Da li se izuvate?

Taca

ona, stara
Član
Kažu da je izuvanje u gostima deo istočnjačke kulture, ali postoji i kod nas. Da li spadate u one koji se izuivaju u gostima i isto očekujete od onih koji vam ulaze u dom ili vam je to neprihvatljivo?
 

Stemis

Neodgovorni urednik
Urednik
Mi se kod svoje kuće izuvamo. I ne sećem se da smo bili negde gde mi je rečeno da se ne izuvam. Mada mi nemamo mnogo tepiha u kući, deca su velika, tako da i ako se neko ne izuje, nikakav problem.
 

Anchy

Halucogen Mozgolečić
Član
Ja pratim domaćina. Ako vidim da se izuo, izuvam se i ja, ako kažu ne treba - molim lepo, meni još lakše.

Sad, ja samo zimi i eventualno kišovitu i blatnjavu jesen opravdavam izuvanje gostiju, inače kad je proleće i leto zaista mislim da se svakom više isplati da gost ostane obuven, nego ga ostaviti u čarapama.
 

maki

Nindža
Član
Tepihe smo sklonili iz praktičnih razloga. Mi se izuvamo, a gostima ostavljam da sami odluče :)
 

Beba

Poznata ličnost
Član
Kod svoje kuće ,uspem nekad obuvena da se prošvercam pored mojih, ono kad nešto zaboravim... Kod drugih se izuvam ako ne kažu da se ne izuva kod njih.
 

Njavica

Dreamer.
Član
Inace se uvek izujem kad udjem u svoju kucu, a i u gostima cesto iako svi kazu da ne mora. Mene nervira kad udjem kod nekoga pa preko tepiha nekog obuvena sa ulice, fuj.
Sto se moje kuce tice, ne jurim svoje goste da se izuvaju, opet, pocistice se nije problem/ Kako ko zeli.
 

Shesau_

Poznata ličnost
Član
Naravno,kako u svojoj tako i u tudjoj kuci. Ne bih da razmisljam da li je neko ko mi je usao u kucu obuven ugazio u neke bljuvotine i izlucevine na ulici. Narocito su mi iritantni ovi deckici sto rade u kablovskoj pa samo utabanaju obuveni,a kod mene beli tepih :cautious: Jedared sam ih nakrpila i pitala kakav je to nacin da obuveni ulecu moju kucu?! Lepo su sacekali da smaknem tepihe jer mi je odvratno da udju obuveni :coffee:
 
Vrh Dno