• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Film "Sveštenikova deca" oduševio Beograđane

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
Hrvatski igrani film "Sveštenikova deca" u režiji Vinka Brešana premijerno je prikazan u Domu sindikata.

v277411p0.jpg

Foto Tanjug Filip Krainčanić

Tokom projekcije bilo je puno glasnog smeha. Na kraju je dug aplauz dočekao reditelja, kao i hrvatske glumce Krešimira Mikića i Mariju Škaričić i poznatog srpskog glumca Lazara Ristovskog koji su izašli na binu da se poklone mnogobrojnoj publici.

Pogledajte foto galeriju OVDE.

Brešan je uoči premijere izjavio da je ovaj film "mediteranska komedija u kojoj je osnovni pokretač radnje mladi sveštenik koji je odlučio da poveća natalitet na ostrvu i zbog toga počeo da buši neprodane kondome".

"Udružio se sa jednim priprostim trafikantom i pomahnitalim apotekarom i počeli su da imaju uspeha, ali kasnije, naravno, stvar krene nizbrdo, kao u svakoj komediji", rekao je on.

Publici u Hrvatskoj se ovaj film svideo, ali je bilo i oštrih kritika u crkvenim krugovima.

"Ne znam za film koji se svima svideo. Bile su reakcije crkve, ali film postoji da komunicira sa publikom i sa realnošću. Ne postoji film koji ne može nekoga da uvredi ili da se neko oseća pogođenim, a zašto se oni osećaju pogođenim, morate njih da pitate", kazao je Brešan.

Povodom učešća Ristovskog rekao je da mu je bio potreban "jedan baš glumački autoritet za ulogu biskupa".

"To je najveći čin u filmu i trebao mi je jedan 'spešel star gest'. Zamolio sam Lazara, na moju sreću on je pristao i to mi je bilo veliko zadovoljstvo", istakao je reditelj.......

više na str:
http://www.mondo.rs/s277411/Zabava/Film/Film_Svestenikova_deca_odusevio_Beogradjane.html

Vrh Dno