• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Da li treba uvesti...

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.772
Broj reagovanja
16.892
Horoskop
Ovan
Kakvo je vaše mišljenje o tome da se uvede neka vrsta nagrađivanja ili nešto slično za aktivne članove? Recimo, uvedemo forumski (virtuelni) novac, koji se zarađuje slanjem novih tema, pisanjem poruka i tome slično.
Ili da recimo biramo člana meseca, nedelje, i nešto drugo... Možete i vi nešto drugo predložiti.
 

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Poruke
20.474
Broj reagovanja
2.926
Horoskop
Blizanci
e ovo za novac nije loše..... ali ja bi do sada dovela do Tvog bankrotstva:laugh: , jedino da se ispod člana i avatara doda to što članovi odluće... A za mene početak jer je novo, nema smisla prema ostalim članovima... treba da budemo ravnopravni...:thumbsup:
 

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Poruke
20.474
Broj reagovanja
2.926
Horoskop
Blizanci
ajde i ostali neka kažu šta misle...:):thumbsup:
 

Marjan

Poznata ličnost
Učlanjen(a)
15.01.2012.
Poruke
105
Broj reagovanja
61
Horoskop
Vaga
Ja sam za :) virtuelni novac bi doveo do veće aktivnosti članova, spam bismo iskontrolisali, i svi bi bili zadovoljni :)
 

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.772
Broj reagovanja
16.892
Horoskop
Ovan
OK. Virtualni novac nikome neće škoditi, uvešćemo ga. Očekujem da se jedna skripta ažurira i nakon toga ga ubacujem. Ako imate još neke predloge, tu smo da razmotrimo... :)
 

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.772
Broj reagovanja
16.892
Horoskop
Ovan
Nešto bih da vas pitam, ali pre toga da objasnim kako neke stvari funkcionišu:
Svaki član koji se registruje ima gotovo sva prava kao i član koji ima napisanih više od 20 poruka. Naime, tek nakon napisanih 20 poruka, član stiče mogućnost da koristi privatnu prepisku ali i da čita i piše u Privatnom forumu. Međutim, pošto postoji mogućnost da neko nažvrlja za 5 m inuta 20 poruka u forumu Forumske igre, da li da postavim opciju da se poruke iz tog foruma ne sabiraju u ukupan broj napisanih poruka i da li imate neki drugi predlog kako da rešim ovaj problem, jer ne želim da svako može odmah pisati i čitati u Privatnom forumu, a takođe ni da koristi privatnu prepisku, jer je često zloupotrebljavana na razne načine?
 

Džudi72

Čuvar foruma u kasnim noćnim satima
Starosedelac
Učlanjen(a)
19.01.2013.
Poruke
4.264
Broj reagovanja
2.935
Horoskop
Lav
Mislim da poruke pisane u delu gde su "igrice" ne ne treba da ulaze u ukupan broj poruka, tj postova. Što se mene tiče postavi tu opciju.

Možda..možda treba i povećati broj napisanih postova za ulazak u Privatan forum, lično ne bih volela da novi članovi sa malo poruka zaviruju tamo..

Šta je sa onim forumskim titulama? Znam da nekoliko nas ima status " specijalan član", a šta je sa VIP?

Karudijan je zaslužio neku titulu, a i Jova, jer su često ovde, a vidi se da pišu na brojnim temama- to je moj predlog...
 

Jova

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
10.03.2012.
Poruke
2.173
Broj reagovanja
1.326
Horoskop
Škorpija
Ja vec jesam VIP i ne treba mi neka druga titula...Imam pristup privatnom forumu i tamo sam nesto malo pisao.
Sto se tice broja ispisanih poruka za dobijanje mogucnosti da se pisu Privatne Poruke mislim da je isto sa 20 kao i sa 100 napisanih poruka jer neko to moze vrlo brzo da ispise i stekne mogucnost privatne prepiske.

Sto se tice pristupa Privatnom Forumu meni je svejedno ko moze da pristupi ali mislim da bi Zenskom delu Foruma to smetalo da svako moze lako da pristupi tamo i cita o njihovoj privatnosti.Mislim da bi mozda najbolje bilo da se u privatnom forumu otvori nova tema u kojoj bi svi mi koji imamo pristup mogli na neciji predlog za nekoga da glasamo za njegov prijem pa kako vecina odluci...To je moje misljenje jer do sada nije bilo nikakve zloupotrebe ali ako se mnogima lako dopusti pristup svasta je moguce da se izdesava i kanije mnoge Forumasice mogu imati raznih neprijatnosti...

Jos nesto u vezi privatnog foruma ne bih ja tamo pustao neke osobe ni sa 10.000 ispisanih poruka jer sta ako se nekad ovde pojavi neka budala sto voli mnogo da pise razne gluposti kao na nekim forumima i onda po broju poruka stekne mogucnost ulaska u privatni Forum onda to lako moze da zloupotrebi tako sto ce o nekim forumasicama pisati po drugim forumima a ovde se praviti fin da ne dobije Ban...Takvih pacijenata ima dosta vidite i sami kako se neko novi registruje na Forum sve najbolje sa nama komunicira i odjednom nestane i nigde ga vise nema ko zna iz kog razloga je i bio registrovan.
 
Poslednja izmena:

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Poruke
8.029
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
Mislim da pristup Privatnom forumu treba biti omogućen onima kojima dozvoli admin, bez obzira na broj poruka jer je istina da netko može da ispiše hrpu poruka, a da i nije ozbiljan član. Mislim da zato ne treba uvoditi ograničavanje pribrajanja poruka u Forumskim igrama ni nigde kako bi se usporilo pribrajanje poruka jer i to su ipak poruke, kao i one u Brbljaonici, Klubu članova, Muzici... Kako i @Jova kaže, što ako se pojavi neka budala koja voli pisati gluposti pa onda po broju poruka stekne mogućnost ulaska u privatni Forum... To neće da postigne na igrama, ali ako poželi da dođe po broju poruka na Privatni forum, postići će ih na drugim temama. Mislim da ipak tu trebaju neka druga merila, opet kako je i @Jova predložio, na primer, neka nova tema u kojoj bi oni koji imaju pristup mogli da se dogovore da li nekom članu dozvoliti ili ne pristup, naravno, uz zadnju urednika :)
 

Džudi72

Čuvar foruma u kasnim noćnim satima
Starosedelac
Učlanjen(a)
19.01.2013.
Poruke
4.264
Broj reagovanja
2.935
Horoskop
Lav
@Jova, izvini, zaboravila sam da si ti VIP. Dobar ti je predlog za "privatni forum"..

Ali, da se vratim na temu- i dalje mislim da postovi iz "Igraonice" ne treba da ulaze u ukupan broj postova.
Dodala bih da ima dosta tema u "Igraonici" mada ja tamo retko zalazim..a ne znam koliko je forumaša zainteresovano za te igrice.
I da li tim temama privlačimo nove forumaše?

Smatram da ovaj forum treba da bude malo ozbiljniji..
 

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Poruke
8.029
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
Ovaj forum je mješoviti forum, a ne forum specijaliziran za jedno područje. To je forum u kojemu su zastupljena mnoga područja i teme - od ozbiljnih, pa do zabave i razonode. Svatko za sebe nađe nešto. Kao što i na samoj naslovnici foruma stoji, citiram: Opuštena atmosfera i dobra zabava je ono po čemu smo prepoznatljivi...
Ako član koji boravi redovito na forumu i provodi ovdje vrijeme igrajući se i diskutirjući, sasvim je normalno da se njegova aktivnost broji u broju postova. Nisam primijetila da neki član piše ovdje isključivo na ozbiljnim temama ili se samo igra, pa da se tako ubraja u ozbiljnog ili neozbiljnog člana koji bi imao ili ne bi imao pristup Privatnom forumu.U gornjem postu sam napisala koje kriterije smatram boljim. Jer, i pisanje u Brbljaonici je razonoda i ne spada u ozbiljnu tematiku, npr. Trenutno razmišljam o... Nervira me... Sami ste na forumu, a podstanar vam u glavi... Ćaskanja Cafe... su teme na kojima se članovi razonode, pa bi po tim kriterijima (kao i na Forumskim igrama) i na tim mestima trebalo ukinuti brojanje postova (i ovde se može brzo i mnogo poruka napisati, pa da se dobije pristup Privatnom forumu).
 

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.772
Broj reagovanja
16.892
Horoskop
Ovan
Pre svega, forumaši moraju da vode računa šta pišu, odgovorni su za svoje poruke, bez obzira u kom forumu pišu. Prema tome, svima skrećem pažnju da dobro razmisle pre nego što nešto napišu.
Broj poruka na forumu nije da ne znači ništa, ali nije ni od krucijalnog značaja. Ima i drugih kriterijuma koji ukazuju na to da li je neki član značajan/dobar/kvalitetan ili ne. No, dobro, broj poruka u forumu za igranje računaće se u ukupan broj, ali naravno, to ne znači, baš kao što @Jova reče da i sa 10000 poruka neko može biti ugledan član. Forum je opšteg karaktera, slažem se da treba imasti i zabavne i ozbiljne teme, ozbiljne u smislu diskusije, kao što je sada ova. I zbog toga mislim da je @anuška u pravu i slažem se i sa njenim postom, baš kao što se slažem i sa Jovinim. I @Džudi72 ima neke svoje ideje i ja takođe se slažem i sa njom da forum treba imati više ozbiljnijih tema i mislim da na tome trebamo svi raditi, a veće diskusije će doći i sa brojem članova, mada i sada ima 15-20 aktivnih članova, što nije malo, ali se nadam bar da dupliramo tu cifru. Šteta je što svi aktivni članovi nisu tu konstantno, ali tako je kako je.
Što se privatnog foruma tiče, predlažem da pristup imaju urednici, specijalni i VIP članovi. Ostali mogu dobiti dozvolu, samo neka me kontaktiraju i zatraže je. Ja preuzimam odgovornost ko će moći da čita teme u tom forumu, a na vama je da budete svesni da ne pišete nešto zbog čega se možete pokajati.
Što se dodele VIP ili Specijalnog člana tiče, predlažem da otvorimo temu gde će svi moći da predlažu nekog člana, ali vas molim da ipak budete objektivni. @Karudijan ide ka tome da postane VIP, ali ja se nadam da se ne ljuti što to još uvek nije. Mislim da taj status treba imati član koji je na forumu več neko izvesno vreme, koji je aktivan i konstantan. Ne volim da članovi skidam titule i statuse, i zbog toga želim da malo pooštrim kriterijume za dobijanje titula. Nadam se da me razumete. Ponekad je zaista teško izvagati kada nekome dati specijalni ili VIP status, jer ima i onih koji tu titulu nose, a nema ih na forumu više, a ima i onih koji su sada jako aktivni, tvaraju teme, pospešuju diskusiju, ali još uvek nemaju tu titulu. Nije lako izvagati, verujte mi.
 

Taca

ona, stara
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.05.2014.
Poruke
16.035
Broj reagovanja
15.430
Horoskop
Ribe
Kakvo je vaše mišljenje o tome da se uvede neka vrsta nagrađivanja ili nešto slično za aktivne članove? Recimo, uvedemo forumski (virtuelni) novac, koji se zarađuje slanjem novih tema, pisanjem poruka i tome slično.
Kakva divna ideja i tek sada je vidim!? 100 evrića mesečno, toplo preporučujem i glasam za to! :smuggreen: Naravno, pravih! :angelic::cigar:
 

maki

Nindža
Starosedelac
Učlanjen(a)
21.12.2015.
Poruke
2.299
Broj reagovanja
2.231
Horoskop
Ovan
Ne znam kako vama, ali meni nekako nedostaje ili barem mislim da bi bilo lepše i dalo malo živosti forumu da ima mini javni chat...ja se recimo prilično pogubim sa pisanjem i javljanjem u ,,kafančetu,,...
 

Taca

ona, stara
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.05.2014.
Poruke
16.035
Broj reagovanja
15.430
Horoskop
Ribe
Mislim da bi tako trpeo sam forum. Ukoliko ipak odlučite da napravite zajedničku pp, moliću bRez mene. :kaciga:
 

maki

Nindža
Starosedelac
Učlanjen(a)
21.12.2015.
Poruke
2.299
Broj reagovanja
2.231
Horoskop
Ovan
Ne zajednički pp...nego javni mini chat, pa ono što se piše u kafančetu da ide na mini chat-u:D
 
Vrh Dno