• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Crno vino

Beba

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.10.2014.
Broj reagovanja
11.266
Horoskop
Ovan
Najnovije istraživanje Univerziteta Alberte u Kanadi (University of Alberta) kaže da efekat 1 čaše CRNOG VINA može da se poredi sa celim satom vežbanja u teretani.
Stvar je u tome što resveratrol koga ima u crnom vinu (ima antiinflamatorno, kardioprotektivno i antikancerogeno dejstvo, a takođe snižava i nivo šećera u krvi) može da oživi organizam kao sat vremena fizičkih aktivnosti.
Po rečima rukovodioca istraživanja Džejsona Dajka, ovo će vam omogućiti da održite tonus mišića , čak i ako ne posećujete teretanu. Resveratrol povećava broj otkucaja srca i samim tim jača srce i čini skeletne mišiće jačim i izdržljivijim.
„Naravno, svi mi smo više nego jednom čuli za zdravu naviku piti čašu crnog vina uz ručak, ali većina nikada nije ni razmišljala šta to zapravo znači“, kaže se u ovom
istraživanju.

1-15-1.jpg

Posle jela volim čašu ne bitno crnog ili belog vina!!!

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.977
Horoskop
Ovan
Hoćeš reći da ga piješ zdravlja radi, jel? :)
Nisam ljubitelj vina, ne pijem ga gotovo uopšte.

Njavica

Dreamer.
Starosedelac
Učlanjen(a)
07.08.2011.
Broj reagovanja
3.778
Horoskop
Devica
Hvala na ovom tekstu! Eto zasto ja ne moram da idem u teretanu! :D

Vrh Dno