• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Corvette Stingray

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Poruke
20.474
Broj reagovanja
2.926
Horoskop
Blizanci
Sedma generacija Chevrolet Corvette je upravo imala svetsku premijeru u Detroitu i ovde se ne radi samo i smeni generacija. GM se okrenuo “stingray” pravcu, kojeg koristi samo kod specijalnih modela, kod C7 generacije i kompanija obećava masivna unapređenja u pogledu performansi i osećaja u vožnji.

Ispod izvajane haube se može pronaći GM-ov novi LT1 V8 agregat. To ujedno označava debitovanje Gen5 generacije small block porodice agregatai podrazumeva da poseduje poslednju reč tehnologije.

Agregat sada poseduje direktno ubrizgavanje, varijabilno regulisanje otvaranja ventila i deaktivaciju dela cilindara. V8 je zapremine 6,2 litra i isporučuje 450 ks i 610 Nm obrtnog momenta. Kao dodatak, karakteristike agregata su odlične jer već od 2.000 o/min isporučuje čak 400 Nm.

Budući kupci mogu da biraju između sedmostepenog manuelnog ili šestostepenog automatskog menjača sa polugicama iza upravljača. Manuelni donosi automatski međugas, kako prilikom promene stepeni prenosa ka više tako i ka niže, i unapred priprema sledeću brzinu više i niže u odnosu na trenutnu za bolji odziv. Šta više, inženjeri nisu predvideli deaktivaciju cilindara kod manuelnog menjača.....

više na str:
http://www.vrelegume.rs/vesti/predstavljen-2014-chevrolet-corvette-c7-stingray-noviteti/
 
Vrh Dno