• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Danas je najdepresivniji dan u godini

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Poruke
20.474
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
255x16030259-65953189102.jpg


Ako se ne osećate preterano srećno i veselo izgleda da za to ima razloga jer danas je, prema nekim tvrdnjama, najdepresivniji dan u godini, takozvani 'Tužni ponedeljak' (Blue Monday).

Iako ponedeljak ljudima i nije najomiljeniji dan u nedelji, trećem ponedeljku u januaru je dodat i epitet “nadepresivnijeg dana u godini”.
Teoriju o ovom ponedeljku prvi je 2005. godine izneo Klif Arnal, lektor sa Univerziteta u Kardifu. Arnal smatra da je treći ponedeljak u januaru dan kada svi “svode račune” – kada nam račun u banci isprazne novogodišnji pokloni i provod, kada shvatimo da nismo održali novogodišnja obećanja, na šta se nadodaje loše vreme i stvara kompletna slika sivila, neuspeha i slomljenosti.

Formula za izračunavanje raspoloženja za taj najtužniji dan je:
DUGOVANJA + RAZORENE ILUZIJE – SUNČEVA SVETLOST = TUGA
Naravno, teorija ima dosta kritičara. I sam Arnal se sada distancirao od formule koju je smislio jer ga je, kako kaže, turistička agencija Skaj Travel platila da je osmisli i objavi.


više na str:
http://www.novimagazin.rs/opusteno/danas-je-najdepresivniji-dan-u-godini
 

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.805
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Ponedeljak u januaru, nakon praznika i nije baš obećavajući. :D
 

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Poruke
20.474
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
nešto je baš ovaj dan šučmurast... nešto se valjaju oblaci na nebu....:thumbsdown:
 
Vrh Dno