• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

BIA prepolovila prisluškivanje, policija najčešće "sluša"

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Poruke
20.474
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
- Presretanjem komunikacija građana u januaru ove godine dnevno smo imali uvide u 1.300 brojeva telefona i internet adresa, dok je prošle godine taj broj bio duplo veći - kaže šef kabineta direktora BIA Jovan Stojić


prisluskivanje.jpg


Prisluškivanju građana najčešće pribegava policija, dok je Bezbednosno-informativna agencija prepolovila upade u telefonske razgovore i listinge građana. Usvajanjem novih propisa o načinu postupanja vojnih bezbednosnih službi, koji su već u proceduri u Vladi, biće okončan i poslednji čin neovlašćenog prisluškivanja tuđih razgovora.
U iščekivanju zakona, kojim će biti zacrtano da samo sud može da da zeleno svetlo za slušanje razgovora ili pretresanje spiskova pozvanih korisnika telefonskih operatera, službe su osetno smanjile ”šetnju” po tuđim tajnama.
- Presretanjem komunikacija građana u januaru ove godine dnevno smo imali uvide u 1.300 brojeva telefona i internet adresa, dok je prošle godine taj broj bio duplo veći – iznosi poslednje podatke šef kabineta direktora BIA Jovan Stojić.

više na str:
http://www.telegraf.rs/vesti/514148-bia-prepolovila-prisluskivanje-policija-najcesce-slusa
 
Vrh Dno