• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Brak bez ljubavi

dusicaa

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
18.08.2010.
Broj reagovanja
981
Horoskop
Strelac
Nekada se govorilo da za brak nije najbitnija ljubav koliko razumevanje, verovalo se da ne morate da budete ludo zaljubljeni da biste ušli u brak, kao i to da će ljubav doći postepeno i s godinama.

Da li zbog toga što se "mora", zato što je dete na putu, ili jednostavno da više ne budu sami, mnogi se odlučuju da kažu sudbonosno "da" i nekome kojeg baš i ne vole. Dovoljno je de je taj neko simpatičan, da imate slične poglede na svet i interesovanja i eto bračne zajednice.

U savremenom zapadnom svetu, skoro 31 odsto muškaraca i 23 odsto žena priznaje da bi ušlo u brak bez ljubavi i s nekim ko ima sve kvalitete koje traže u partneru.

Muškarci su za razliku od žena, skloniji braku s nekim za koga znaju da nije onaj pravi, pokazuje istraživanje američkog portala Match.com u kojem je učestvovalo 5.000 ljudi, piše Daily Mail.

Skoro 21 odsto muškaraca bi se oženilo partnerkom koja ih seksualno ne privlači. Njih 44 odsto bi okončalo vezu zbog lošeg seksa, dok bi isto učinilo 50 posto žena, potvrđuje studija.

Želja za brakom jača je kod muškaraca u 20-ima i 40-ima, nego kod 30-godišnjaka.

Ljudima, izgleda da, najteže pada pomisao da će ceo život biti sami i pod tim pritiskom odlučuju se na brak, pa i brak bez ljubavi.

www.nadlanu.com
Brakovi iz interesa su nazalost poznati.Koji su to jos faktori po vama koji navode ljude na brak,a da nema ljubavi?
Kakav je to zivot u dvoje?
Da li se mozda vremenom ti ljudi i zavole?
Kakvo je vase misljenje o tome?
Pod kojim uslovima bi ste vi sklopili takav brak ?

Amy-

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
16.11.2010.
Broj reagovanja
646
Horoskop
Ovan
mislim da u brak bez ljubavi ulaze ljudi koji su nesigurni u sebe..........koji su imali manje uspeha kod suprotnog pola......pa na kraju dodju na to da udju u brak sa nekim da ne bi ostali sami ili zato sto misle da ce sa tim nekim imati ugodan zivot...........

po meni je to ok.........najvaznije je da se postuju

Tony Montana

Šalabajzer
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.11.2011.
Broj reagovanja
858
Horoskop
Ribe
Ma luda zaljubljenost prodje dok si dlanom o dlan .... "Ljubav" je promenjljiva kategorija i menja "pojavni oblik" vremenom ...bar ja tako mislim ...
Što se braka iz čistog razuma i bez ikakvih emocija tiče .... to mi je potpuno nezamislivo, treba bre da živiš sa nekim 24 sata dnevno ... mslm svakakva su čuda moguća .... ali ja ne verujem u takva čuda ....

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.977
Horoskop
Ovan
I meni je nepojmljivo. Naravno, tu mislim na nas obične smrtnike, koji želimo to i ostati.

Anchy

Halucogen Mozgolečić
Starosedelac
Učlanjen(a)
03.05.2010.
Broj reagovanja
4.888
Horoskop
Lav
Pa sad...Tesko pitanje...Mislim da to nije da nema bas ljubavi, vec da nema ljubavi koja je prizeljkivana ili zamisljena da bude drugacija od te. E sad...Ja i danas smatram da je za brak neophodno mnogo vise od ljubavi. Pogotovo, sto Tony kaze, to je promenljiva kategorija. Isto kao sto brakovi, u kojima je vladala velika ljubav, pucaju, tako moze i ovi tazv racionalni brakovi da opstanu dugo...
E sad da li bih ja usla u takav brak...Pa ne znam...Specificnih sams hvatanja, pa ne znam u koju bi kategoriju usla...Apsolutno ne bih mogla gde nema ni gram bilo kakave ljubavi i privlacnosti, ali sa druge strane, ako toga ima, a plus mi odgovara za zivot, mislim da bih usla...No, to je sve u domenu teorije...Videcemo sta ce praksa pokazati :)

saska

penelopa
Starosedelac
Učlanjen(a)
21.04.2010.
Broj reagovanja
659
ne znam..znam da je nekada to bilo gotovo pravilo,vise ih je bilo sklopljenih izmedju osoba koje nije vezivalo nista osim obaveze prema porodici,tradicije da-ti nadju muza-..znam da je moja baba pre udaje dva puta videla dedu,jednom kad su joj ga pokazali,drugi put kad su dosli da je prose .kad sam je ispitivala o tome uvek mi je odgovarala da ga je zavolela posle,sta je ona znala o ljubavi,znala je da mora da poslusa roditelje,da joj nije bio-gadan- kako mi je govorila,da joj je pokazao svasta..tu se seretski smejala;),da ju je postovao,kupovao stvari po vasarima..kad bih pitala dedu odgovarao bi mi-ko ne bi voleo tako mlado,jedro,zdravo devojce-,vidi koliko smo godina provli zajedno...nekako mi se iskristalisalo da su ona dublja,tananija osecanja koja nas vezu mnogo bitnija,da ako njih ima brak ce opstati,pre nego onaj zasnovan na burnoj,strasnoj ljubavi,koja ponekad ume da bude slepa.

tamarishka

Vila dobrila
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.01.2010.
Broj reagovanja
857
Horoskop
Vodolija
Verujem u dve polovine koje se nadju... i koje se vole da ne bi umele odvojeno... tako mi se sad cini... tako mi se evo cini vec 15 godina koliko smo moj suprug i ja zajedno... Ljubav, osecaj sigurnosti, zajednicke i misli....

Inace kada se prica o braku bez ljubavi, uvek mi je aasocijacija onaj domaci film "Jagode u grlu" i Bane Bumbar i Biljka... cak sam nasla i video, jer ima ta recenica kad on kaze kako su mislili da ce se vremenom zavoleti (24min)...

ancica.va

Novajlija
Učlanjen(a)
04.09.2012.
Broj reagovanja
0
Horoskop
Strelac
Meni samo moze brak bez ljubavi da se zasnuje ako devojka ostane trudna slucajno a oni 3 meseca zajedno...tj.ako se on zanese..:)...za tri meseca ne moze da se oseti bas ljubav ali evo slucaja gde je sve tako i bilo...devojka je posle 3 meseca ostala trudna zbog zanesenosti doticnog i morala je da se organizuje svadba i ako se ne vole dovoljno..ali ipak je tu dete..pa ce ih vezati sta znam..i takih slucajeva ima sve vise i vise...

Vrh Dno