• Dobrodošli na Ćaskanja. Ćaskanja forum je Internet zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Opuštena atmosfera i dobra zabava je ono po čemu smo prepoznatljivi. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija, tema... Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se ili se prijavite sa Vašim nalozima na društvenim mrežama. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. Pridružite nam se!

ecnalubmA

Stemis

Neodgovorni urednik
Urednik
#1
Jeste li se i vi pitali kako je moguće da toliko puta pogreše?
hitna-8_620x0.jpg
I znate šta sam još pomišljao? Smejaćete se: jedno vreme sam mislio da su to vozila iz donacija, pa kad već omaše u farbanju, bar da ga nama poklone. Bože, grešan sam.
I tako malopre, upitam Google i dobijem vaspitnu:
Na prednjim vozilima saniteta običaj je da se natpis AMBULANCE, koji je inače međunarodno prihvaćen, piše potpuno naopako. Ovu praksu su kasnije preuzeli i vatrogasci, a potom u nekim zemljama i policija kao i ostale hitne službe. Sa druge strane, ivice saniteta su ispisane regularno. Čemu specifičan način pisanja na prednjem delu vozila?
Zapravo, razlog je krajnje jednostavan – kako bi vozači koji se nalaze ispred vozila hitne pomoći u svojim retrovizorima mogli ispravno da vide da je iza njih hitna pomoć i da ih propuste. Logično. :wideyed::banghead::bucktooth: