• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Dobrosusjedski odnosi

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Poruke
8.029
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
Dome slatki dome

Susjedi će vam ove stvari vjerojatno prešutjeti

0260007.48.jpg

Susjedi mogu biti od velike pomoći kada trebate nekoga da vam pričuva stan i pokupi poštu kada niste u gradu. Pa, iako se povremeno iz raznih razloga oslanjamo na ljude koji žive pored nas, postoje neke stvari koje jedni drugima nećemo reći.

Ne misle da vam je dijete toliko slatko


Vaši susjedi vjerojatno nisu toliko oduševljeni kada vaše dijete po cijele dane trči i nabija loptu po stanu ili po cijele noći vrišti i plače. Vjerojatno će to spomenuti tek nakon 48 sati nespavanja.
Sve što govorite čuju kroz zidove


Za sve koji žive u stanovima, pa čak i za neke u kućama, to je problem. Vaši susjedi su vjerojatno čuli oko čega ste se svađali prošlu noć.
Vide u vaš dom kad padne mrak


Možda biste trebali razmisliti o debelim zastorima, jer kroz zavjese vide više nešto što mislite. I više negoli biste željeli da vide.
Uvijek postoji neki 'ludi' susjedKada ste se raspitivali o susjedstvu rekli su vam sve pozitivne stvari i zaboravili su spomenuti nekog čudaka, poput nekog tko voli izbacivati vatromete s balkona iz samo njemu jasnih pobuda.
Kradu vaš WiFi


Pitate se zašto vam je internet toliko spor? Vaši susjedi vjerojatno vam neće spomenuti ako su se malo ogrebali za vašu mrežu. Bilo bi vrijeme da promijenite sigurnosne postavke.
Vaše kuhanje ne miriše divno


Posebno ako je u pitanju stambena zgrada, vjerojatno vrlo često osjetite mirise tuđeg kuhanja i ne uživate u njemu. Isto tako, i vaš susjed vjerojatno vam se neće doći žaliti ako miris vašeg dinstanja zapuhne njegovo svježe oprano rublje.
Imaju probleme s mravima, žoharima (ili gore)


Iako bi to bila korisna informacija kako biste mogli učiniti neke preventivne mjere, velika je vjerojatnost da vam se susjedi neće pohvaliti problemom s groznim napastima.
 

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Poruke
20.474
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
Da zaista su veoma bitni dobrosusedski odnosi, ne samo što je prethodno napisano već i zbog drugih stvari, tu se prvenstveno trebaju družiti, popiti kafu zajedno, pripomoći kada je neki nemio događaj u pitanju, kada je komšija pretpan poslom oko krečenja..... ma ima još dosta stvari koje kao dobre komšije možemo dati njima....:)
 

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.805
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Čitav život živim u stanu. da, dobri odnosi sa komšijama ili susedima :D su jako važni.
Ono što se meni čini, na žalost, jeste da su ti odnosi generalno bili daleko bolji pre nekih 20-30 godina. Ne znam šta sam hteo reći, ali ste svakako shvatli da nisam tako mlad. :D
 

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Poruke
20.474
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
u pravu si Stemis, nekada su bili bolji ... valjda ovaj tempo života po gradovima uzima danak, ovde na selu je drugačije...:)
 

Boki

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
15.01.2013.
Poruke
3.889
Broj reagovanja
3.361
Horoskop
Ovan
Imam tu sreću a i nesreću da živim u kući. Nije centar grada, naselje ima oko 16 000 stanovnika, bašte, kuće, mala i velika dvorišta...i da hoćeš i da nećeš svako te vidi. Više su mi pomagale komšije u životu nego najbliža familija. Nekada su moji stari, kada su se doselili, davno, bili u bliskim kontaktima sa svima, danas se dosta toga izmenilo pa su se svi nekako udaljili jedni od drugih. Mada, pomažu i komšinice...:notworthy:
 
Vrh Dno