• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Dlakava prsa nisu adut

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
Žene preferiraju muškarce bez dlaka

Oko 80 posto žena u različitim kulturama privlačnijima smatra muškarce bez dlaka na prsima, a jedno od evolucijskih objašnjenja je da tako izbjegavaju parazit

dlakava-prsa-nisu-adut-zene-preferiraju-muskarce-bez-dlaka-504x335-20120310-20120307155704-bad2f3bb195955657b3486c1ae138077.jpg

Tek 20 posto žena dlakava muška prsa smatra privlačnijima od obrijanih, dok se ostalima više sviđaju prsa s malo ili nimalo dlaka, utvrdila je studija slovačkog Sveučilišta Trnava. U njoj su volonterke ocjenjivale izgled muškaraca prije i nakon depiliranja prsa. Većini njih su gola prsa izgledala privlačnije, iako ni same nisu znale reći zašto, prenosi Daily Mail.

Razlog zbog kojeg su ljudi znatno manje dlakavi nego naši najbliži srodnici primati znanstvenicima je zagonetka. Postoje brojne evolucijske teorije koje objašnjavaju zbog čega su ženama privlačniji manje dlakavi muškarci, a jedna od njih govori kako su tako one izbjegavale uši i druge parazite koji su se mogli nastaniti na dlakavim mužjacima.
- Ipak, čini se da ta evolucijska teorija nije odgovor, jer bi po njoj u kulturama koje su bliže ekvatoru i gdje su paraziti češći trebali izbjegavati dlake, no upravo tamo se one smatraju privlačnima - objasnio je voditelj studije, profesor Pavol Prokop.
Prijašnja su istraživanja potvrdila kako izgled bez ili s malo dlaka preferiraju žene u Kini, Novom Zelandu, Kaliforniji i Turskoj, a jedino u Kamerunu su ženama privlačniji runjavi muškarci. Neka istraživanja pokazuju kako su ženama u plodnim fazama ciklusa privlačniji muškarci bez dlaka, dok im prije i poslije ovulacije dlake ne smetaju toliko.

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
E baš me zanima vaše mišljenje. :)

Njavica

Dreamer.
Starosedelac
Učlanjen(a)
07.08.2011.
Broj reagovanja
3.778
Horoskop
Devica
Pf ne volim da imam cebe pored sebe. :o Iako bih bila s deckom koji ima cebic na prsima samo ako mi se svidi, ne bih obracala toliko paznju na to :D :D

tamarishka

Vila dobrila
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.01.2010.
Broj reagovanja
857
Horoskop
Vodolija
Ne podnosim maljave grudi, ledja... ma.... Srecom moj dragi nije maljav, inace depilacija.... :devilish:

Vrh Dno