• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Da li je istina koja se prećuti laž...

Anchy

Halucogen Mozgolečić
Starosedelac
Učlanjen(a)
03.05.2010.
Broj reagovanja
4.888
Horoskop
Lav
Ekstremni slučaj smanjuje mogućnost nejasnog odgovora i proizvoljnog tumačenja.
Konkretno pitanje - konkretan odgovor.

Ja ne bih ništa rekao, učim iz tuđih grešaka.
Oni se pomire, a dobra duša ispadne crna ovca.
Jok vala.

Ako mi je prijatelj ženskog pola, ne bih rekla. Većina žena, čast izuzecima, zablentave i sve veruju parneru, a onda prijateljicu optuže da je ljubmorna na nju i njenu vezu. Tako ispadneš budala. U stvari,u većini slučajeva pošten prijatelj ispadne budala.

Muškom prijatelju bih i rekla, jer bih tipovala na mušku racionalnost i logiku.

G

Gea

Gost
Ako mi je prijatelj ženskog pola, ne bih rekla. Većina žena, čast izuzecima, zablentave i sve veruju parneru, a onda prijateljicu optuže da je ljubmorna na nju i njenu vezu. Tako ispadneš budala. U stvari,u većini slučajeva pošten prijatelj ispadne budala.

Muškom prijatelju bih i rekla, jer bih tipovala na mušku racionalnost i logiku.

Baš tako se meni desilo ... Nacrnila me, ispalo je svašta ....

Taca

ona, stara
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.05.2014.
Broj reagovanja
15.559
Horoskop
Ribe
A kada drugarica, na primer obuče pantalone i u njima izgleda glupo, debelo, ne stoji joj...da li joj kažete? Ili kažete: "Ma najlepša si, samo napred ribetino?" ;)

Anchy

Halucogen Mozgolečić
Starosedelac
Učlanjen(a)
03.05.2010.
Broj reagovanja
4.888
Horoskop
Lav
A kada drugarica, na primer obuče pantalone i u njima izgleda glupo, debelo, ne stoji joj...da li joj kažete? Ili kažete: "Ma najlepša si, samo napred ribetino?" ;)

To je drugo....Ne znam, ja nisam tipično žensko i generalno se ne zamaram takvim temama. Zato i imam muške prijatelje, pa nisam naviknuta na takve stvari.

Taca

ona, stara
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.05.2014.
Broj reagovanja
15.559
Horoskop
Ribe
To je sve potpuno isto. Ako će te prijatelj lagati (ili prećutati istinu), onda čemu prijateljstvo? I nema veze kog je pola, prijatelj je prijatelj.

H

Helsing

Gost
lepe ove teme o iskrenosti :)
vidi se da se teorija poznaje

Anchy

Halucogen Mozgolečić
Starosedelac
Učlanjen(a)
03.05.2010.
Broj reagovanja
4.888
Horoskop
Lav
Po meni ima veze, postoje razlike u percepciji kod žena i muškaraca. I definitivno nije isto reći da loše stoji haljina ili se umešati u vezu. Jbg, praksa u većini slučajeva to dokazuje. Znaš nije sve u slepoj iskrenosti. Možda prijatelj zna, možda je iz levih razloga u vezi, održava zbog nečeg trećeg, onda dođeš ti, obelodaniš to ( prijatelju bude neprijatno, kako pred tobom da se pravda što je i dalje u vezi iako je varan ), mislim x tu premisa ima, da bi se tek tako s nečim izašlo. Radije ću biti prijatelj tako što ću utešiti, pružiti ruku nakon kraha, nego što bih sudelovala u tom krahu.

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.977
Horoskop
Ovan
Imao sam prilike da mi se jedan od drugara zabavljao sa mojom kumom. I dok je bio na odsluzenju vojnog roka, ona se spandjala sa drugim. Kada je dosao kuci, rodjeni burazer mu je to rekao. On mu nije verovao, trazio je da mu ja potvrdim. Samo sam ga pogledao i rekao mu: ako bratu ne verujes, kome ces?

Razumem da je tema skakljiva, da dodje do povredjenosti ega, uplitanja i zivot, ali da li mi ovde pricamo o prijateljima? Znate li sta je za mene prijatelj? Ne, ro nije ni poznanik, ni kolega, to je posle moje porodice meni najprisnija osoba. Neke stvari se i ne moraju reci direktno. Ali ne bih dozvolio da iko pravi budalu od mog prijatelja/ice. A ako mi i zameri, pa i nije bio prijatelj.

Taca

ona, stara
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.05.2014.
Broj reagovanja
15.559
Horoskop
Ribe
Za mene reč prijatelj označava osobu pred kojom nemaš stida ili neizrečenog. Oni koje imam rekli bi mi sve u lice, ma kako bila bolna istina. Neko izokola, neko direkt u čelo, zavisi od osobe. Ali svi bi mi rekli. I još bi me nakrpili pride što sam slepa kod očiju, guska i sl. :rolleyes::laugh: Trudim se, zaista se trudim, da i ja prema njima budem takva, ne zaslužuju manje od toga. :)

G

Gea

Gost
Ne možete sve da gledate iz ličnog ugla. To što vi nemate takva gledanja na stvari, ne znači da i drugi nemaju.
Ljudi su različiti i različito će to shvatati.
Najbolje se ne uplitati ni u čiju intimu.

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.977
Horoskop
Ovan
Ne mogu a da o ovome ne pricam iz sopstvenog ugla.

šufnudla

neprilagođena
Starosedelac
Učlanjen(a)
26.11.2016.
Broj reagovanja
3.041
Horoskop
Strelac
Ne volim da mi se prećutkuje bilo šta. Meni, dakle, slobodno "krk u brk". Mogu da podnesem. Ali, nisam sigurna za druge. Procenu donosim na osnovu konteksta: kome, šta i kada treba reći ili prećutati.

G

Gea

Gost
Ne volim da mi se prećutkuje bilo šta. Meni, dakle, slobodno "krk u brk". Mogu da podnesem. Ali, nisam sigurna za druge. Procenu donosim na osnovu konteksta: kome, šta i kada treba reći ili prećutati.

Upravo sam na to i mislila ... Jer nisu svi sposobni da čuju istinu, postoje čak i oni koji je ne žele čuti .....

Vrh Dno