• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Autorska prava na net-u

Taca

ona, stara
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.05.2014.
Broj reagovanja
15.559
Horoskop
Ribe
Napišem pre neki dan komentar ovde, kad, ne lezi vraže, eto njega, prokurvao se na fejsu. Jasno je da živimo u globalnoj selendri, ali, da li sme da se drpa bez potpisa autora?
Postoje mesta gde se strogo pazi da se sačuva autorsko delo, recimo po nekim grupama na fb.
I najavi je novo pravilo da će virtuelna krađa biti tretirana kao i svako drugo kršenje autorskih prava.
A mi? Hoćemo li i mi ovde da otpratimo to pravilo?

13073

Taca

ona, stara
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.05.2014.
Broj reagovanja
15.559
Horoskop
Ribe
Mislim na forum. 😊 Odavde su me i drpili. 😉

Iz teme "Zašto treba otići iz zemlje".

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.977
Horoskop
Ovan
Pa i ovde se veoma vodi računa o autorskim pravima. Ovde se nikada nije širila piraterija iako je to najefikasniji način dobijanja članova.

Taca

ona, stara
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.05.2014.
Broj reagovanja
15.559
Horoskop
Ribe
Da, piše u pravilima. Ali kakve su sankcije ako neko ne potpiše autora, izvor? A to se i ovde dešava.
Interesuje me i kako će na društvenim mrežama da sankcionišu krađu.

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.977
Horoskop
Ovan
Dešava se i ovde. Priznajem. Jedine ozbiljne sankcije su na forumu suspenzija naloga.

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.977
Horoskop
Ovan
Inace, najbolji sudija za pisani sadrzaj je Google. Preko njega se najlakse utvrdi odakle neki sadrzaj potice.

tamarishka

Vila dobrila
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.01.2010.
Broj reagovanja
857
Horoskop
Vodolija
Ali što se tiče autorskog prava, u ovom slučaju, neće postojati nikakva sankcija ukoliko vlasnica ne zatraži pravdu pred nadležnim organom. Zbog misli, tvita i slično se to retko dešava. U stvari, ukoliko nije reč o kolektivnom ostvarivanju autorskih prava, onda se govori samo o moralnom aspektu. E akoliko je nekom ko je u stanju da prepiše i ispod se potpiše do toga, jasno je.

Vrh Dno