• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

E-bonton - priručnik za ponašanje na društvenim mrežama

ushljokana ribizla

Zvezdica
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.11.2011.
Poruke
2.184
Broj reagovanja
298
Horoskop
Jarac
1.jpg


Hrvatski Telekom juče je objavio e-bonton, odnosno priručnik za lepo ponašanje na društvenim mrežama.

Prvi e-bonton sadrži 130 odabranih pravila podeljenih po kategorijama Facebook, Twitter i Ostale društvene mreže. Hrvatska online zajednica pokazala je veliki interes za priručnik, što dokazuje više od 600 predloga koji su prikupljenih u samo nedelju dana.

Najbolje među vrlo kreativnim i korisnim predlozima, odabrala je stručna komisija koju su činili eksperti sa iskustvom promatranja najraznovrsnijih oblika komunikacije kao međuljudske interakcije, a to su: dr.sc. Mirjana Krizmanić, dr.sc. Sandi Blagonić, gđa Rajka Rusan, g. Boris Radošević, gđa Sanja Vale i gđa Maja Weber.

Pored štampane verzije, tu je i PDF koji je dostupan za besplatan download i čitanje klikom ovde.

Više o e-bontonu u videu ispod:

 
Vrh Dno