• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Diodni laser u stomatologiji

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.805
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Laserska tehnologija predstavlja evoluciju u medicinskoj tehnologiji i nezamenljivu dnevnu podršku tradicionalnim stomatološkim tehnikama. LAMBDA laserski uredjaji su opremljeni nizom pre-set programa, koji su uskladjeni sa prosečnim vrednostima potvrdjenim u mnogobrojnim naučnim publikacijama i kroz saradnju sa najprestižnijim univerzitetima i čuvenim doktorima i stručnjacima u oblasti stomatologije.

Na kontrolnoj tabli vrednost snage izvora može biti promenjena od minimalne vrednosti 0.1 mW do maksimalne vrednosti od 2000 mW uz ograničenja u zavisnosti od tipa korišćenog optičkog vlakna.

LASERSKI TRETMANI:
 1. AFTE
 2. ANALGEZIJA
 3. ABSCES
 4. BIOPSIJA
 5. HEILITI
 6. HEMOSTAZA
 7. STERILIZACIJA KANALA KORENA- ENDODONCIJA
 8. FIBROMI
 9. FISTULE
 10. FRENEKTOMIJA
 11. GINGIVOPLASTIKA
 12. HERPES LABIALIS
 13. PULP CAPPING (PREKRIVANJE PULPE)
 14. HIPERSENZITIVNI DENTIN
 15. PERIODONCIJUM
 16. PERIIMPLANTITIS
 17. WHITENING (IZBELJIVANJE)
 18. ABUTMENT GROOVE (OTVARANJE GINGIVALNOG SULKUSA)
 19. LEUKOPLAKIJA
 20. LICHEN RUBEN PLANUS
Prednosti diodnog lasera

Ekstremna tolerantnost tretmana dozvoljava smanjenje upotrebe anestezije u većini slučajeva. To osigurava bolji odnos sa pacijentima koji imaju strah od stomatoloških intervencija, a posebno sa decom.

Laser se pokazao kao manje invazivan metod u odnosu na konvencionalne tehnike, jer upotrebom lasera dolazi do manje destrukcije ćelija i manjeg krvarenja zahvaljujući hemostatskom efektu.

Laser ima jak efekat na bakterije jer podstiče sterilizaciju i antinflamatorno dejstvo.

Tretman laserom zahteva manji broj poseta pacijanata, pored skraćenih intervencija kod većine aplikacija.
Izvor: http://www.mojzubar.com/laser-u-stomatologiji/diodni-laser-u-stomatologiji-142.html
 
Vrh Dno