• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Film koji želim da preporučim

Maximus

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
16.02.2009.
Broj reagovanja
22
Horoskop
Ovan
[size=large]Preporucite dobar film[/size]

evo od mene recimo Taken (200:kul:

taken-2008-1.jpg

Maximus

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
16.02.2009.
Broj reagovanja
22
Horoskop
Ovan
Jel gleda neko filmove ?? :laugh: ..niko nista da preporuci

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Nove filmove skoro da i ne gledam. Niti ih skidam, a na TV nema skoro nista novo. Ma, iskreno, nemam ni vremena. Ali ako bih nesto preporucio, svakako bi to bila neka komedija sa Edijem Marfijem. Obozavam njegov humor.

daysleeper

Poznata ličnost
Učlanjen(a)
19.02.2009.
Broj reagovanja
233
Gleda se kad se moze ili kad nabavim B)
Evo ja preporucujem jedan film ima mu vec 10 god. Lagana komedija/timejdzerski film desava se uoci mature, igraju Heath Ledger, Julia Stiles i ostali ne znam imena, ime filma je 10 things I hate about you (1999.)
Isto volim i ove fantasy filmove kao Zlatni Kompas, jedva cekam ovaj nastavak evo nikako da ga snime, a evo recimo i nesto drugacije mnogo zanimljivo, mistican film Wicker Man sa Nicolas Cage-om to mi je uvijek bilo vrh.

3 preporuke od mene, mislim dosta za ovi put :laugh:

heroj_ulice

Novajlija
Učlanjen(a)
17.08.2009.
Broj reagovanja
0
Ja obozavam strane filmove sa temom II. sv. rata.
Moj prijedlog je da pogledate:zbunjen:pasavenje redova Rajana

Maximus

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
16.02.2009.
Broj reagovanja
22
Horoskop
Ovan
Saving Private Ryan (199:kul: je jedan od najboljih filmova...to svi moraju pogledati!!!
Takodje jos jedan dobar film je We Were Soldiers (2002) -Mel Gibson

heroj_ulice

Novajlija
Učlanjen(a)
17.08.2009.
Broj reagovanja
0
Maximus' pid='1571' dateline='1251120388 je napisao(la):
Saving Private Ryan (199:kul: je jedan od najboljih filmova...to svi moraju pogledati!!!
Takodje jos jedan dobar film je We Were Soldiers (2002) -Mel Gibson

Da li je sa tematikom II. sv. rata?

Maximus

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
16.02.2009.
Broj reagovanja
22
Horoskop
Ovan
We Were Soldiers (2002)

Dolina la Drang mjesto je u Vijetnamu poznato kao "Dolina smrti". Bitka koja se tamo dogodila jedna je od najkrvavijih u američkoj povijesti, i jedan od prvih velikih izravnih sukoba američke i vijetnamske vojske.
U nedjelju, 14. studenog 1965. godine, u 10 sati i 48 minuta, pukovnik Hal Moore i njegov odred spustili su se u dolinu Ia Drang, mjesto koje je u Vijetnamu poznato pod imenom "Dolina smrti". Na bojnom su polju on i njegov odred od približno 400 ljudi bili u potpunom okruženju oko 2000 sjeverno-vijetnamskih vojnika pod vodstvom pukovnika Ahna.
Mooreov je odred bio Prvi bataljun 7. konjičke divizije - iste one koju je predvodio general George Custer stotinjak godina ranije u borbi protiv indijanaca - a kao i u Custerovu slučaju, ironija je nastavljena: umjesto pojačanja, našli su se u okruženju znatno nadmoćnijeg neprijatelja

Lazar

Poznata ličnost
Učlanjen(a)
06.09.2009.
Broj reagovanja
3
Horoskop
Lav
Ja bi preporučio 300 Spartans ako je neko gledao.. zna da je film exstra...

Lujka

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
15.09.2009.
Broj reagovanja
1.280
Horoskop
Vodolija
Maximus, Taken je za mene film koji sam gledala tek pre par meseci i odusevila sam se :laugh: .. toplo ga preporucujem svima kao i:

horor (ko voli)

bajka

...pobednik na Oskaru...ooodlican film

Maximus

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
16.02.2009.
Broj reagovanja
22
Horoskop
Ovan
evo nekoliko preporuka...

The Tale of Despereaux (200:kul:

Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009)

The Taking of Pelham 1 2 3 (2009)

Drag Me to Hell (2009)

Public Enemies (2009)

Chi bi (200:kul: ili Red Cliff ...

Jarooko

Poznata ličnost
Učlanjen(a)
10.09.2009.
Broj reagovanja
1
[size=x-large]
Ink​
[/size]

INK-Movie-Poster_sm.jpg

Ink (SAD; 2009) je naucno fantasticni-fantazijski film, napisan i reziran od strane Jamin Winans.
Glavne uloge: Chris Kelly, Quinn Hunchar i Jessica Duffy.
Izdala ga je Winans-ina licna nezavisna produkcijska kuca, Double Edge Films, sa Kiowa K. Winans, snimljen od strane kinematografa Jeff Pointer u okolini Denvera. Premijerno je prikazan na The Santa Barbara International Film Festival 23. januara 2009. godine.

link ka IMDB stranici filma Ink

Licno misljenje o filmu: film je stvarno odlican. Oseti se tacno svako osecanje koje u datom momentu reziser zeli da nam prenese. Odlicna prica, odlicno izvodjenje, odlicna rezija. Ukratko, odlican film. Jaka 9-ka.

[youtube]ZBGeErufQdY[/youtube]

Romanticide

Poznata ličnost
Učlanjen(a)
28.12.2009.
Broj reagovanja
2

Kod ovog filma rijeci su suvisne. Imajte na umu da je zaradio preko MILIJARDU dolara za 17 dana prikazivanja! James Cameron je legenda!!!

M

Mitzy

Gost
Lazar' pid='1793' dateline='1252700049 je napisao(la):
Ja bi preporučio 300 Spartans ako je neko gledao.. zna da je film exstra...

hahaha ja sam gledala parodiju na taj film, svima je preporucujem 'Meet The Spartans' :laugh:

Maximus

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
16.02.2009.
Broj reagovanja
22
Horoskop
Ovan
Preporucujem :: Ostrvo - Ruski film

12660sl.jpg

Kratki prolog filma vraca nas u Drugi svetski rat, na sovjetski šlep, ciju posadu cine dva mladica: skiper i ložac parnog motora. Nemacka patrola zarobljava i brod i posadu, nacisticki oficir nudi slobodu ložacu Anatoliju ukoliko ovaj ubije svog saborca, a grdni ložac, preplašen, histericno povlaci obarac i gleda u tamnu vodu za pogodjenim hrabrijim drugom Tihonom. Šleper eksplodira od postavljene nemacke mine, a ujutru nekoliko pravoslavnih monaha s obale odnosi onesvešcenog Anatolija u sigurnost manastira.

Najavna špica. Prava radnja filma pocinje 1976., u manastiru na ostrvu usred Belog mora... Anatolij je starac, otac, clan kaludjerske bratije... Po izgledu i ponašanju je «jurodivi», rec je ruska i oznacava coveka koji je u potrazi za Bogom naizgled skrenuo sa obrazaca normalnog ponašanja. Procelav, krezub, u poderanoj mantiji, neumiven od ugljene prašine kojom hrani parne kotlove, Anatolij je u vecitoj potrazi za iskupljenjem od ubistva s pocetka price – greha kojeg ne može da se oslobodi ni pustinjaštvom, niti molitvama, niti cinjenjem cuda niti tacnošcu svojih predskazanja...

Duboko duhovan, film ostrvo ("Ostrov", Russia, 2006) je fascinantan primer da spor ritam filma ne oznacava istovremeno i njegovu monotonost, ili eventualni osecaj dosade kod gledalaca... Istovremeno, ovo nije jedan od «onih» ruskih filmova, radjenih u stilu «niko kao mi» ili «naš Bog je jaci od tvog Boga»... Grešnik, iscelitelj, vidovnjak i svetac, Anatolij (glumi ga nekadašnja ruska rock-zvezda Pjotr Mamonov, glumac u debitantskom Lunginovom filmu «Taksista»), «jurodivi» i «starec», nije novi simbol verske, u ovom slucaju, pravoslavne propagande, niti je ostrvo film koji bi trebalo da posluži u takve svrhe. Cak, (ako bih kao pripadnik trece generacije jedne ateisticke porodice to mogao uopšte da kažem) film bi mogao da govori o tome da je Bog unutar svakog od nas, te da Njemu crkvena doktrina, hijerarhija, forma, poslušnost uopšte i nisu presudne kada ispituje neciju veru i kada daje oproštaje grehova ili iskupljenje.

Ivana

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
07.02.2010.
Broj reagovanja
74
Prvo samo da kažem da sam i ja gledala The Notebook i slažem se sa Lujkom, film je baš dobar, iako i nisam baš veliki ljubitelj ljubavnih filmova. Ovaj izlazi iz okvira stereotipa. Preporučila bih još 2 ljubavna, vrlo neobična, ali i tragična: Butterfly effect (ali samo 1. deo, za drugi deo ne garantujem, nisam gledala, a čujem da je loš) Iznenadilo me je i to da glavnu ulogu igra Ashton Kutcher, i to dobro, a nije komedija... I, Valley of flowers, još neobičniji, i meni i lepši, a podsetio me na ovaj prethodni. Ko bude gledao oba, shvatiće zašto.

A, sada, za sve ljubitelje komedija, mog omiljenog žanra:Superbad (odlican!),zatim Ali G (poskidajte i sve njegove emisije, iskrivićete se od smeha), Borat i Bruno (sa 2 tačke na u, kao austrijsko ime) Inače, za one koji nisu čuli, ova 3 lika iz 3 filma su jedan isti čovek- Sasha Baron Koen. Najbolje da pogledate sva 3, nećete pogrešiti. Njega pokušava da imitira onaj naš nesrećni Amidžić sa Pinka, mnogo me nervira, a i vas će kad pogledate original. Zatim, The Ballad of Ricky Bobby, i Forgetting Sarah Marshall.

To je sve čega sam sad uspela da se setim. Inače sam veliki filmofil, i preporučiću vam uskoro još, samo da se prisetim... B)
Mene je zainteresovao ovaj ruski, što ga je Maximus preporučio, pa ću ga odgledati :laugh:

КриминалноДобра

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
26.01.2010.
Broj reagovanja
0
Hachiko: A dog's story
Ричард Гир глуми, даље не требам ништа да кажем B) Данас сам га гледала, стварно је обајснио филм :laugh:

hachiko_a_dogs_story_ver2.jpg

Maximus

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
16.02.2009.
Broj reagovanja
22
Horoskop
Ovan
Evo nekoliko preporuka,uglavom su to novi filmovi

Sherlock Holmes (2009)
15znrqe.jpg

The Hurt Locker (200:kul:
m7qafm.jpg

Planet 51 (2009)
fwrf6d.jpg

Steve Irwin: He Changed Our World (2006)
25iuiyg.jpg

Vrh Dno