• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Čitanje crta lica

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Poruke
8.029
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
Umijeće čitanja crta lica

mx150_20070226083521_crte-lica.jpg

Umijeće čitanja crta lica
Pročitajte svoje lice i ocijenite svoj karakter.
Kakva ste osoba? Može li vam se vjerovati? Otkrivamo vam fiziognomiju- umijeće čitanja lica i tijela.

Više vam se puta dogodilo da gledajući nečije lice osjetite osjećaj ugode ili neugode. Susreli ste nepoznatu osobu koja vam je na prvi pogled simpatična ili pak potpuno odbojna, a razlog tome, jednostavno ne možete objasniti. Neki stručnjaci rješenje nalaze u fiziognomici-umijeću čitanja crta lica, oblika lubanje i građe tijela.

Starenjem, mršavljenjem, debljanjem pa i čupanjem obrva ili plastičnim operacijama naša se fizionomija neprestano mijenja, a tako se često mijenja i naš karakter. To je logično, jer ako osoba koja sebe smatra neatraktivnom smršavi ili promijeni nešto na sebi, promijenit će se i njezin stav. Može, primjerice, postati samouvjerenija, hrabrija, veselija itd.
Ali se isto tako može dogoditi da se s promijenjenog lica iščitava nešto sasvim suprotno od pravog karaktera osobe, zaključuju stručnjaci.

Tehnika čitanja s lica može nam pomoći i u poslu. Za uspješan poslovni razgovor idealno je koristiti tehniku »zrcaljenja«, to jest kopirati izraze lica i geste druge osobe sa sekundom zakašnjenja, ali, naravno, ne previše očito. Najlakše je otkriti laganje jer osoba koja ne govori istinu najčešće izbjegava direktan pogled, nervozno kašljuca, često drži ruku preko usta, licka ili gricka usnice, tapka nogom, lagano se vrpolji i stišava glas.
U drevnoj Kini i Japanu fiziognomija je bila vrlo raširena- Namboku Mizuno najveći japanski fiziognom –dijagnostičar koji je promatranjem crta lica i tijela mogao i odgonetnuti karakter ljudi, dobre i loše strane i njihovu preodređenost.

Danas se, tom tehnikom služe kriminalisti ali i poslovni ljudi kojima fizignomija pomaže kod traženja novih poslovnih suradnika. O čemu se dakle radi? Naša su tijela, pa tako i lice, asimetrična.
Stručnjaci kažu da je lijeva strana lica naslijeđe oca, a desna naslijeđe majke.
Kad se proučava i čita s lica, naša osobnost krije se u onom dijelu koji je najizraženiji ili najrazvijeniji, a to su čelo i uho.

Čelo i uho imaju tri zone, a promatraju se sprijeda i iz profila. Gornja zona na čelu je intelekt, pa su osobe čiji je vrh čela izraženiji intelektualne, dok oni koji imaju izraženiji donji dio čela, kod obrva, vole iznimno uživati u životu. Srednji dio čela su emocije, a srednji dio uha izražava vještinu i sposobnost komunikacije, tvrde stručnjaci.

Što se tiče oblika lica, postoje četiri tipa: oblik trokuta, obrnuti trokut, četvrtasto i oblo lice. Svako od njih ima svoje osobine pa tako, prema ovoj teoriji, osoba s trokutastim licem voli i cijeni izravan pristup u komunikaciji. Ne voli okolišanje, niti nejasnoće i želi iskrenost koju, za razliku od nekih drugih tipova, može podnijeti. Nejasnoće u komunikaciji dovode do sukoba jer, kada ne šaljemo jasne poruke, sugovornik ih, naravno, može pogrešno protumačiti.
S druge strane, osobama s ovalnim licem više odgovara pomno slušanje. Oni su sugovornici koji zainteresirano slušaju tuđa izlaganja i probleme, ali ih ne znaju riješiti.

Oči, ogledalo duše, također jako puno govore o osobi, a gleda se razmaknutost, veličina, oblik i tako dalje. Osobe malih očiju vole izravan način komunikacije, iskrene su i otvorene, brzo prelaze s teme na temu ne gubeći se pritom u praćenju razgovora. Osobe velikih očiju uživaju u opuštenom razgovoru, stabilne su i vole razgovarati o različitim temama, maštovite su i kreativne, ali često prelaze granicu između stvarnog i izmišljenog.

Osobe punih obraza su vesele i pravi prijatelji, pune su razumijevanja, pravo »rame za plakanje«. Osobe s punim usnama okrenute su užicima, sklone su zavođenju, senzualne su i naginju seksualnim užicima.


IZJAVA O ODRICANJU ODGOVORNOSTI: Svi tekstovi i članci su samo neobavezne informacije. Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika. Svi sadržaji namijenjeni su samo općenitom informiranju i ne mogu se tretirati kao zamjena za medicinski ili stručni savjet. Ni jedan dio COVERmagazin-a ne podrazumijeva nikakvo jamstvo, te autori ne prihvaćaju odgovornost za eventualne štete i propuste nastale primjenom sadržanih informacija.

Imate li vi tu sposobnost?

Izvor: Cover magazin
 

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.805
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Ja ne, ali Frojd je imao neke ideje...
 

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Poruke
20.474
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
meni su obe strane lica na oca....:)
 
Vrh Dno