• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Fenomen

Tony Montana

Šalabajzer
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.11.2011.
Broj reagovanja
858
Horoskop
Ribe
Priznajem ćumur (namćor) sam ali voleo bih da mi neko objasni fenomen uživanja u tome da gledaš neke turske babe zavijene u neke marame (sutra verovato i u feredže) neki jezik koji zvuči kao kad englez sluša srpski, ono indijsko ****** takodje, latinoamerička priča je već sažvakana .... zar smo stvarno toliko glupi ..... pišem dok moja sestra gleda neko djubre a ja i pored slušalica čujem krike i urlike .....e evo možete i da glasate koju tursku seriju sledeću će da gledate :oops:

saska

penelopa
Starosedelac
Učlanjen(a)
21.04.2010.
Broj reagovanja
659
:roflmao:..a da cujes samo jutarnje razgovore,komentare..pa bogami i svadje..bar kod mene na poslu...a sve zbog serije..

Tony Montana

Šalabajzer
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.11.2011.
Broj reagovanja
858
Horoskop
Ribe
Ja to ne mogu da gledam... znam da gledate (ko gleda) .... dajte mi smisao ......

Lujka

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
15.09.2009.
Broj reagovanja
1.281
Horoskop
Vodolija
Ne gledam ih i nemam nikakvu zelju da ih gledam, niti cu. Zasto ih drugi gledaju.. nemam pojma. Valjda se ljudi opuste uz tako nesto.. ne znam.

Tony Montana

Šalabajzer
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.11.2011.
Broj reagovanja
858
Horoskop
Ribe
Ne gledam ih i nemam nikakvu zelju da ih gledam, niti cu. Zasto ih drugi gledaju.. nemam pojma. Valjda se ljudi opuste uz tako nesto.. ne znam.
Pa to me interesuje šta je to toliko lepo u tome, nije osuda samo da nadjem smisao ........ ne kažem ja da sam ja u pravu .....

Lujka

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
15.09.2009.
Broj reagovanja
1.281
Horoskop
Vodolija
Ja ti stvarno ne mogu pomoci u odgovoru jer meni tu nista nije lepo.. bar onoliko koliko sam uspela da vidim.
A 'ebi ga, ukusi su razliciti... pitaj sestru sta joj se svidja u tome i zasto gleda pa mi javi :D

tamarishka

Vila dobrila
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.01.2010.
Broj reagovanja
857
Horoskop
Vodolija
Nikada nisam gledala ni jednu latinoamericku seriju, ni indijsku, a kamoli tursku.. Izludjuje me sto u udarnim terminima nema sta da se gleda osim turskih serija i "serija rekordnih gledanosti' - sto je za ocekivati kada se repriziraju sad vec ne jednom mesecno vec idu u tri termna dnevno :sick:
Nemam stomak za te serije, kuknjave i boze, nemam vremena da se ukljucujem u bilo sta to ce odrediti moje vreme i u nekom drugom terminu ako hocu da saznam o cemu se dalje radi ili kraj...
E sad, te komercijalne televizije pa i sa tim idejama o glasanju i biranju, da covek razume kao neku vrstu marketinga a i ideje da se sliju fine pare nicim izazvane da se otkupi serija, ali javni servis... porazavajuce, placas pretplatu za 100-tu reprizu 50-te reprize, gledas maratonske reklame... bljak1 tek sam tu ljuta... ma i na sebe sto sam ipak savestan gradjanin pa svoje obaveze izmirujem i na vreme... ali to je vec druga tema....

Tony Montana

Šalabajzer
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.11.2011.
Broj reagovanja
858
Horoskop
Ribe
Ako neko iz tv branše gleda ovo ... plaćam 20% posto više za skremblovanje svih sadržaja ovog tipa :D

saska

penelopa
Starosedelac
Učlanjen(a)
21.04.2010.
Broj reagovanja
659
Сулејман поново осваја!

Писмо аномимног гледаоца Министарству културе

Текст је писмо анонимног гледаоца упућено једном службенику Министарства културе. Не знамо да ли је на њега стигао одговор.

Поштовани ...,

Ваше име ми је било прво међу контактима на сајту Министарства...

Нисам члан нити једне екстремистичке, десно оријентисане, групе грађана нити једне политичке странке у Србији...
Обраћам Вам се везано за нову турску серију "Сулејман Величанствени", која се емитује или ће тек почети...

Не знам, не пратим такве серије, само сам видеo рекламу и разбеснео се.

Гомила српских зајапурених домаћица веровaтно једва чека серију или већ ужива у њој, не размишљајући ни најмање ко је тај Сулејман Величанствени.

Стварно себе не доживљавам као националисту или томе сл., али ово је превршило сваку меру.

Мислим да је немогуће забранити тако неку серију, поготово јер ће сигурно приказати Сулејмана у романсираном светлу, како је ширио демократију, имао само једну жену, био благонаклон према деци и водио дружељубиве разговоре са суседним државама, а није: Узмао данак у крви, набијао на колац и да не набрајам даље...

Ако већ не може да се забрани овако нешто мора да се смисли неки механизам који би смањио вероватноћу откупа овакве серије...
То је ваш посао (мислим на ваше Министарство).

Нпр. наплата екстра пореза којим би се обновили културно-историјски споменици или тако нешто слично. Треба искористити глупост и непросвећеност овог народа, али на прави начин (управо то и раде многе популарне шоу емисије, да их не набрајам, али ширећи антикултуиру и све их треба опорезовати, и ту лежи новац за културу...)

Знам шта је слобода изражавања, слобода политике емитовања телевизиског програма у оквиру правног оквира... али ово вређа.
У време док је владао дотични господин Величанствени 1520-1566. год, шта се дешавало у Србији? У каквим смо односима били са Турском у то време, колико је колаца било окрвављено и колико деце истргнуто из мајчиног наручја (да не набрајам даље, већ ми звучи патетично).

Да закључим једним питањем? Шта мислите да Немци сниме серијал о Хитлеру, и покушају да извуку добре особине код њега и прикажу га романсирано како је хтео само да заведе мало реда у посткризној светској економији касних 30-их...

Да ли би Израел откупио серију јер Хитлера игра презгодни плавооки Кристоф Валц?
Не би откупили ни "Клинику Шварцвалд" лимунаду о младим докторима и дикторкама који се "ваћаре" по клиници а камоли "Хитлера величанственог", зато су Израелци то што јесу, једна од најмоћнијих држава на свету... Модерни су, знају историју али не заборављају...

Покушајте да урадите нешто по том питању, паметно, мудро, модерно, префињено и у складу са законом.

Изузетно ме занима Ваше мишљење о свему горе наведеном.

Младен, један обичан грађанин Србије.
Izvor net

Amy-

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
16.11.2010.
Broj reagovanja
646
Horoskop
Ovan
pa Tony..........zar nisi sam dosao do zakljucka da cemo u EU uci tek kada postanemo deo Turske............tako da su serije izgleda pocetne pripreme................

Tony Montana

Šalabajzer
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.11.2011.
Broj reagovanja
858
Horoskop
Ribe
Сулејман поново осваја!

Писмо аномимног гледаоца Министарству културе

Текст је писмо анонимног гледаоца упућено једном службенику Министарства културе. Не знамо да ли је на њега стигао одговор.

Поштовани ...,

Ваше име ми је било прво међу контактима на сајту Министарства...

Нисам члан нити једне екстремистичке, десно оријентисане, групе грађана нити једне политичке странке у Србији...
Обраћам Вам се везано за нову турску серију "Сулејман Величанствени", која се емитује или ће тек почети...

Не знам, не пратим такве серије, само сам видеo рекламу и разбеснео се.

Гомила српских зајапурених домаћица веровaтно једва чека серију или већ ужива у њој, не размишљајући ни најмање ко је тај Сулејман Величанствени.

Стварно себе не доживљавам као националисту или томе сл., али ово је превршило сваку меру.

Мислим да је немогуће забранити тако неку серију, поготово јер ће сигурно приказати Сулејмана у романсираном светлу, како је ширио демократију, имао само једну жену, био благонаклон према деци и водио дружељубиве разговоре са суседним државама, а није: Узмао данак у крви, набијао на колац и да не набрајам даље...

Ако већ не може да се забрани овако нешто мора да се смисли неки механизам који би смањио вероватноћу откупа овакве серије...
То је ваш посао (мислим на ваше Министарство).

Нпр. наплата екстра пореза којим би се обновили културно-историјски споменици или тако нешто слично. Треба искористити глупост и непросвећеност овог народа, али на прави начин (управо то и раде многе популарне шоу емисије, да их не набрајам, али ширећи антикултуиру и све их треба опорезовати, и ту лежи новац за културу...)

Знам шта је слобода изражавања, слобода политике емитовања телевизиског програма у оквиру правног оквира... али ово вређа.
У време док је владао дотични господин Величанствени 1520-1566. год, шта се дешавало у Србији? У каквим смо односима били са Турском у то време, колико је колаца било окрвављено и колико деце истргнуто из мајчиног наручја (да не набрајам даље, већ ми звучи патетично).

Да закључим једним питањем? Шта мислите да Немци сниме серијал о Хитлеру, и покушају да извуку добре особине код њега и прикажу га романсирано како је хтео само да заведе мало реда у посткризној светској економији касних 30-их...

Да ли би Израел откупио серију јер Хитлера игра презгодни плавооки Кристоф Валц?
Не би откупили ни "Клинику Шварцвалд" лимунаду о младим докторима и дикторкама који се "ваћаре" по клиници а камоли "Хитлера величанственог", зато су Израелци то што јесу, једна од најмоћнијих држава на свету... Модерни су, знају историју али не заборављају...

Покушајте да урадите нешто по том питању, паметно, мудро, модерно, префињено и у складу са законом.

Изузетно ме занима Ваше мишљење о свему горе наведеном.

Младен, један обичан грађанин Србије.
Izvor net
Sad mi krivo što se zovem Tony a ne Mladen .......

Habibi

Član partije :P
Starosedelac
Učlanjen(a)
30.04.2011.
Broj reagovanja
192
Horoskop
Ribe
Zanimljivo da nas ima toliko ovde na forumu koji nemamo pojma o svim tim serijama...Ja sam od serija pratila Lost i nameravam da poskidam sve sezone jer nije puštena do kraja... Turske,Indijanske,Talibanske... me ne zanimaju..Drama ko drama,baba ko baba...drame imam u okolini pa mi nije potrebno da je pratim i na tw-u...Već negde rekoh da volim da gledam nešto što će da me opusti i oduševi...Kao klinka sam gledala Latino sapunice al to je tamo i ostalo,sad smo valjda porasli... domaće serije me smorile,tako da ih zaobilazim...

Tony Montana

Šalabajzer
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.11.2011.
Broj reagovanja
858
Horoskop
Ribe
Kako je dobra ona riba iz "Lost" kanadjanka neka čini mi se ...... al ta serija je bila na programu negde u zlo doba ... cini mi se ....:(

Habibi

Starosedelac
Učlanjen(a)
30.04.2011.
Broj reagovanja
192
Horoskop
Ribe
Kako misliš u zlo doba,bila je u terminu oko 19 h na prvoj...

barzoisr

Novajlija
Učlanjen(a)
03.03.2012.
Broj reagovanja
1
Horoskop
Nije određen
Pa to me interesuje šta je to toliko lepo u tome, nije osuda samo da nadjem smisao ........ ne kažem ja da sam ja u pravu .....
Nije stvar u tome da je to lepo ili da se to njima svidja, vec oni nemaju drugih obaveza, ne znaju drugi nacin kako da zaborave ono sto ih okruzuje. Mislim da bi statistika pokazala da te serije prate ljudi svih doba ali su iz grupe koji finansijski ne stoje dobro, odnosno imaju tik da prezive.

Habibi

Starosedelac
Učlanjen(a)
30.04.2011.
Broj reagovanja
192
Horoskop
Ribe
Ne mora da znači ...jednostavno ih zainteresuje tematika ,ma bre nismo svi isti...

barzoisr

Novajlija
Učlanjen(a)
03.03.2012.
Broj reagovanja
1
Horoskop
Nije određen
Tematika? Mozda u nekim kasnijim epizodama ali sam povod za pocetak gledanje nije tematika.

saska

penelopa
Starosedelac
Učlanjen(a)
21.04.2010.
Broj reagovanja
659
Nije stvar u tome da je to lepo ili da se to njima svidja, vec oni nemaju drugih obaveza, ne znaju drugi nacin kako da zaborave ono sto ih okruzuje. Mislim da bi statistika pokazala da te serije prate ljudi svih doba ali su iz grupe koji finansijski ne stoje dobro, odnosno imaju tik da prezive.
gresis..gledaju i oni sto imaju obaveza,i sto imaju novca..privlace ih emocije ,neki kroz njih nadoknadjuju ono sto im nedostaje u stvarnom zivotu,neki prozivljavaju svoja iskustva..

Tony Montana

Šalabajzer
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.11.2011.
Broj reagovanja
858
Horoskop
Ribe
Nema principa, i tu je Zloca u pravu .... al kao što sam od prvog dana dana bio protiv čika Zlobinetua, tako ni Kasandrinjinu koja je pelcer svega ovoga što nam se dešava nisam gledao ......... "Dinastiju" sam gledao :oops:

Vrh Dno