• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Blog jedne Džudi

Bloger ili politički korektno blogerka postala sam davne 2003. Menjala sam blog platforme, imala svoj domen, i sada sam ponovo na free blog platformi WordPress.

Imam dva bloga- oba su "svaaštare" tj nemaju svoju nišu kako blogeri opisuju oblast kojom se na blogu bave.

Evo za početak, jedna priča..komentari su dozvoljeni, zapravo poželjni :)

Jedan telefonski poziv


Ana je prekinula vezu kada mu je rekla „Ćao“ i bacila telefon na krevet. Sipala je sebi čašicu konjaka, zapalila Marlboro i uzdahnula.

Zašto sam ga uopšte zvala? Da mu čujem glas? Onaj glas koji sam nekada toliko volela da čujem. A danas? Danas mi ne znači ništa.

Imam lep posao u stranoj kompaniji, prijateljice sa kojima letujem u Herceg Novom. Na pomolu je i veza sa šefom sa kojim već dugo izlazim na piće. Niko iz kompanije to ne zna, niti će saznati.

I šta će mi onda ON? Želela sam da čujem kako je. Rekao je da je zdrav. Diskretno je kroz razgovor provukao priču da je sam i usamljen.

Punih osam godina sam čekala da kaže – Draga si mi. Hoću da budem sa tobom. Odbijala sam ili raskidala sve veze zbog njega.

Rekao je samo jednom, dva puta da sam mu draga. I da je naša ljubav platonska. Rekao je i da treba da ostanem sama, jer je strašno biti u lošem braku.

Postala sam emotivni invalid zbog njega.

Ana je sve ovo pričala glasno iako u malom stanu nije bilo nikoga da je čuje. Sipala je još jedan konjak.

Ne, neće se napiti zbog jednog telefonskog poziva. Dve male čašice konjaka su joj bile mera.

Uzela je sa kreveta mobilni i iz njega izbrisala njegov broj telefona. Brisala je i dve zajedničke fotografije koje je sa laptopa uvek prenosila u nov telefon. Da ima te fotografije, da ih ponekad gleda.

Iskoristio me je. Bila sam podrška u lošim danima. Motor koji ga pokreće da uči napredni engleski i početni nivo francuskog jezika.

Radila sam svašta zbog njega. I lagala, između ostalog. Da mi je tada rekao da skočim sa neke zgrade zbog njega, skočila bih.

Život nas je razdvojio. I ona njegova narodna poslovica “ Što dalje od očiju, dalje od srca“. Voleo je te poslovice.

Voli ih i danas. I taj telefonski razgovor bio je, posle onog indirektnog priznanja da je sam, pun opštih mesta. Besmislen.

Ana je popila konjak. Uključila je laptop i na Tviteru napisala jedan kratak tvit a zatim počela da se smeje duhovitim tvitovima svojih prijatelja. U DM-u je videla poruku od šefa. Dogovor za sutrašnju večeru, vodi je na otvaranje nekog novog vojvođanskog etno restorana koji otvara njegov rođak.

Isključila je mobilni i laptop. Uronila je u kadu punu mirišljave pene.

Sutra je novi dan, rekla je setivši se Skarlet o Hare…Novi dan u kome će jedan telefonski poziv biti zaboravljen.
 

Taca

ona, stara
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.05.2014.
Poruke
15.997
Broj reagovanja
15.346
Horoskop
Ribe
Volim ljubiće, ja nisam merodavna da objektivno odgovorim. 😍
 
Vrh Dno