• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Бошко Обрадовић: И власт и опозиција су исти!

Amy-

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
16.11.2010.
Poruke
2.317
Broj reagovanja
646
Horoskop
Ovan
Двери су међу првима кренуле у предизборну кампању, уверене да ће након 6. маја бити највеће изборно политичко изненађење. У разговору за „Вести“, један од водећих људи покрета Бошко Обрадовић објашњава зашто излазе сами на изборе, шта нуде и с којим партијама би могли да разговарају о будућој влади.


На чему базирате толику самоувереност да сами можете прећи цензус, и то као нов политички покрет?
- Ми нисмо показали претенциозност, већ смо, сматрајући да је дошао судбоносни тренутак за Србију, пре свега због Косова, позвали четири водеће опозиционе патриотске странке на заједнички фронт против режима Бориса Тадића. СНС-у, ДСС-у, СРС-у и НС-у предложили смо да се прекину преговори са ЕУ и шиптарским режимом, да се окренемо Руској Федерацији, приближимо интеграцији са Републиком Српском и зауставимо сепаратистичке тенденције у Санџаку и у Војводини. Предложили смо да се сви писмено обавежемо да после избора нећемо ступити у било какву коалицију са странкама владајућог режима. Мислим да је то био разлог што нам на овај наш поштен предлог нису ни одговорили.

Хоћете да кажете да бисте сутра могли очекивати заједничку власт демократа и напредњака?
- Јасно је да су сви они исти и да нема разлике између власти и опозиције, те да су Србији потребни нови људи и нова политика.

Шта то ново Двери нуде?
- Пре свега, једну нову политичку генерацију која заступа нови народни договор и чија је суштина да је породица на првом месту. Овај режим је антипородични, организује геј параде, наплаћује високе дажбине на беби опреме, омогућава бесплатну промену пола, док се Србија између два пописа смањила за скоро 400.000 људи.

Шта конкретно подразумева породични модел друштва?
- То значи да ће држава увек интервенисати у корист породице. Рецимо, у медијској сфери, опорезовали би као шунд разне Фарме, Великог брата и тај новац улагали у образовни програм за децу. Држава би кажњавала фирме које дају отказ трудницама. Они који отварају фирму у Куршумлији, јер није исто пословати у Београду и у сиромашном делу Србије, били би ослобођени пореза на један период. Ако се самохрана мајка пријави за посао, она би имала предност у запошљавању, наравно уколико испуњава остале тражене квалификације. Све би, дакле, било по мери породичног друштва.

Да ли сте спремни и да хапсите људе за које кажете да су упропастили Србију?
- Не да смо спремни већ смо изашли са четири мере без којих нема заустављања пропасти Србије. Прва је доношење закона о пореклу имовине од 1989. до данас. То значи да би сви они који су стекли имовину злоупотребом службеног положаја и лоповлуком морали да одговарају, а имовина за коју не могу да докажу порекло била би им одузета. Затим следи ревизија пљачкашке приватизације, али не само њено поништавање, већ и одговорност појединаца за то. Ту је и додатно опорезивање страних банака, а четврта мера је враћање царина на увозну робу како би се повећала домаћа производња коју сада уништава моћни увознички лоби.

Зашто на изборној листи Двери неће бити јавних личности које су вас подржале?
- У уторак ћемо представити имена српске интелектуалне елите и других јавних личности које нас подржавају. Ту су Коста Чавошки, Смиља Аврамов, Мила Алечковић, Мило Ломпар, Љубомир Протић, Добрица Ерић, Милутин Шошкић, Миодраг Јовановић, Слободан Ракетић... Ми смо им нудили да буду на изборној листи, али су они инсистирали, на првом месту академик Чавошки, да као ауторитети у годинама подрже једну нову политичку генерацију којој треба препустити директан политички ангажман.


Извор: Франкфуртске вести

nisam politicki opredeljena....ali sam danas naletela na par clanaka o Dverima... i mogu da vam kazem da razmisljam da izadjem na izbore i glasam za njih....veoma mi se svidja ideja o prioritetu porodice..... sve polazi iz porodice i od porodice .... ako imamo stabilnu porodicu... bice i drzava stabilna....
 

dusicaa

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
18.08.2010.
Poruke
9.993
Broj reagovanja
981
Horoskop
Strelac
qq, a koliko se tek ja razumem u politiku kad sam tek sad cula da postoje "Dveri" :oops:
 

Amy-

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
16.11.2010.
Poruke
2.317
Broj reagovanja
646
Horoskop
Ovan
Једна школа мишљења почетак пропасти види у 5. октобру 2000. и доласку досманлија на власт као Сорошевих и других модерних српских јањичара, који су зарад уласка у фантомску и виртуелну ЕУ у распаду спремни да жртвују све националне интересе.

Други почетак пропасти виде у 1945. и комунистичкој окупацији Србије, која заправо још увек траје, јер духовна и физичка деца комунизма и комунистичких фамилија никако да сиђу са функција, а некадашње комунистичко братство и јединство еволуира у југоносталгију.

Трећи ће прави почетак наше пропасти померити на 1918. и тренутак када смо се тако лако одрекли свога имена, идентитета и државности зарад утопије Југославије, која је само 23 године касније завршила у Јасеновцу.

Суштинске поделе и разлике овде нема: у праву су све три школе мишљења о почецима наше пропасти.

У сва три случаја ради се о истом политичком принципу заборава српских националних и државних интереса зарад виших интегративних циљева.

О размерама наше олаке и фанатичне спремности да се одрекнемо себе зарад интеграционих фантазија може се написати читава студија, из које би се дало много научити о лошим особинама нашег националног карактера.

О неодступном присуству ових политичких идеологија и одсуству смене генерација у политичкој елити Србије најбоље говоре непомериви Капичићи, Мићуновићи, Кркобабићи..., као и донедавно непостојање нове политичке снаге на политичкој сцени пуних 20 година.

Не пристајемо на то да нову политику могу донети стари политичари.

Они који су нас уништили немају морално право да се даље баве политиком, а многи од њих треба и кривично да одговарају.

Не бисмо никако смели да дозволимо да нас лече они који су нас тровали и да поново пристанемо да бирамо само између наметнутих политичких опција.

Није довољно да сменимо режим, већ мора доћи до промене политике.

Године 2000. многи су наивно поверовали да је довољно да оде један лош режим да би аутоматски дошао бољи. Не смемо себи дозволити да после 12 година поновимо исту грешку: сви смо за то да режим Бориса Тадића оде што пре да би Србија преживела, али то неће бити довољно.

Потребно је да дође нова политика на место геноцидне политике Европа нема алтернативу и поражене политике И Косово и ЕУ. Да ли данас постоје предуслови за ову, нову српску политику и шта она тачно подразумева у својим основама?

Преокрет је почео 2000.


Преокрет је започео још пре 11 година када су на власт дошли људи одрођени од било чега националног. Са недавним јавним објављивањем тог Преокрета Србија се жели докрајчити. Несрећници који би да преокрену читаву српску историју, ослобођени од националног идентитета и родољубља, само су настављачи радова започетих 2000.

Пет је за српско друштво и државу погубних форми Преокрета од 2000.
Отворено друштво


Прва је она накарадна политичка порука да смо ми 90-их били затворено друштво и да сада морамо да постанемо отворено друштво.

И ми смо се до те мере отворили да више у Србији ништа није наше:
-немамо домаће банке,
-домаћу производњу,
-уништено је 67 пољопривредно-индустријских комбината,
-увознички лоби увози све основне животне намирнице које ми овде можемо да производимо,
-субвенције за отварање нових радних места добијају стране, а не домаће фирме,
-Србија нема Развојну банку нити Фонд за одрживи развој, а
- завршница привредног преокрета и отворености према спољном свету након рушења свих царинских заштита нашег тржишта доноси распродају пољопривредног земљишта, извора пијаће воде, речних токова и рудника.

Јасно је да овој погубној политици отварања према иностранству и интеграција по сваку националну цену мора доћи крај ако желимо да зауставимо даље пропадање и крах државе Србије.

У томе јесте и сама суштина и прва мера нове српске политике повратка себи, својој традицији, привредним, националним и државним интересима, што је, уосталом, главна политичка тенденција у читавој Европи данас.

Отворени нерад


Друга катастрофална политичка идеја 5-октобарског Преокрета јесте убеђење да се може живети од нерада, на кредитима и страним донацијама.

Читаво друштво 11 година се васпитава да живи не од свога рада већ од поклона и милостиње странаца.

Тако долазимо до нове националне психологије која каже да због наставка тих поклона морамо бити спремни да дамо све што се од нас тражи.
Замислите како би погрешно било да своју децу васпитавамо тако да не морају ништа да раде, већ ће лепо живети од туђе помоћи.

На тај начин је читава нација васпитавана 11 година и дошли смо у кредитно ропство страним банкама као грађани и привреда, а међународним монетарним институцијама као држава.

А онима који уопште нешто раде држава не повећава субвенције него пореске и административне глобе, док тајкунима дозвољава да држави не плаћају порез, а својим добављачима робу по више од годину дана.

Зар није требало 2000. изаћи пред народ и рећи: живели смо тешко у 90-им, било је много страдања и пораза, привреда и друштво су нам разорени, сада морамо да се вратимо себи, својој производњи, пољопривреди и селу и да много радимо како бисмо поправили свеукупни стандард.

Ако нам неко са стране нешто поклони – добро јесте, али не можемо и не смемо на томе базирати нашу привреду и економију, већ на сопственим природним и привредним ресурсима и сопственом раду.

И што је најстрашније – од ове кредитне философије живота се и даље не одустаје.

Заустављање овог катастрофалног процеса погрешног васпитања и животног кретања читаве нације, као и стајање на пут тајкунизацији друштва уз подршку истинским привредним предузетницима и домаћој привреди поставља се као приоритет, односно друга мера нове српске политике.
Отворено понижење


Трећа и највише понижавајућа последица Преокрета из 2000. јесте систематско убеђивање грађана Србије да се у савремени свет и Европску Унију може ући само ако се одрекнемо себе: своје историје, територија, традиције, језика, писма и културе и идентитета у целини.

И што се више одрекнемо себе и пљунемо на сопствене претке, великане и националне хероје – то смо више добродошли.

Тако смо дошли у ситуацију да је ћирилица мањинско писмо у држави Србији, да је српски језик предмет крађе и присвајања широм Балкана, да је Српска академија наука и уметности практично угушена у националном деловању, да је Матица Српска маргинализована, да су Народни музеј и Народна библиотека били годинама затворени, и да смо остали готово без иједне националне установе културе, јер су све установе, медије, награде и фондове заузели сорошевци и неотитоисти.

Дошли смо дотле да своје ратне војсковође шаљемо да им суде странци, да сопствени народ у Скупштини Србије проглашавамо геноцидним иако смо управо ми жртве троструког геноцида у 20. веку, да се национално испољавање изговара по ћошковима, у тишини и страху, готово стиду, да те неко не чује у околини да си Србин и српски родољуб.

Таквом народу, који је изгубио национално самопоштовање и достојанство, нема будућности.
 

Tony Montana

Šalabajzer
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.11.2011.
Poruke
3.405
Broj reagovanja
858
Horoskop
Ribe
Čuo sam za njih i moje skromno mišljenje je da cenzus preći neće ... što se 5-og oktobra tiče svašta mu se zameriti može .... osim činjenice da je svrgnut diktator koji je odgovoran za možda i najveće srpske nesreće u istoriji ... i baš mi je neobično da i njega ne pomenuše .....
 

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.805
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Ako me sećanje dobro služi, oni su se deklarisali kao ekstremna desnica. A ja ne volim ništa ekstremno. Osim možda u nekim "sporovima".
 

Amy-

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
16.11.2010.
Poruke
2.317
Broj reagovanja
646
Horoskop
Ovan
upali u kolotecinu svih stranaka,zasto nam tumace proslost?zato sto nemaju ideju o buducnosti?..zao mi je,takvih sam sita:sick:

....sve politicke stranke imaju ideje o buducnosti...ali kad dodju na vlast zaborave na nasu buducnost i misle na svoju... ovo je link politickog programa Dveri....
http://www.dverisrpske.com/sr-CS/nasa-politika/izborni-program/

Ako me sećanje dobro služi, oni su se deklarisali kao ekstremna desnica. A ja ne volim ništa ekstremno. Osim možda u nekim "sporovima".

....ja spadam u ekstremnu levicu....:D....ne znam zasto ... ali podrzacu ih na izborima... mada mislim da Dveri jos uvek nisu politicka stranka vec pokret.... koliko sam mogla da primetim ovih dana sakupljaju potpise kao bi postali politicka stranka....
 

Tony Montana

Šalabajzer
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.11.2011.
Poruke
3.405
Broj reagovanja
858
Horoskop
Ribe
....sve politicke stranke imaju ideje o buducnosti...ali kad dodju na vlast zaborave na nasu buducnost i misle na svoju... ovo je link politickog programa Dveri....
http://www.dverisrpske.com/sr-CS/nasa-politika/izborni-program/....ja spadam u ekstremnu levicu....:D....ne znam zasto ... ali podrzacu ih na izborima... mada mislim da Dveri jos uvek nisu politicka stranka vec pokret.... koliko sam mogla da primetim ovih dana sakupljaju potpise kao bi postali politicka stranka....
Ejmi bre lepši si ti od njih:p sve te "Mein Kampf" priče su opasne ....
 

Amy-

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
16.11.2010.
Poruke
2.317
Broj reagovanja
646
Horoskop
Ovan
Ejmi bre lepši si ti od njih:p sve te "Mein Kampf" priče su opasne ....

....opasna je i trenutna politika koju vodi Demokratska stranka...... svake godine stizu nove generacije....novi mladi ljudi koji traze posao.... i gde ce se zaposliti....da li ce se svi oni zaposljavati po opstinama... socijalnom......
 

Tony Montana

Šalabajzer
Starosedelac
Učlanjen(a)
04.11.2011.
Poruke
3.405
Broj reagovanja
858
Horoskop
Ribe
....opasna je i trenutna politika koju vodi Demokratska stranka...... svake godine stizu nove generacije....novi mladi ljudi koji traze posao.... i gde ce se zaposliti....da li ce se svi oni zaposljavati po opstinama... socijalnom......
Ejmi ti znaš da većeg buntovnika od nas dva ovdi nema ..... al ovi nisu rešenje .... a za kritiku uvek spreman, a za poverenje ikome jako teško ....
 
Vrh Dno