• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Bizarne reklame: Hitlerom promovišu šampon, a silovanjem votku

Amy-

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
16.11.2010.
Poruke
2.317
Broj reagovanja
646
Horoskop
Ovan
Turska reklama za šampon na kojoj se pojavljuje Adolf Hitler izazvala je negodovanje jevrejskih grupa širom sveta koje su pozvale da se reklama odmah povuče. Ništa manje kontraverzna nije ni nova reklama za vodku "Belvedere" sa fotografijama silovanja.

Reklama za muški šampon ''biomen'' prikazuje Hitlera koji gestikulira i drži govor pun entuzijazma pozivajući muške kupce da kupuju ovaj proizvod koji je ''100 posto muški'', prenosi Blic. - Ako ne nosite žensku haljinu, ne treba da koristite ni njen šampon - kaže "Hitler" u reklami.

S druge strane na reklami za "belveder" votku prikazana je prestravljena devojka koju muškarac na prepad hvata iza leđa, a sve uz poruku: "Za razliku od nekih ljudi, 'belvedere' uvek klizi glatko". Kako se ova reklama prvo pojavila na internetu, odmah je izazvala burna reagovanja raznih grupa koje ukazuju na to da ova ovakav način oglašavanja podržava seksualne napade, uključujući i silovanje.

Čini se da su marketinške agencije ostale bez dobrih ideja, a ove koje za sada pokušavaju da plasiraju kao smešne samo izazivaju gnev javnosti.
(Smedia)
 

Lujka

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
15.09.2009.
Poruke
8.102
Broj reagovanja
1.280
Horoskop
Vodolija
Ovo u temu najgore TV reklame :thumbsdown:
Stvarno, o cemu su razmisljali ti koji su pravili reklame? :zbunjen:
 

Jova

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
10.03.2012.
Poruke
2.173
Broj reagovanja
1.326
Horoskop
Škorpija
Svaka roba nadje svog kupca,sta drugo reci...:D
 
Vrh Dno