• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Crni papa mogući naslednik Benedikta

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Poruke
20.474
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
255x16031646-papa.jpg


Najizgledniji kandidat za naslednika Jozefa Racingera na mestu poglavara Rimokatoličke crkve već duže vremeje 64-godišnji predsednik Papskog saveta za pravdu i mir, kardinal Peter Turkson iz Gane, javljaju danas strani mediji pozivajući se na crkvene krugove u Vatikanu.

Već nekoliko godina se spekuliše da bi Katolička crkva uskoro mogla dobiti i prvog crnog papu, a ta je tema ponovo postala aktuelna posle današnje objave o odlasku pape Benedikta sa dužnosti.

Iako na kladionicama trenutno "za dlaku" ispred Turksona vodi 80-godišnji nigerijski kardinal Francis Arinze, treba napomenuti da on ni ne može da učestvuje u izboru jer je već navršio 80 godina, a odredbe jasno nalažu da u izboru mogu da učestvuju isključivo kardinali mlađi od 80 godina....


više na str:
http://www.novimagazin.rs/svet/crni-papa-moguci-naslednik-benedikta
 

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.831
Broj reagovanja
16.977
Horoskop
Ovan
Kada se setimo onog skandala od pre par meseci, onda i nije čudna ova "odluka" pape Benedikta o povlačenju.
 
Vrh Dno