Da li ste znali da...

Stemis

Neodgovorni urednik
Urednik
NIS je privatizovan. Već svi osećamo boljitak. Uskoro će EPS i Telekom. Posle toga će sve biti bolje.
Od proizvodnje u državnom vlasništvu "radi" Sartid. Jel ima još neka firma?
Baba Sera će dobiti otkaz i opet će svima biti bolje.
Nisu firme propale zbog javnih i državnih preduzeća, državi bi bilo naravno bolje da te firme rade.
Ma kod nas propadaju i državna preduzeća. Železnice, recimo.
Suština je da je sistem loš.
Ono što sam hteo reći kad sam rekao nesolidarnost jeste da se mi ne žalimo što ne radimo ili imamo platu manju od zakonskog minimuma, a toga itekako ima, već što baba Sera ima 50.000.
 
Poslednja izmena:

Taca

ona, stara
Jedan kolega je svojevremeno govorio:
- Ništa nije skupo, samo su plate male!

...a onda su oni, pre ovih, smislili plan: podići cene komunalija, jer će tako biti veći prihod u državne ustanove i budžet, pa će "logično" skočiti i standard u Srbiji.
Genijalno! Osećam boljitak od tada :D
 

Stemis

Neodgovorni urednik
Urednik
Ode ova tema na plate u Srbiji. Ima li iceg normalnog u ovoj "drzavi"? Jasno je sve, zar ne? Steta sto ovaj narod nema volju da uzme gomnjivu motku pa....
 

Stemis

Neodgovorni urednik
Urednik
Ma motiku više niko ne koristi, svi beže od nje. Jedino da ih isprskamo totalnim herbicidom. Ali ovaj korov je imun i na total. :mooning:
 

Beba

Poznata ličnost
Al si zanovetalo...moraću reći tati kada donese sa gnezda da ništa ne dira i neka skuplja trebaće nam:kul: neoprava:p
 

Beba

Poznata ličnost
Da postoji i ovako nešto,

Ostao mi je samo jedan ispit do kraja fakulteta. Danas sam rešio da ga napustim.

Moj dragi Filozofski fakultet i ja smo posle 10 godina emotivne veze, pune ljubavi i istinske mržnje, odlučili da raskinemo. Tačnije, ja sam ga napustio. E, vala i ja jednom nekog da ostavim. Mislio sam da ćemo uspeti zajedno da izguramo ovaj poslednji ispit, ali ljudi kažu da vezu često zna da pokvari neko treći. U ovom slučaju je floskula istinita.

Za ovih 10 godina (malo li je) mogao sam da se oženim, razvedem, dobijem decu, odem do Novog Zelanda, usvojim još jedno dete i napravim vikendicu. Ništa od toga nisam uradio, bio sam uporan i želeo sam tu prokletu diplomu. Čak sam odbio i posao pre šest godina zbog fakulteta, ali sad ne treba plakati nad prosutim mlekom.

Upisao sam sociologiju iz ljubavi i znao sam da se od nje leba neću najesti. Položio sam 44 ispita, obavio obaveznu praksu iz statistike, pre pet godina napisao diplomski na temu: "Od neofolka do modernog pop zvuka: Život Srba u ritmu turbo-folka", koji je prošao sednicu, izabrana je komisija i samo je ostao jedan ispit. Eh, samo jedan. Polaganje tog jednog je trajalo četiri i po godine.

Dame i gospodo, Osnovi ekonomije, kamen spoticanja svakog studenta na sociologiji. Naizgled nebitan ispit je celokupno gradivo sa Ekonomskog fakulteta spakovano u jednosemestralni predmet. Ja kao budući sociolog sam morao da naučim da nacrtam sve grafikone - ravnotežna cena, prosečni ukupni troškovi, marginalni troškovi, tabele bilansa stanja i uspeha, kad i zašto preduzeće ulazi i izlazi sa tržišta, monopoli, oligopoli, geneze ekonomske misli, monetarna politika, saldiranje, eksontiranje, poslovanja preduzeća, bankarski sistemi i još mnogo mnogo toga. Suma sumarum ispit ima cirke 1.000 strana kad se sve napakuje sa prezentacijama i tri knjige.

U toku četvorogodišnje agonije sa njim odlazak na ispit je bio kao odlazak na giljotinu. Bio sam svedok da su mu studenti plakali - što nikad nisam video ni na jednom ispitu, uz komentar iz jula meseca ove godine: "Eto, sad imate uspomenu kako ste plakali na mom ispitu", da se tresu kao prut i da ih on sve vreme podjebava, i da postavlja more potpitanja sve dok se ne umrsite u sopstvene odgovore.

Pre tri dana sam seo sam sa sobom, popričao i odlučio da moj život ode u nekom drugom pravcu. Na tom putu neće biti Platoa, niti Filozofskog fakulteta u Beogradu jer od koga je, dosta je.

Mogu da se zahvalim na neverovatnoj širini i akademskom znanju koje sam dobio, iako nikad neću videti taj papir.

Borite se za sebe, za znanje, za obrazovanje i nikad ne dozvolite da se osećate malim, glupim i jadnim jer je neko dugogodišnjom torturom pokušao da vas ubedi da je tako.
 
Vrh Dno