• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Autosugestija

Boki

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
15.01.2013.
Poruke
3.889
Broj reagovanja
3.361
Horoskop
Ovan
Autosugestija je mentalni proces putem kojeg subjekt samom sebi sugeriše da izmeni neka svoja ranija uverenja, stavove, vrednosti, sklonosti ili ustaljene obrasce ponašanja i da usvoji nove. Postoje različite tehnike autosugestije kako bi se poboljšalo vlastito zdravlje, osećanje sigurnosti i samopoštovanje. Eto sta kaze Wikipedia.

Da li vam je stalo do toga da izmenite neke svoje mane, koliko ste bili uspešni u tome? Da li je to za vas mučenje ili ipak zadovoljstvo? Do koje mere je to moguće? Menjate se zbog sebe ili zbog ljudi oko vas?
 

Džudi72

Čuvar foruma u kasnim noćnim satima
Starosedelac
Učlanjen(a)
19.01.2013.
Poruke
4.113
Broj reagovanja
2.776
Horoskop
Lav
Menjam se radi sebe, pa tek onda radi drugih. Autosugestiju koristim kada se loše psihički osećam, ili kada me nešto mnogo boli.
Mane i vrline ne menjam autosugestijom, to ne znam, priznajem.:)
 

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.500
Broj reagovanja
16.508
Horoskop
Ovan
Postao sam svestan autosugestije kada sam bio depresivan. Ne koristim je previše u druge svrhe ili ja bar toga nisam svestan, tj ne razmišljam o tome. To vam je drugari-ce, kao ruski sistem, ne diraj ništa dok radi.
 

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Poruke
20.474
Broj reagovanja
2.926
Horoskop
Blizanci
Autosugestijom možemo da promenimo način ishrane, spavanje, da prisilimo sebe da se bavimo sportom ili lepe i duge šetnje bez obzira na vreme... ima toga dosta....:)
 
Vrh Dno