• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Fascinantne fotografije jedne od najdubljih špilja sveta

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Poruke
8.029
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
Fascinantne fotografije iz jedne od najdubljih špilja svijetaImpresivna podzemna špilja Gouffre Berger na jugoistoku Francuske godinama je smatrana opasnom i nepristupačnom.

Speleoolozi su je zbog toga, ali i činjenice da se na dozvolu čeka i po nekoliko godina, izbjegavali. No ekspedicija od 200 članova, koja je uspješno sišla u njene dubine, pokazala je da nekada smrtonosna špilja i nije tako opasna.
Njihov poduhvat zabilježio je britanski fotograf Robbie Shone.
“Godinama su ovu špilju smatrali opasnom zato što su je pohodili neiskusni speleolozi. No za one iskusnije je itekako pristupačna i silazak u njene dubine predstavlja pravu avanturu”, kazao je Shone te dodao da je za silazak na dno potreban jedan dan.

Gouffre Berger spilja otkrivena je 1953. godine, a ime je dobila po Josephu Bergeru, čovjeku koji ju je otkrio. Godinama je smatrana je najdubljom špiljom na svijetu, a danas zauzima 28 mjesto na listi najdubljih špilja na svijetu..
 

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.805
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Ja se u ove pećine ne bih zavlačio. Jesam ljubitelj prirode, ali me pećine nikada nisu privlačile. Možda zbog mojih predaka... :D
 

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Poruke
8.029
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
Za posetu ovim pećinama treba kondicija, veština a ja to nemam pa onda mi je lepo gledati na fotografijama:)
 
Vrh Dno