Dina platna kartica

Stemis

Neodgovorni urednik
Urednik
Kada su prošle godine ove bitange na vlasti uvele obavezu bankama da klijentima sa dinarskim računima izdaju Dina platnu karticu nadao sam se da će se za godinu dana možda nešto promeniti. Naravno da nije. I tako, odem danas da preuzmem novu Visa (dobitnu) platnu karticu, a banka mi pored Visa daje i Dina karticu. Uz objašnjenje da moram da preuzmem i Dina karticu, propisi i sl. E ako se mora...
I tako ja ovako kur*evit ostanem bez Visa platne kartice. Ubuduće samo keš i pomalo e-banking dok se i tu ne dosete.
 

simpleman

Poznata ličnost
Član
Ma zakon je bio u feudalnom društvu,nema kartica ,nema internet nego pasulj za boraniju,boranija za šargarepu …….nema brige:D:)
 

Stemis

Neodgovorni urednik
Urednik
Dina je još Mlađinom idejom (Dinkić Mlađan) postala nacionalna platna debitna kartica. To je dakle kartica vezana za dinarski racun u banci.
Ali bez ozbiljnije primene u vreme dok se imenovani u frontendu bavio politikom.
U međuvremenu, kada je prešao u bekhend politikanstvo (i on savetuje ove...), postala je obavezna kartica.
Obavezna jer je zakonom predviđena obaveza banke da prilikom otvaranja dinarskog računa klijentima besplatno izda Dina karticu, a takođe i prilikom reizdavanja drugih debitnih kartica (Visa, Master itd).
I to nije sporno za mene kao klijenta banke ako se ja sa time slažem. Međutim, budući da meni banka ne može da reizda Visa debitnu karticu već mora da mi izda i Dina karticu (koju ja ne želim da uzmem) nastaje problem, jer sve te kartice valjda trebaju da se izdaju na moj zahtev, odnosno uz moju saglasnost.
Kako mi je bankarski službenik rekao, ne mogu da mi izdaju novu Visa debitnu karticu ako ne prihvatim da uzmem i Dina. Razumem da je zakon obavezao banke da klijentima daju besplatnu Dina karticu, ali pobogu, pa valjda se ja sa tim trebam sloziti. I kako je moguće da odbijanje Dina kartice ima za posledicu nemogućnost dobijanja Visa kartice?!!!!!!
 

Anchy

Halucogen Mozgolečić
Član
Svasta, prvi put cujem da neka kartica mora na silu da se uzme. Koja je korist drzave ako insistiraju da se uzme Dina kartica, iako stavnonistvo realno nece koristiti istu, pa da se omaste kroz provizije.
 

Stemis

Neodgovorni urednik
Urednik
To moranje, a posebno njena slaba rasprostranjenost, odnosno nemogućnost plaćanja je moj razlog zašto je ne želim.
 

Njavica

Dreamer.
Član
Dina je jedno đubre od kartice. Meni dali kad sam otvarala račun, i debil naravno uzmem, jer pojma nisam imala da je pre svega na provlačenje pa onda moram da se potpisujem svaki put, kad naručujem bilo šta preko interneta ne može da se koristi itd.
Al da, ide u paketu hehe, bukvalno svi radnici ti kažu da je ona čisto forme radi tu, i da nema potrebe da se ista koristi.
 

Stemis

Neodgovorni urednik
Urednik
To je posebna priča sa magnetnom trakom. Ta tehnologija zaštite je prevaziđena odavno. Pa i kod nas već godina se koriste kartice sa bezkontaktnim plaćanjem, sa čipom (vlasnik kartice kuca kod na terminalu).
Sa visa i master debitnom karticom može se plaćati i u inostranstvu. Sa Dinom se i kod nas ne može svuda plaćati, jer trgovci nemaju terminale.
Razumeo bih da banka ima obavezu da mi ponudi besplatnu Dina karticu, ali da mi je ona obavezna kako bih uzeo neku drugu debitnu karticu, to stvarno nisam očekivao.
 
Vrh Dno