• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Danas je Savindan, školska slava

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Poruke
20.474
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
Škole u Srbiji obeležavaju u nedelju Svetog Savu, Dan duhovnosti i školsku slavu, u čast prvog srpskog arhiepiskopa i prosvetitelja. Najveći broj škola slavu obeležio u petak.
sveti-sava-1310x186.jpg


Škole u Srbiji obeležavaju u nedelju Svetog Savu, Dan duhovnosti i školsku slavu, u čast prvog srpskog arhiepiskopa i prosvetitelja, koga je najveći broj škola obeležio pre dva dana, po preporuci Ministarstva prosvete.
Prema podacima ministarstva, 70 odsto škola obeležilo je slavu u petak, a oni koji praznuju danas, priređuju prigodne priredbe uz sečenje slavskog kolača.
Praznik Sveti Sava je ustanovljen za školsku slavu 1840. godine, na predlog Atanasija Nikolića, rektora Liceja iz Kragujevca.

više na str:
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.290.html:416812-Danas-je-Savindan-skolska-slava
 
Vrh Dno