" Čika zuba" i vi

Džudi72

Neobaveštena
Član
Bolucka me zub i odmah sam dobila inspiraciju za temu.:)
Koliko pažnje posvećujemo oralnoj higijeni? Koliko često idemo kod stomatologa? Da li se plašimo "čika zube"?

Dugi niz godina sam imala strah od zubara, tačnije od zubarske stolice i one metalne sprave što zuji kad radi. Za taj strah krivim stomatologa koji je radio u školskoj ambulanti.

Ipak, oslobodila sam se tog straha kada sam išla kod dobrog, starijeg stomatologa koji je opuštao pacijente muzikom. Sećam se da sam slušala starogradske pesme dok mi je popravljao zube.

A vi? Da li vas muka hvata pri pomisli na zubara ili ste odmalena navikli na posetu zubaru?
 

Gđa Blejz

Izmišljen lik
Član
Čuj muka!!! 100 me znojeva oblije kada pomislim na njih. :chicken::chicken: Jedini stomatolog kod koga idem je "Baki sine" /tako ga zovem, to mu je uzrečica/ i mada ima taj bzvz nastup imam totalno poverenje u njega. Kod mene nije strah od bola problem, umem da trpim bol, problem je totalno nepoverenje koje imam prema većini stomatologa, doktora uopšte. Kada steknem poverenje /isključivo na sopstvenom iskustvu/ svaki strah nestaje.
 

Karudijan

Il capo dei capi
Član
Bojim se. Al stvarno.
Sećam se kad sam bio mali, kaže meni zubar "Podigni ruku kad te boli". On samo uključio onu bušilicu a ja već podigao ruku.
 

Beba

Poznata ličnost
Član
U odličnim smo odnosima:). Ne plašim se, može uveče da me zaboli zub ujutru je već napolju ili popravljen...ne odlažem, gori mi je bol od "čika zube" .
 

Njavica

Dreamer.
Član
Nemam strah od zubara, nekako mi je najbitnije da odem na vreme da se sredi sta treba... Nagledala sam se natecenih vilica u poslednjih par godina i mnogo vise se plasim toga :D
 
G

Gea

Gost
Nemam starh od zubara, ama baš nikakav. A imam jako dobre zube, malo su i geni u pitanju, a najviše redovno korišćenje zubnog konca ..
 
T

Tokunaga

Gost
Kod mene je to duga priča, ali ukratko - družimo se često.
Mogu da trpim strašno velik bol, jednom je moj doktor poludeo što mu nisam rekao da doda još anestezije. :)
 
Vrh Dno