• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Čaša otkriva vašu osobnost

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Poruke
8.029
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
Način na koji držite čašu otkriva vašu osobnost
mx150_20090607204221_drzanje-case.jpg

Način na koji držite čašu otkriva vašu osobnost
Način na koji držite čašu otkriva vašu osobnost
Psiholog Dr. Glenn Wilson promatrao je govor tijela oko 500 osoba dok su pili te ih podijelio u osam različitih skupina prema osobnosti. Dr. Wilson napominje da ovo istraživanje može svima pomoći da poprave svoj prvi dojam: „Prilagođavajući vlastiti govor tijela možemo stvoriti dojam da smo toplija i simpatičnija osoba, odnosno osoba, kakva želite biti“
Kokete
Ovu kategoriju čine uglavnom žene koje čašu drže šarmantno ispreplićući prste oko nje. Vrlo često takve osobe znaju vrškom prsta lagano kliziti po rubu čaše. Ako primijete da ih obožavatelj promatra, produbit će igru tako što će otpiti mali gutljaj gledajući 'metu' preko ruba čaše.
6-kokete.jpg

Tračerice
Ponovo, uglavnom žene. Obično su u malim skupinama s prijateljicama i neprestano brbljaju. Uglavnom dosta kritično. Takve žene se koriste čašom da im pomogne u gestikulaciji i iznošenju mišljenja, pa ih stalno prebacuju iz ruke u ruku ili mijenjaju položaj, te ih koriste kako bi naglasile ono što govore. Osobama sklonim tračanju prilično je teško prići jer su već dio skupine čije im društvo odgovara, pa su zatvorene za druge.
4-tracerice.jpg

Zabavni ljubavnici
Ova skupina mogu biti i muškarci i žene koji upadaju u oči zbog svoje opuštenosti. Na njima primjećujete kako se vole smijati. Oni uglavnom drže bocu, a ne čašu. Na opušten način, naravno. Gutljaji su im kratki jer ne žele gubiti vrijeme koje im je dragocjeno za komunikaciju. Vole razgovarati sa što više ljudi, tako da im je vrlo lako prići. Najbolje izravno, dobrom šalom ili zanimljivom temom.
7-zabavni-ljubavnici.jpg

Sramežljive osobe
Obično sramežljive osobe drže čašu vrlo zaštitnički i ne ispuštaju je, kao da ih je strah da će je ispustiti. Njih prilično teško možete primijetiti jer su uvijek negdje skrivene u kutu. Čaša im služi kako se ne bi osjećali usamljeno, a takve osobe nikada ne popiju piće do kraja. Podsvjesno to rade jer što prije žele pobjeći s događaja. Budući da nisu ljubitelji komunikacije s nepoznatim osobama, vrlo im je teško prići, ali nije nemoguće. Bitno je da pristup bude nenametljiv i senzitivan.
 

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Poruke
8.029
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
Ledene kraljice
Osobe svrstane u ovu kategoriju imaju hladan i obrambeni stav. Obično su žene.
Čašu drže čvrsto obuhvaćajući prstima tijelo čaše. Takvim načinom držanja čaše, ali i cjelokupnim nastupom ovakve osobe jasno poručuju drugima da ne žele da im se pristupi pa je to obično zaista gubljenje vremena.
3-ledene-kraljice.jpg

Plejboji
Ovi muškarci aktivni su i samopouzdani, tip Casanove zavodnika.
Oni su šarmantni, živahni i samouvjereni. Upravo na takav način drže čašu - čvrsto, ali ne previše. Njemu ne treba pristupati jer će pristupiti on i to onoj koju sam odabere.

8-plejboji.jpg

Umišljene osobe
Obično piju pivo u boci ili neko žestoko piće u čaši. To su osobe koje se prave važne, a tako i drže svoje čaše - na neki nehajan način, kao da će im ispasti iz ruke. Verbalno ne govore puno, ali tijelom daju do znanja da su dominantne i da njima treba više prostora nego drugima pa ga zauzimaju maksimalno. Ako pije s prijateljima vjerojatno nećete uspjeti u pokušaju prilaska.
 

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Poruke
8.029
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
Naporne osobe
U ovu kategoriju svrstane su one osobe koje događaje koriste kako bi zlostavljale druge. Ne prestaju pričati, a nastup im je agresivan. Kako bi privukle pažnju na sebe, obično drže velike čaše ili boce, a njima gestikuliraju na agresivan način. Uvijek su glasne, a najčešće prigovaraju drugima. Želite li im uopće pristupiti?!
2-naporne.jpg


Izvor: BBC
 
Vrh Dno