• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Cokolada je dobra

saska

penelopa
Starosedelac
Učlanjen(a)
21.04.2010.
Broj reagovanja
659

A to pritom nisu najbolje vesti koje imamo za vas

Da, čokolada je dobra za vaše zdravlje! Ali to nije najbolje što ćete čuti danas. Puno čokolade je još bolje.

Naučnici kažu da prava korist za vas dolazi tek ako konzumirate dovoljno čokolade.

U čokoladi je otkriveno čak 300 sastojaka koji su dobri za vas. Za početak puna je antioksidansa koji vas štite od mnogih bolesti pa i raka.

Najnovije istraživanje je otkrilo da kakao može popraviti vid i pojačati funkcije mozga.

E sad tu dolazimo do važnog podatka. Dobre su čokolade koje imaju najmanje 70 posto kakaoa, dok one druge obično imaju previše šećera.

Ali da biste stvarno osetili pozitivne efekte potrebno je pojesti 33 table čokolade. Tako da možda ipak pronađete bolji način da budete zdraviji i pametniji.
Domino casopis

Lujka

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
15.09.2009.
Broj reagovanja
1.281
Horoskop
Vodolija
Od sutra sam na cokoladi sa min. 70% kakaa.. to je spas za moje muke :D
Fala zlocka na informaciji :)

Misha

Nadrndani Bengalski tigric
Učlanjen(a)
13.12.2011.
Broj reagovanja
83
Horoskop
Nije određen
Mi cesto topimo crnu cokoladu :)
U serpicu malo mleka, malo vode i komadici cokolade....
Mesati i cekati da se svaki delic istopi.
Sipati u solju i posrkati sto pre :D

1-2 nedeljno ♥

Lujka

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
15.09.2009.
Broj reagovanja
1.281
Horoskop
Vodolija
Hvala na receptu.. sad cemo i mi to da uvedemo. :)

Anchy

Halucogen Mozgolečić
Starosedelac
Učlanjen(a)
03.05.2010.
Broj reagovanja
4.888
Horoskop
Lav
Jel ovo legitimno opravdanje za prozdrljivce cokolade? :D

Dobro. I ja imam legitimno opravdanje za ljubav prema spavanju. Naucnici ( kladim se oni sa Masacusetsa :D ) su izneli teoriju da 8 sati vise nije dovoljno za zdrav san. Ja i u praksi to dokazujem, s toga, ovu tvrdnju mozemo prihvatiti kao aksiom :roflmao:

Lujka

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
15.09.2009.
Broj reagovanja
1.281
Horoskop
Vodolija
Jel? Znaci da se to predje na zdrav zivot :D s tim sto ja zelim da zadrzim jedan porok.. cisto zbog ravnoteze medju zvezdama.. ono mislim jin-jang :D

Vrh Dno