• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Dijeta

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.767
Broj reagovanja
16.886
Horoskop
Ovan
Jeste li na dijeti? Na kojoj? :rolleyes:
 

šufnudla

neprilagođena
Starosedelac
Učlanjen(a)
26.11.2016.
Poruke
1.746
Broj reagovanja
2.980
Horoskop
Strelac
Nisam, a morala bih biti. U stvari, morala bih da počnem da vežbam. Ima dve godine kako sam potpuno batalila jogu i druga razmrdavanja i to mi se sveti. Hrana je meni manji problem.
 

Njavica

Dreamer.
Starosedelac
Učlanjen(a)
07.08.2011.
Poruke
4.467
Broj reagovanja
3.775
Horoskop
Devica
Dijeta više nikad! Jedem sve što mi se jede, pazim samo da ako danas jedem na primer pljeskavicu da izbegnem jaku večeru uveče ili nešto tako plus što vežbam redovno pa trošim ono što je višak :)
I srećna sam ovako, kad mi se prijede čokolada jedem, ili kada mi se pije sok pijem, uz to sam srećom ljubitelj voća i povrća pa mi se dosta obroka sastoji od toga. Sve pomalo dijeta :laugh:
 

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.767
Broj reagovanja
16.886
Horoskop
Ovan
Koliko znate o autofagiji? Da li imate neki link ka tekstu za koji znate da je merodavan ili od kompetentne osobe?
Je li to dijeta ili se sve svodi na ograničeno vreme za ishranu u toku dana?
 

Taca

ona, stara
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.05.2014.
Poruke
16.035
Broj reagovanja
15.430
Horoskop
Ribe
E, to praktikuje moj muž, otprilike 5 meseci. Ne jede do 11 ujutro i onda sve normalno do 6 uveče, posle ništa. I malo je korigovao slatko, to je sve. Mislim da je smršao 7 kg do sada. Tek neki dan saznam da se to zove ta autofagija.
Dosta njih znam koji je praktikuju na ovaj način. To se frlja sa izrazima, to glukoza, to enzimi...sve bi ja to budakom u glavu more! 😎 Nemoj da ždereš pa će i da smršaš, od vazduha se niko ne goji. 🙄
 

Njavica

Dreamer.
Starosedelac
Učlanjen(a)
07.08.2011.
Poruke
4.467
Broj reagovanja
3.775
Horoskop
Devica
Joj joj evo sad čitam ovo po netu šta je autofagija i deluje mi kao neka izgladnjivanje dijeta. Naravno da ukoliko se jede 3 obroka i posle toga gladuje 12-16 sati da će kilaža samim tim da spadne. Ali, prvo, proteini su jaaako bitna stvar u našem organizmu bez njih se delom gubi mišićna masa što znači da mora jednostavno da se unosi određena količina, takođe i kao masti. Po meni, možda je bolja opcija za jedan zdrav organizam da se unosi određena količina hrane u jednom danu, da su obroci izbalansirani sa sve onim "užinama". Potrebno je samo napraviti plan, koliko i šta se jede, a ne da za doručak se jede lisnato testo svaki dan, pa onda ručak par sati kasnije i do 6 sati završeni svi obroci i posle gladovanje a nema veze što je lisnato testo em prepuno svega i svačega što je kalorijski veliki obrok a sitost se oseća čitavih pola sata.
Nisam za ovo, ne verujem ni da bih probala da radim sebi takvo nešto jer mi baš deluje kao da je jedan veliki šok za organizam tako ga izgladnjivati.
Auh, toliko čitam u poslednje vreme o ishrani i vežbanju verujem da bih dva sata mogla da razglabam
I opet još jednom stojim iza toga, sve umereno, 80-90% bogato nutritivna hrana, 10-20% nutritivno oskudnija, dosta proteina i umereno sa džank fudom. Naravno ukoliko je moguće bar neka šetnja ili kakva god fizička aktivnost i ne vidim zašto bismo ovo komplikovali sebi dalje sa dijetama.
 
Vrh Dno