Joj joj evo sad čitam ovo po netu šta je autofagija i deluje mi kao neka izgladnjivanje dijeta. Naravno da ukoliko se jede 3 obroka i posle toga gladuje 12-16 sati da će kilaža samim tim da spadne. Ali, prvo, proteini su jaaako bitna stvar u našem organizmu bez njih se delom gubi mišićna masa što znači da mora jednostavno da se unosi određena količina, takođe i kao masti. Po meni, možda je bolja opcija za jedan zdrav organizam da se unosi određena količina hrane u jednom danu, da su obroci izbalansirani sa sve onim "užinama". Potrebno je samo napraviti plan, koliko i šta se jede, a ne da za doručak se jede lisnato testo svaki dan, pa onda ručak par sati kasnije i do 6 sati završeni svi obroci i posle gladovanje a nema veze što je lisnato testo em prepuno svega i svačega što je kalorijski veliki obrok a sitost se oseća čitavih pola sata.
Nisam za ovo, ne verujem ni da bih probala da radim sebi takvo nešto jer mi baš deluje kao da je jedan veliki šok za organizam tako ga izgladnjivati.
Auh, toliko čitam u poslednje vreme o ishrani i vežbanju verujem da bih dva sata mogla da razglabam
I opet još jednom stojim iza toga, sve umereno, 80-90% bogato nutritivna hrana, 10-20% nutritivno oskudnija, dosta proteina i umereno sa džank fudom. Naravno ukoliko je moguće bar neka šetnja ili kakva god fizička aktivnost i ne vidim zašto bismo ovo komplikovali sebi dalje sa dijetama.