• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Da li je doista smak sveta neizbežan

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Poruke
8.029
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
Smak-svijeta-doista-je-neizbjezan_ca_large.jpg

Autor: Srđan Brajčić
Objavljeno: 16. prosinca 2012.


Histerija trese Zemlju
Smak svijeta doista je neizbježan

Sa svih strana dolaze najcrnje slutnje. Premda se radi o cikličkim pojavama, pseudoznanstveni krugovi razvili su, a ugledne TV kuće snimaju dokumentarce koji nagovještaju da će se zemljina magnetska polja zamijeniti. Ili nešto slično
S udeći prema histeriji koja trese Zemlju, idućih pet-šest dana ne preostaje drugo nego se prepustiti hedonizmu bez zadrške i učini stvarnim sve ono o čemu se dosad moglo samo sanjati. Lista neispunjenih želja neosporno je različita i duga, ali u sveopćoj besparici, u vremenu kad su banke baš za sve krive, nitko ne bi odbio, možemo se u to kladiti, do krajnjeg limita, onako s posebnim užitkom, ispeglati sve kartice iz novčanika.
Za podmirenje astronomskog duga koji bi zasigurno nastao, iz kojeg se inače čovjek ne bi izvukao niti za dva-tri života, ne treba brinuti; 21. prosinca zora ionako neće svanuti, Zemlja će ostati u vječnom mraku, jer je svijetu došao kraj.
Već sutradan - bit ćemo mrtvi, svih sedam i nešto malo više milijarda Zemljana progutat će kataklizma biblijskih razmjera. Naime, dobro upućeni znaju da će se 21. prosinca obistiniti kalendar Maja, da će se Zemlja sudariti s planetom Nibiru »na kojem žive bogovi koji su genetskim inženjeringom stvorili čovjeka na Zemlji«. Pravo je pitanje stoga hoće li onog Kineza, izvjesnog Liu Qiyuana od svega toga spasiti one njegove čahure koje je izgradio i za koje tvrdi da su otporne baš na sve apokaliptične udare.
Strahove kineskog seljaka da nakon 21. prosinca 2012. na Zemlji neće ostati ništa osim praha i pepela, potpiruje ovih dana i australska premijerka Julia Gillard. Ona je u dramatičnom obraćanju svojoj naciji doslovno i mrtvo ozbiljno ovo izjavila: »Predviđanja drevnih Maja o smaku svijeta bila su točna, dolaze nam posljednji dani«. Doduše, takvom izjavom premijerka samo najavljuje humorističnu emisiju jedne australske radio postaje koja se bavi nadolazećim smakom svijeta. Unatoč tome, čudno je da se premijerka velike i važne države bavi drevnim proročanstvima i dodatno zbunjuje ionako zbunjenu i lakovjernu javnost.
Nakon toga građani Hrvatske mogu se tješiti da za premijera imaju Zorana Milanovića koji se ne bavi starim kalendarima, niti zasad priziva sudnji dan na Zemlji. Već samo smak ekonomije u Hrvatskoj.
Ako se možda ipak ne sudarimo s planetom Nibiru, koji zapravo niti ne postoji, i nekim čudom ipak preživimo gospodarsku krizu, svejedno nam nema spasa. Jer, sa svih strana, pa i onih znanstvenih, dolaze crne, najcrnje slutnje - nešto se čudno događa sa zemljinim polovima. Premda se radi o uobičajenim, cikličkim pojavama, pseudoznanstveni krugovi razvili su, a ugledne televizijske kuće snimaju dokumentarne filmove koji nagovještaju da će se zemljina magnetska polja zamijeniti. Ili nešto tome slično.

Globalni potop

– Poznato je da Zemlju od Sunčevih oluja štiti njeno geomagnetsko polje, odnosno magnetosfera. Ovo područje djeluje kao štit od kozmičkih zraka koje bi inače razorile gornje dijelove atmosfere, uključujući i ozonski omotač koji blokira štetno ultraljubičasto zračenje. U trenutku zamjene polova, naša planeta bi na neko vrijeme ostala bez ove zaštite, što će biti pogubno za život na Zemlji, uvjeravaju ruski znanstvenici.
Postoji niz dokaza o tome da su se Zemljini polovi opasno pomicali, obrazlažu Rusi, a jedan od tih preokreta u davnoj povijesti završen je - globalnim potopom. Ne treba podsjećati, objašnjava se dalje, da se potopi spominju u mnogim drevnim kulturama koje inače nemaju drugih zajedničkih točaka. Neka predviđanja idu toliko daleko pa najavljuju i to da će tada temperatura pasti na apsolutnu nulu (minus 273.15 stupnjeva Celzijeva) i oni koji eventualno prežive kalendar Maja, sveopći potop i sunčevo zračenje, bit će zaleđeni u jednoj sekundi. Baš poput onog nedavno u ledu pronađenog tijela mladunca mamuta koji je, otkrili su znanstvenici na uzorku neprobavljene trave u njegovom želucu, uginulo prije 12 tisuća godina u naletu neke strašne hladnoće.
Nakon epske hladnoće, iz utrobe našeg planeta počet će sukljati neviđena lava koja će sve na planeti progutati. O potresima, tsunamijima i ostalim prirodnim kataklizmama ne treba sada niti govoriti.
Kako god bilo, činjenicu da se situacija opasno odmakla kontroli i da je Zemlja suočena s najizvjesnijim sudnjim danima u svojoj milijunima godina dugoj povijesti, potvrđuje i apel svemirske agencije NASA koja je očito osjetila potrebu umiriti razdraženu javnost:
– Svijet neće okončati u 2012. godini, a 21. prosinca na Zemlji će svanuti samo još jedan novi dan. Naš se planet dobro drži već milijunima godina, a vjerodostojni znanstvenici iz cijelog svijeta ne znaju ni za kakvu prijetnju povezanu s 2012. godinom! Štoviše, na horizontu nema nikakve prijetnje za Zemlju još narednih par desetljeća.
Poruke nade šalje i Dario Hrupec, hrvatski znanstvenik i suradnik na Institutu Ruđer Bošković u svom radu Neće biti smaka svijeta 2012. godine.
– U svakom slučaju, predviđanje takvog događaja ne treba tražiti u drevnim spisima, nekadašnjim kalendarima ili porukama koje navodno primaju takozvani mediji. Eventualna upozorenja treba očekivati od astronoma koji se bave praćenjem malih tijela Sunčeva sustava.
Tko je i kada zakuhao nezapamćeni val histerije koji je zasjenio i euforiju za internetskim fenomenom Gangnam Style pa zadnjih dana poprima dimenzije sveopće paranoje (Maje sigurno nisu!) nije posve razriješeno. Najviše se, doduše, spominje Zecharia Sitchin, autor koji je još prije 30-tak godina zagovarao teoriju o astronautima koji su posjećivali Zemlju i utjecali na stare civilizacije.
– Izmišljena apokalipsa 2012. godine posebnu je pozornost dobila kad su brojni zagovornici teorija zavjera, na svojim internetskim stranicama, povezali priču o Nibiru s majanskim kalendarom koji završava 21. prosinca 2012. godine. Točnije, jedan od njegovih ciklusa završava na taj dan. A nakon toga? Ništa posebno, počinje novi ciklus. Maje su završetke jednog i početke drugog ciklusa slavili kao što mi danas slavimo Novu godinu. Malo veću važnost dajemo prijelazu u veći ciklus, novo stoljeće, ili još malo veću prijelazu u novo tisućljeće, na vrlo jednostavan način demistificira proročanstva Maja Dario Hrupec.

Podvala stoljeća

Na koncu, je li doista baš Zecharia Sitchin smjestio ovu podvalu stoljeća nije toliko važno; puno je zanimljivije vidjeti tko unatoč apelima znanstvene zajednice nastavlja potpaljivati, podgrijavati i proturati teze o definitivnom smaku svijeta i biblijskim apokalipsama koje nam stižu. Lista je doista poduža, a nije na odmet krenuti iz vlastitog dvorišta, od čuvenog i opjevanog Đele Hadžiselimovića. Naime, baš uoči sudnjeg dana 21. prosinca 2012. godine, dakle ne niti prošle, a ni iduće godine, Đelo Hadžiselimović je odabrao, a Hrvatska televizija emitirala Razotkrivanje tajni piramida, odavno prokazan dokumentarac koji namjerava provaliti najveću tajnu, onu zašto su Egipćani i kako su uopće u ono vrijeme mogli sagraditi monumentalne građevine u Gizi. Redatelj dokumentarca Patrice Pooyard proveo je šest godina razgovarajući sa znanstvenicima i skupljajući dokaze o izgradnji piramida, a rezultat njegove istrage preispituje povijesna učenja i potpuno revolucionarizira egiptologiju. Tako, naime, piše u najavi za film, ali nigdje se ne objašnjava da je Razotkrivanje tajni piramida još jedna senzacionalistička najava – epske katastrofe.
Zahvaljujući ovom dokumentarcu doznali smo i to da je nekoć živjela civilizacija koja je bila pametnija i naprednija od ove naše, pa je diljem Zemlje izgradila neobična svetišta koja su međusobno povezana. Keopsovu piramidu, najstariju i najveću u Gizi, svojom naprednom tehnologijom izgradila je upravo ta superiorna civilizacija samo zato da bi nam poslala šifriranu poruku kroz vrijeme u kojoj nas upozorava da stiže apokalipsa. Svakako, najtragičniji dio dokumentarca je onaj u kojem neimenovani sugovornik (!) objašnjava da se drevni kompleks egipatskih hramova u Gizi danas nalazi u istom onom položaju prema zvijezdama kao i prije desetak tisuća godina. Objašnjava se da je nastupilo takozvano - galaktičko poravnanje. Zemlju očekuje, kao i zadnji puta u vrijeme galaktičkog poravnanja, ledeno doba koje je, vjerojatno, zbrisalo brojne životinjske vrste, a čini se i ove naše napredne pretke. Kako bi potkrijepio svoje apokaliptične teze, redatelj je angažirao brojne znanstvenike različitih struka: arheologe, geologe, egiptologe, arhitekte, inženjere…
Premda se čini da je Patrice Pooyard uzalud proveo šest godina proučavajući egipatske piramide, a sugovornike napravio totalnim blesanima, željeni učinak je postigao. Naime, i nakon hrvatske televizijske premijere, film Razotkrivanje tajni piramida probudio je svakojaku maštu među gledateljima. Jedna je gledateljica napisala: »Dokumentarac me ostavio bez riječi, još sam u stanju šoka«. Internetska polemika je mogla početi:
– U filmu ima toliko netočnosti i naštimavanja da je jedino što se iz njega može utvrditi to da autor knjige i pripovjedačica koja je navodno sve istraživala imaju vrlo tanko znanje iz matematike, astronomije i geologije, da pate od amnezije kada je u pitanju kultura starog Egipta, kao i one izvan njega, da vole trgati riječi znanstvenika i inženjera i izvlačiti ih iz konteksta, da obožavaju naštimavanje podataka, te da, tipično za šarlatane i pseudopametnjakoviće, puno više ciljaju na emocije gledatelja nego na njihov razum. Šteta što HRT troši naše novce na takve pizdarije, stoji u internetskom postu koji najbolje objašnjava o čemu se u ovom dokumentarcu radi.

Galaktičko poravnanje

Srećom, nema zasad naznaka da je Đelo Hadžiselimović odabrao i da će HTV uoči smaka svijeta emitirati dokumentarni film Nostradamus 2012 u produkciji navodno uglednog History Channela. Na tragu Razotkrivanje tajni piramida, Nostradamus 2012. također navješćuje seriju prirodnih katastrofa, uzrokovanih padom kometa. Osim toga, spominje se i treći svjetski rat, otkrivanje identiteta trećeg Antikrista, bude se slutnje u nove terorističke napade i nuklearno razaranje Rima. Posebno je zanimljivo to što gledatelj može doznati da je čuveni prorok Nostradamus davno vidio ono što NASA niti danas ne zna - da će se 2012. godine elektromagnetsko polje zemlje preokrenuti i da će zemljotresi i plimni valovi uništiti ovu našu civilizaciju.

Dokumentarac bi možda bio smiješan da se u njemu ne izmjenjuje čitava plejada (pseudo)znanstvenika koji gledateljima zabrinuto pokušavaju objasniti da se šifrirane poruke drevnih civilizacija zastrašujuće poklapaju s proročanstvima Nostradamusa, koja su zapisana u njegovoj novootkrivenoj knjizi, i tobože modernom znanošću. Kazivanja vidovnjaka koji je umro prije gotovo 500 godina, eto i u 21. stoljeću imaju pravu vojsku fanatičnih sljedbenika.
– Cijeli svijet osjeća kao da se približavamo nekoj vrsti prijelaza. Mislim da je korijen toga u galaktičkom poravnanju, vrlo ozbiljno će John Major Jenkins, nezavisni američki istraživač koji se u svom promišljanju poziva na napredna astrološka izučavanja Maja, naroda koji je svojim bogovima prinosio ljudske žrtve na krajnje okrutan način – vadeći im živima srca.
– Postavlja se pitanje: kako to da su Maje i Nostradamus imali iste ideje? I zašto se sada, kada se približavamo tom razdoblju, nama čini kao da svijet ide u pakao? A upravo je to ono što su Maje i Nostradamus davno navijestili da će se dogoditi 2012. godine, siguran je pak Jay Weidner, novinar i filmski redatelj.
 

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.805
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Ja sam već pripremio raspored aktivnosti za taj dan.
Počinjem sa seksom, pa onda kafica... A vi?
 

lutalica

optimista sa iskustvom
Starosedelac
Učlanjen(a)
12.08.2012.
Poruke
756
Broj reagovanja
614
Horoskop
Rak
Ja bih obrnuto.... prvo kafica, da ne zurimo....:thumbsup:
 

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Poruke
8.029
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
Upravo mi je lutalica uzela misao...također bi prvo kaficu a ostalo što stignemo heb.....:D
 

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Poruke
8.029
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
SPACE.COM
Pratite smak svijeta uživo!

Space.com će dnevno objavljivati webcaste događanja na nebu kako bi ljudi mogli sami vidjeti događa li se što ili ne

nibiru.jpg


Smak svijeta se, prema nekim tumačenjima rozete na kojoj je majanski kalendar, neumitno približava i trebao bi se dogoditi 21. 12. 2012.
Teorije zavjere govore svašta, a jedna od najspominjanijih je približavanje Zemljinog blizanca, poznatog kao Nibiru ili Planet X koji bi trebao napraviti popriličan kaos i dovesti do kraja svijeta.
Zato je poznati astronomski portal Space.com postavio specijalne kamere za pregledavanje neba, pa će svi posjetitelji portala moći uživo pratiti zbiva li se nešto čudno ili ne.
U slučaju da vas brine smak svijeta, posjeta portalu Space.com mogla bi vas malo opustiti. U svakom slučaju, smak svijeta pratite uživo OVDJE.

Priču o Planetu X ili misterioznom Nibiru pogledajte u sljedećem videu:

 

lutalica

optimista sa iskustvom
Starosedelac
Učlanjen(a)
12.08.2012.
Poruke
756
Broj reagovanja
614
Horoskop
Rak
Zar ne, Anuska, zene su uvek bile prakticnije......;)
 

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Poruke
8.029
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
U potpunosti se slažem s tobom lutalice:thumbsup:

9789531404198.jpg
 

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Poruke
8.029
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
Pogledajte zašto je ovu izjavu o smaku svijeta pogledalo za jedan dan 25.000 ljudi

Slučajni prolaznik upitan je što misli o smaku svijeta, a njegov odgovor za samo jedan dan vidjelo je oko 25. 000 ljudi.
Zašto je to tako pogledajte u videu koji donosimo, i vjerovatno vam neće biti ništa jasno.Zašto je to tako pogledajte u videu koji donosimo, i vjerovatno vam neće biti ništa jasno.

pogledajte-zasto-je-ovu-izjavu-o-smaku-svijeta-pogledalo-za-jedan-dan-25-000-ljudi.jpg


Zašto je to tako pogledajte u videu koji donosimo, i vjerovatno vam neće biti ništa jasno.Jeste li vi razumeli što gospodin želi da kaže o smaku sveta?
 

Njavica

Dreamer.
Starosedelac
Učlanjen(a)
07.08.2011.
Poruke
4.469
Broj reagovanja
3.778
Horoskop
Devica
Iiii preziveli smo smak i ovaj put :D Steta :D
 

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Poruke
20.474
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
tresla se gora, rodio se miš....

svakako da nas jednog dana čeka nešto, meteor, sudar planeta, nekakva apokalipsa iz svemira a možda ćemo i sami dosta doprineti nekakvom smaku sveta....
 
Vrh Dno