• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Dzejms Din Balkana

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

saska

penelopa
Starosedelac
Učlanjen(a)
21.04.2010.
Broj reagovanja
659
Dačić: Srbi su uvek bili buntovni, mi smo Džejms Din na Balkanu

Iako ga stranačke kolege ocenjuju kao idealnog za budućeg premijera, lider SPS Ivica Dačić u intervjuu za „Blic“ odgovara: „Pitam se da li meni uopšte odgovara da budem premijer“. Dačić ne isključuje mogućnost da DS i SNS formiraju vladu, ali dodaje i da bi ga to obradovalo jer bi bio opozicija takvoj vlasti i time udvostručio rejting SPS.

Da li bismo živeli bolje da smo deo EU?

- Tragično je da posle 11 godina od promena, danas, manje od 50 odsto ljudi podržava ulazak u EU i smatra da je to prevara, a suštinski bi Srbija imala velike ekonomske koristi. Međutim, ceo period posle 2000. je kao i istorija Srbije - istorija propuštenih prilika. Propušteno je da se promeni mišljenje sveta, čak ni oni koji su organizovali smenu Miloševića nisu stali iza Srbije kada je reč o EU perspektivi i rešavanju problema KiM. Meni je prosto neverovatno i to da je propuštena šansa sa Amerikancima. Rekao sam im već da nije moguće da Srbija i Amerika ne mogu da nađu zajednički jezik.

I šta su rekli na to?

- Pitali su šta bi to bilo, i odgovorio sam - treba nam više razumevanja. Srbi su uvek bili buntovan narod, s razlogom ili bez razloga, Džejms Din na Balkanu. Srbi mogu danas da se upitaju da li bismo možda bolje prošli da smo propustili Turke ili da nije upucan Ferdinand... Na kraju krajeva, da li bismo bolje prošli da smo pustili Hitlera da prođe. Ideali i ciljevi za koje su život dali milioni Srba poništeni su poslednjim decenijama 20. veka. Ako je misa za Pavelića ulaznica za EU, onda je potpuno logično da se upitamo i jesmo li bili u istoriji na pogrešnoj strani?! Ali to je pitanje i za naše saveznike iz tih ratova.

Izvor blic vesti

Mislite li da ce biti novi premijer i jesmo li mi veciti buntovnici ili veciti gubitnici?:unsure:

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.977
Horoskop
Ovan
Ne, Dačić, po mom mišljenju, neće biti novi premijer, jer njegova stranka ne može dobiti najviše glasova na izborima. Prilično sam siguran da će, koja kod opcija da dobije većinu (DS ili SNS), sa SPS-om morati da napravi koaliciju. Inače, delim njegovo mišljenje da ukoliko se formira koalicija između DS i SNS njegova partija profitirati kao najača opoziciona stranka, pošto Radikale više niko ne uzima za ozbiljno.
A što se tvog poslednjeg pitanja tiče, mi jesmo večiti buntovnici, ali i gubitnici. S obzirom da smo isuviše mali, buntovništvo nam se nikda nije isplatilo, osim u oslobođenju od Turaka.
Šansa Srbije je po meni definitivno propuštena posle I svetskog rata, ali su tada Karađorđevići hteli da budu veliki kraljevi velike države. Cenu te političke ambicije (stvaranje Jugoslavije) i danas skupo plaćamo.

Amy-

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
16.11.2010.
Broj reagovanja
646
Horoskop
Ovan
mene je naslov slatko nasmejao :giggle:

licno mislim da ce SNS imati najvse glasova.......i da ce im se ovi iz DS pridruziti.........u povlacenju Srbije u jos vecu bedu.......po mom misljenju to je koalicija koja ce formirati novu vladu posle izbora

....tako da ce Dacic imati priliku...kao vodja opozicione stranke .......da trenira strogocu i ostri jezik........dok mi prpadamo........

Tony Montana

Šalabajzer
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.11.2011.
Broj reagovanja
858
Horoskop
Ribe
Sve samo USRA ili URSA beše :D da ne bude u vlasti .... nek odmori Kradjan Lažić malo, a Dačićeve izjave su na nivou pubertetlije .... pazi Džems Din Balkana ... qq šta još nećemo čuti ....
Ne znam šta Angela, Štefan i ostali misle o "velikoj koaliciji" ali ako kažu da treba da se desi ... nije isključeno da će i da se desi ....

Amy-

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
16.11.2010.
Broj reagovanja
646
Horoskop
Ovan
meni su najodvratnije izjave politicara u kojima se osvrcu na komunizam i Tita.........a izgradili su karijere na pljuvanju po istom....

Prema rečima Dačića, treba nam vlast da uspešno i što bezbolnije provede Srbiju kroz ekonomsku krizu, odbrani što više srpskih interesa, a državi obezbedi idealnu međunarodnu poziciju "kao u vreme Tita".

Predsjednik Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić izjavio je da je u Titovo vrijeme "u određenom smislu bilo najbolje".
"Ovo sigurno zvuči čudno, ali je onda bio red u zemlji, poštovali su se zakoni, ljudi su u mnogo većoj mjeri imali jednake šanse za uspjeh i decentralizacija je bila izraženija"

Moskovsko posezanje za Balkanom: Tadić kao Tito - balansiranje između Istoka i Zapada!

Anchy

Halucogen Mozgolečić
Starosedelac
Učlanjen(a)
03.05.2010.
Broj reagovanja
4.888
Horoskop
Lav
A mene vise interesuju predsednicki izbori...Zivo me zanima ko ce zameniti Tadica...

Amy-

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
16.11.2010.
Broj reagovanja
646
Horoskop
Ovan
eeee........o tome sam bas skoro razmisljala.........ako se kandiduje Djilas.........s obzirom da mi deluje dosta sposobniji od Tadica..........Tadicevo mesto u stranci bice poljuljano.........ne verujem da bi se posle toga zadrzao kao predsednik sranke....tako da je moguce da se kandiduje Sutanovac.........kao manje opasan po Tadica..........a i kao manje opasan po Nikolica.......................ne bi me iznenadilo da DS i SNS naprave neki dogovor za buducu koaliciju po kome bi presednicko mesto trebalo da pripadne Nikolicu

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.977
Horoskop
Ovan
A nije isključeno ni da se Tadić ponovo kandiduje.

Amy-

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
16.11.2010.
Broj reagovanja
646
Horoskop
Ovan
...........pa mozda........ali nesto ne verujem da bi ljudi ponovo glasali za njega...........cak i oni koji su ranije bili za DS i glasali za Tadica........sad su neodlucni......

Tony Montana

Šalabajzer
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.11.2011.
Broj reagovanja
858
Horoskop
Ribe
A mene vise interesuju predsednicki izbori...Zivo me zanima ko ce zameniti Tadica...
Što reče Stemis kandidovaće se on opet .... a što se zamene tiče .... koga god da postavimo neće biti ništa gori od Borisa veličanstvenog .... istina ni bolji :D

dusicaa

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
18.08.2010.
Broj reagovanja
981
Horoskop
Strelac
Samo me zanima,da li postoji nada (cini mi se ne :( )da dodje do smene politicara koji nas vode (!?) vec decenijama i da li ce se pojaviti neko ko zaista misli dobro ovoj zemlji ?

Tony Montana

Šalabajzer
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.11.2011.
Broj reagovanja
858
Horoskop
Ribe
Samo me zanima,da li postoji nada (cini mi se ne :( )da dodje do smene politicara koji nas vode (!?) vec decenijama i da li ce se pojaviti neko ko zaista misli dobro ovoj zemlji ?

Evo ja se dobrovoljno kandidujem .... misliću i na svoje i na vaše dobro, čak i ako nekad zaboravim na vaše na svoje neću nikada ... dajem reč :D

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.977
Horoskop
Ovan
Toni, kako bi ti se zvala partija?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.