• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Da li je neophodna treća doza Sinofarm vakcine?

Kineska farmaceutska kompanija Sinofarm saopštila je da će posle procene rezultata treće faze kliničkog ispitivanja u inostranstvu, odlučiti da li je i kada potrebno davati tri doze njene vakcine protiv koronavirusa umesto dve, kao do sada.

Potpredsednik Sinofarmove filijale CNBG Džang Juntao rekao je da su “preliminarni rezultati pokazali da dodatna revakcinacija može da poveća broj antitela i da istovremeno poboljša sposobnost vakcine da se odbrani od mutacija virusa”.

“Odgovor na pitanje da li je dodatna doza neophodna i kada treba da bude data, biće zasnovan na rezultatima predstojeće treće faze kliničkih ispitivanja”, rekao je Džang.

On je naveo da antitela koja stvaraju dve doze Sinofarmove vakcine, imaju “veoma dobar” efekat neutralisanja na britanski i južnoafrički soj virusa i na nekoliko drugih.

U toku je testiranje efikasnosti vakcine protiv sojeva koronavirusa otkrivenih u Brazilu i Zimbabveu.


Preuzeto sa https://www.nedeljnik.rs/sinofarm-r...-da-li-je-potrebna-i-treca-doza-nase-vakcine/
 

Taca

ona, stara
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.05.2014.
Poruke
16.034
Broj reagovanja
15.423
Horoskop
Ribe
Da je Fidel živ, imali bi Kubanku koja radi. Celo čovečanstvo je na gubitku.
 

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.747
Broj reagovanja
16.845
Horoskop
Ovan
Zašto tako misliš?
 

Taca

ona, stara
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.05.2014.
Poruke
16.034
Broj reagovanja
15.423
Horoskop
Ribe
Zato što je Kuba, za vreme Fidela, daleko dobacila u medicinskim istraživanjima. I pravila jeftine i efikasne lekove.
Tu dolazimo do druge teme, a to je svest o doprinosu čovečanstvu a ne samo sebičan lični uspeh koji se sada promoviše bez ustezanja. Kada doktor napusti Srbiju jer negde ima bolju platu, svi kažu to je ok. A šta je sa zakletvom, obećanjem da će pomagati bolesnima i siromašnima? Provesti život u davanju bez ličnog bogatstva?
Nekada je to bio najveći domet svakog učenog čoveka (uzmimo za primer Teslu) a sada je domet da voziš Poršea. I dimaš devojku silikonušu.
I sve to dolazi i na Kubu, poslednji bastion istinskog čovečanstva. Kapitalizam je pobedio, vakcine su roba!
 
Vrh Dno