Da li se naša deca igraju?

Taca

ona, stara
U petak smo imali roditeljski, kod mlađeg sina. Tromesečje. Glavna tema u školi - Program prevencije digitalne zavisnosti. Već sam negde pisala o tome, to je program koji je počeo anketama u organizaciji Crvenog krsta i Klinike za bolesti zavisnosti Palmotićeva. Da ne dužim, učiteljica koja je divna i razumna osoba, Sremica, kaže: nema domaćih ova tri slobodna dana, domaći im je da se igraju napolju i da se što više druže! Čim je došla (ona nam je treća po redu), ukinula je viber obaveštavanje o domaćem. Kaže žena . pa šta ako nisu uradili domaći? Dobiće minus pa će popraviti sutra. Umuknuo mi viber, konačno!
I tako, radimo domaći, napolju smo. Malo fudbal, malo pucačina (jer dečaci), malo tapkanje sličicama....Moram da im kupim klikere, ni to ne može da se igra u kući.
 

Stemis

Neodgovorni urednik
Urednik
Kesićeva ekipa je nedavno u jednom Beogradskom parku promovisala igranje sa klikerima, preskakanje lastiša, janjine... Postavili su tablu sa pravilima za igre.
Deca su nam zaboravila da se igraju. :(
 

šufnudla

neprilagođena
Uskoro će zaboraviti i da govore, Slušalicama izolovani od okruženja, opsednuti ekranom, ne možeš im isčupati dve prostoproširene rečenice...
Kesićeva je ideja plemenita, ali se bojim da nije održiva. Uskoro ćemo komunicirati video porukama čak i kad sedimo jedno naspram drugog.
Uostalom, napravite eksperiment: ispričajte detetu neku priču ili događaj (uz mnogo gestikulacije, mimike i pokreta), a onda im pustite snimljenu video verziju iste te priče ili događaja (isto vi u glavnoj ulozi). Neverovatno, ali slika im bolje drži koncentraciju, nego čovek uživo...
 
Poslednja izmena:

Goranko

Suspendovan nalog
Igraju se sa mobilnim telefonima i sa Instagramom. Slikaju se i stavljaju zečje uši i noseve na lice i postavljaju takve slike na Instagram. Video sam to kada sam zamenjivao jednu profesorku istorije u umčarskoj osnovnoj školi (kod Grocke). Kada sam predavao Svakodnevni život u prošlosti, obrađivao sam sa petacima lekciju o igrama. Jedna učenica je imala veliku želju da se igra, ali su je ostali gađali gumicama u lice.
 
Vrh Dno