• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Evropa okovana ledom, još devet mrtvih

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Poruke
20.474
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
PARIZ –Sneg, led i olujni vetrovi koji su pogodili Evropu, danas su prouzrokovali smrt još devet ljudi - šest u Francuskoj i tri na Iberijskom poluostrvu, a u Velikoj Britaniji su stvorili haos na aerodromima i poremetili vazdušni saobraćaj.
U Francuskoj je led koji je noćas prekrio puteve izazvao najviše problema i doveo do velikog broja saobraćajnih nesreća. Bilans poginulih u Francuskoj za sada je šest, kao i 20 povređenih.
U lančanom sudaru kamiona i 10 automobila na putu u planinama na jugu Francuske, poginuo je španski bračni par, tri vojnika su stradala u istom području u sudaru dva kamiona i dva automobila, preneo je AP.
Vojnici su bili u vojnom konvoju, sa opremom i naoružanjem, na putu ka bazi iz koje je trebalo da otputuju u Mali, gde je trebalo da se priključe francuskim snagama koje se bore protiv islamističkih pobunjenika.
U okolini Tura, grada u centralnom delu Francuske, jedan čovek je poginuo kada je automobilom udario u ambulantno vozilo na zaleđenom putu.
U Alpima se prevrnuo autobus sa ruskim turistima, a u nesreći je povređeno 20 Rusa, od kojih troje teže...

više na str:
http://www.politika.rs/rubrike/Svet/Evropa-okovana-ledom-jos-devet-mrtvih.lt.html
 

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Poruke
20.474
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
a zato mene bole kolena... zbog Evrope.....:laugh:
 
Vrh Dno