• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Boje: Kako utiču na vas?

Lujka

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
15.09.2009.
Broj reagovanja
1.280
Horoskop
Vodolija
I kako mogu da vam pomognu u različitim situacijama

Ljudski mozak je kompleksna sprava. Naučnici su otkrili da sam pogled na neke boje može da vam pomogne u određenim situacijama. Recimo zelena može da vam probudi kreativnost i inovativno razmišljanje, kao i da razbije kreativnu blokadu kod umetnika.

"Zelena je simbol rasta. Zato može da pojača motivaciju i vašu kreativnost", kaže doktorka Stephanie Lichtenfeld sa Ludwig-Maximilians-University iz Minhena.

Evo i kako ostale boje mogu da vam pomognu.

Crvena
Ova boja donosi prednosti ali i neke probleme. Crvena boja asocira na opasnost pa je nemojte nositi na ispitu ili razgovoru za posao, pošto vam smanjuje šanse za uspeh. Sa druge strane idealna je za muvanje, pošto su žene u crvenom više puta privlačnije muškarcima.

Žuta

Idealna je za podizanje raspoloženja. Žurka u žutoj sobi će tako biti mnogo veselija. Dokazano je da ova boja može da pojača koncentraciju.

Plava

Jača vam osećaj prijatnosti. Ljudi koji se nalaze u sobi okruženoj plavim zidovima će tu ostati duže i biće smireniji. Baš kao i zelena može da utiče na vaše kreativno razmišljanje.

Pink

Smanjuje agresivnost.

Bela

Može da izazove glavobolje i depresiju. Zato bi zidovi u kući ili kancelariji trebalo da imaju blag kolorit ili ih samo oplemenite slikama.

Domino

Jova

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
10.03.2012.
Broj reagovanja
1.327
Horoskop
Škorpija
Ja sam cuo da je pozeljno da muskarac ima crven tepih u stanu.:D
Ja za sad nemam nikakav tepih u stanu,mozda se odlucim da nabavim neki...:D

Habibi

Član partije :P
Starosedelac
Učlanjen(a)
30.04.2011.
Broj reagovanja
192
Horoskop
Ribe
nabavi crveni fenjer,pa će sve biti crveno :p

Lujka

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
15.09.2009.
Broj reagovanja
1.280
Horoskop
Vodolija
Ja imam i fenjer i stazicu crvenu.. cisto da se zna. :D

Habibi

Starosedelac
Učlanjen(a)
30.04.2011.
Broj reagovanja
192
Horoskop
Ribe
Da,da , jos i kabine da ugradim i razradim biznis.:D Pa nisam jos na to spao...:D
Pa nisam mislila do te mere :D mada moraš priznati da je biznis unosan :p Ok nabavi crvene zavese dovoljno je:)
Ja u svojoj dnevnoj sobi imam žutu i narandžastu boju a zavese crvene (špagete :) ) ...volim boje :)

Lujka

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
15.09.2009.
Broj reagovanja
1.280
Horoskop
Vodolija
Ja jako volim crvenu boju pa i crvene detalje u stanu ... Ne volim ih u velikoj kolicini tako da moram pripaziti jer gore spomenuto nije jedino sto imam crveno. Al' sto rece Habibi, volim boje jer one umeju da oplemene i osveze stan pa i da poprave raspolozenje :)

Habibi

Starosedelac
Učlanjen(a)
30.04.2011.
Broj reagovanja
192
Horoskop
Ribe
Meni uvek poprave raspolozenje a sad planiram da farbam spavacu pa mi treba savet , koja bi najbolja bila u sobi gde preovladava drvo?

Lujka

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
15.09.2009.
Broj reagovanja
1.280
Horoskop
Vodolija
Zelena.. al' neka lepa, nezna.. ona ce da opusta i ima da budes kao u prirodi :)

Habibi

Starosedelac
Učlanjen(a)
30.04.2011.
Broj reagovanja
192
Horoskop
Ribe
Ja sam vec u prirodi , u mnooogo prirode, mada sam bas o toj boji razmisljala jer je volim...

Lujka

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
15.09.2009.
Broj reagovanja
1.280
Horoskop
Vodolija
Pa eto ta ili neka pastelna plava ili zuta.... mada je meni zelena naj.. :)

Habibi

Starosedelac
Učlanjen(a)
30.04.2011.
Broj reagovanja
192
Horoskop
Ribe
I meni razmisljam u dve boje da uradim...samo nikako belo da ostane,smucila mi se...

Lujka

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
15.09.2009.
Broj reagovanja
1.280
Horoskop
Vodolija
Ma kakvo belo... to ni pod razno.
Zuckastu gde ti je krevet a ostatak u zeleno.. da te "greje" zuta a oci "odmaras" dok gledas (dok ne zaspis) u zeleno. :)

Habibi

Starosedelac
Učlanjen(a)
30.04.2011.
Broj reagovanja
192
Horoskop
Ribe
Jovo ni ja nemam pojma koja je oker boja . :)

Lujka

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
15.09.2009.
Broj reagovanja
1.280
Horoskop
Vodolija
To je mesavina zute, smedje i crvenkaste boje :)
Recimo...
25yy5oo.jpg
:)

Habibi

Starosedelac
Učlanjen(a)
30.04.2011.
Broj reagovanja
192
Horoskop
Ribe
Ovo meni lici na narandzasto no nema veze lepo je...

Lujka

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
15.09.2009.
Broj reagovanja
1.280
Horoskop
Vodolija
Zato sto kad zutu i crvenu pomesas dobije narandzastu al' uz dodatak smedje dobijes oker :)

Amy-

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
16.11.2010.
Broj reagovanja
646
Horoskop
Ovan
...ja ne znam da li samo ja imam taj problem ili mozda postoji jos neka osoba koja dobije glavobolju od zidova okrecenih u jarke boje......i jos ako je svetlo lose...:o

....najvse mi prijaju nezne boje.....pastelne....zuta....zelena....

Habibi

Starosedelac
Učlanjen(a)
30.04.2011.
Broj reagovanja
192
Horoskop
Ribe
Mislim da je to do osobe meni recimo jako prijaju jake boje ,podižu mi raspoloženje ... A pastelne i nežne me uspavljuju... Mada ni ja ne volim drečave prostore a ni slabo osvetljene...smetaju mi ...

Vrh Dno