u svojoj karijeri igrala Sandra Bullock. U filmu 'Hope Floats' ona sazna kako ju muž vara s najboljom prijateljicom, odseli se s kćerkom kod roditelja, zatim joj majka umre, a otac oboli od Alzheimera. Muž zatraži razvod braka, a kćer krivi Bredee za cijelu situaciju u kojoj su se našle.
 

Stemis

Neodgovorni urednik
Urednik
Prva dva filma sam gledao. O Titaniku nemam šta reći, ne verujem da ga neko nije gledao.

P.S. I Love You je jako lep fim - topla preporuka.
 

lutalica

optimista sa iskustvom
Član
P.S. I Love You - gledala... jeste lep i tuzan....
Titanik - naravno.....
Samo, ja volim malo drugacije filmove.... Za mene su dobri filmovi "Legenda o jeseni" , "Hrabro srce" "Setnja medju oblacima"... Mjuzikle u principu ne volim, ali "Kosa"....
 

lutalica

optimista sa iskustvom
Član
Setnja medju oblacima je jedna divna drama....Ako ih volis, pogledaj pod obavezno...:thumbsup:
 

jasna949

dežurna ćaskalica
Član


ovo je jedan od tih filmova.... ko nije pogledao neka pogleda obavezno... teška drama...


Топла и потресна људска прича о борби за живот, снимљена по истинитом догађају. Породична катаклизма почиње сазнањем да кћи, млада успешна пијанисткиња, болује од леукемије. У разумљивој паници и узрујаности, мајка се сети да у удаљеној планинској кућици живи њен отац, са којим је одавно прекинула сваку везу. Заједно са бившим мужем доноси одлуку да кћи одведе код деде, који се максимално посвећује детету и почиње да је уводи у тајну природе и живих бића у њој. Живот у природи и борба деде за унукин живот обасјава причу и оставља снажну емоцију на гледаоца. Природа, животиње, љубав, све делује помало бајковито, али мрачни део природе долази по своје.
 

Stemis

Neodgovorni urednik
Urednik
Nekada sam te teške, potresne drame voleo da gledam, sada ih izbegavam.
 

anuška

Poznata ličnost
Član
Izbegavam sve ono što me rastužuje . Svakodnevnica nije ružičasta pa ne želim još dodatno loše raspoloženje.
 

Gđa Blejz

Izmišljen lik
Član
"IT vanzemaljac" ...toliko sam plakala na kraju da me je bilo sramota da izađem iz bioskopa, crvena i naduta od plakanja.

Mnogo godina posle toga Kusturičin "Arizona Dream" . Nemam pojma šta je tu razlog, sećam se da je bila premijera u SC, 90-te... Plakala sam od prve do poslednje scene. :cry::(
 

helsing

Poznata ličnost
Član
Secam se starog filma o bokseru "Sampion". Ne pamtim da me je neki film tako rastuzio kao ovaj

 
Vrh Dno