• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

E,svasta!!

saska

penelopa
Starosedelac
Učlanjen(a)
21.04.2010.
Poruke
9.398
Broj reagovanja
659
Njeguši: Izbacio Srpkinje iz restorana
Vlasnik Etno sela Kadmi na Njegušima Milo Kadija izbacio je iz svog restorana Veselinku Rajković iz Podgorice i njeno petoro maloletne dece, kao i jednu monahinju Mitropolije crnogorsko-primorske.
v253907p0.jpg
Ilustracija (Guliver/Getty Images)

Kako je objasnio, to je učinio jer ne podnosi Srbe i Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC).
Rajkovićeva je "Vijestima" rekla da je sa decom i njihovom verskom učiteljicom, u povratku iz posete manastiru na Prevlaci, svratila u restoran Kadmi u Etno selu na Njegušima, ali im je prišao Kadija i rekao da za njih u tom lokalu nema obroka.
"Prvo smo pomislili da se šali sa nama. On je, međutim, upitao monahinju da li radi za srpsku crkvu, na šta mu je ona kratko potvrdno odgovorila, da bi Kadija nakon toga kazao da za nas u restoranu nema hrane, jer je tu sve crnogorsko", navela je Rajkovićeva. Kadija je, prema njenim rečima, potom zatražio da napuste restoran.
Kadija je "Vijestima" potvrdio da je izbacio iz svog restorana monahinju i majku sa petoro dece. On je kazao da je to uradio, jer je crnogorski nacionalista i da Srbi ne mogu da jedu u njegovom restoranu.
"Napišite da sam crnogorski nacionalista i da Srbi ne mogu da jedu kod mene", rekao je Kadija "Vijestima" , nakon čega je, kako se navodi, upitio niz pogrdnih naziva za sveštenike SPC.
(Tanjug)
 

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.831
Broj reagovanja
16.977
Horoskop
Ovan
Žalosno je da i dan danas političke bitange na Balkanu negativno utiču, prosto pune glavu običnom narodu o nacionalnoj netrpeljivosti.
A vala i narod je prost (moram tako da se izrazim) kad dozvoljava sebi da moralni šljam utiče na njih.
 
Vrh Dno