• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Dress code za šahistkinje

Tony Montana

Šalabajzer
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.11.2011.
Poruke
3.405
Broj reagovanja
858
Horoskop
Ribe
Šahistkinje ne smeju da se oblače seksi kao teniserke

Teniserke pripadaju grupi najatraktivnijih sportistkinja, one nose kratke suknje i dekoltirane majice. I to je njihov dres kod, ali ne može biti i šahistikinjama. Tako je odlučila je Evropska šahovska federacija i to je već počelo da se primenjuje.
326950-43.jpg

Kratke suknje više neće biti dozvoljene na šahovskim turnirima
FIGURA - Na minulom Evropskom šampionatu u Turskoj takmičarkama je naređeno da se oblače pristojno, a da se zaboravi na miniće i na bluze koje više otkrivaju, nego što pokrivaju. To, naravno, ne znači da im je zabranjeno da nose suknje, nego da paze na njihovu dužinu. Znači, ona koja je kraća od pet do 10 centimetara iznad kolena, nije dozvoljena, a zašto je to odlučeno, objasnila je Sava Stoisavljević, generalni sekretar Evropske šahovske federacije.

- Došli smo na tu ideju kada smo shvatili koliko šahistikinja tokom mečeva ne nosi odgovarajuću garderobu. U mnogim sportovima postoji dres kod i mi smo odlučili da uvedemo naša pravila, koja su prvi put primenjena u Turskoj. Bila sam ovde na tri runde i imam utisak da još imamo dosta posla - izjavila je Stoisavljevićeva, FIDE majstor.

Ona smatra da je neprihvatljivo da se šahistkinje oblače slobodno i da bi trebalo da se pridržavaju poslovnog stila odevanja.

326969-44.jpg

Stroga: Sava Stoisavljević

- Dekolte bi trebalo da je pokriven, ali nigde ne piše dužina haljine, pa su neke kompanije predložile da budu malo iznad kolena. Međutim, ja sam videla mnogo šahistkinja, koje nose veoma kratke haljine. I lepo ih je gledati jer su sve zgodne devojke. Međutim, mora postojati neka granica. Primetila sam i ja da teniserke nose ultrakratke suknje, a čula sam i komentare gledalaca. Ne, nisu se žalili, samo ne znam šta ćemo mi da uradimo tim povodom - kaže Sava.

Rođena Novosađanka kaže da šahistkinjama neće biti dozvoljeno da nose kape i šešire tokom takmičenja.

- Pre par godina, dok sam bila sudija, upozorila sam takmičarku na garderobu, iako tada nije bilo ovih pravila, a ona je nastavila da se pojavljuje u stvarčicama kao za plažu. Zato su važna ova pravila za sliku o šahu - dodala je Sava Stoisavljević.
http://www.24sata.rs/sport/vesti/ve...-da-budu-u-minicima-kao-teniserke/33260.phtml
Ova dama nije normalna .... kakve veze ima mini suknja sa šahom omg ......
 

Amy-

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
16.11.2010.
Poruke
2.317
Broj reagovanja
646
Horoskop
Ovan
pa mozda j0j zenski dekolte odvlaci paznju.. pa ne moze da sudi kako treba..........:zbunjen:
 

Tony Montana

Šalabajzer
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.11.2011.
Poruke
3.405
Broj reagovanja
858
Horoskop
Ribe
Al što minić ne sme ... kad su noge pod stolom i vako i nako se ne vide :o
 

dusicaa

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
18.08.2010.
Poruke
9.993
Broj reagovanja
981
Horoskop
Strelac
Setka li taj sahovski sudija ? mozda virka,virka :D
 

Lujka

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
15.09.2009.
Poruke
8.102
Broj reagovanja
1.280
Horoskop
Vodolija
Verovatno brine da ne ozebu.. ipak one sede dok igraju sah, ne skakucu ko teniserke.. mslm s nogu se svasta navuce :roflmao:
 

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.772
Broj reagovanja
16.892
Horoskop
Ovan
U vreme kada je Bobi Fišer započinjao šahovsku karijeru nosio je isključivo džempere i sl. Kolege velemajstori su mu kupili par odela, nakon čega ih je i on sam počeo kupovati i nositi. To mu je kasnije postala pasija (kupovanje odela).
Pristojno oblačenje je nešto što je oduvek krasilo šahiste i šahistkinje. U pitanju je tradicija.
 

Amy-

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
16.11.2010.
Poruke
2.317
Broj reagovanja
646
Horoskop
Ovan
.....treba se oblaciti pristojno........ ali onda neka osmisle neku uniformu....... i problem ce biti resen
 
Vrh Dno