• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Automobilski recnik

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

heroj_ulice

Novajlija
Učlanjen(a)
17.08.2009.
Poruke
35
Broj reagovanja
0
Automobil: Mehanicko sredstvo za transport izmedju tacke A i tacke B koje se, u zavisnosti od vrste osobe koja ga vozi i novca kojim ista raspolaze, dalje svrstava po zemlji proizvodnje, brzini, snazi, velicini i dodatnoj opremi.

Budala: Kvalifikacija za osobe koje srecemo tokom voznje, i koje voze bilo koji drugi automobil sem onog u kojem se nalazimo.

Vozacka dozvola: Parce hartije sa prilozenom fotografijom, koje je dokaz da je ispitna komisija u skoli za voznju tokom polaganja vozackog ispita bila jako dobre volje ili potpuno dekoncentrisana

Guma: Deo automobila koji puca kada je napolju hladno, kada pada kisa, kada je vulkanizer daleko, kada je noc ili kada nema istog rezervnog dela u gepeku.

Dozvoljeno: Oznaka za veoma mali broj stvari koje u zakonima o saobracaju nisu zabranjene

Djubre: a) Materija koja, u vecim kolicinama, signalizira da automobil mora na pranje. B) Oznaka za osobu koja je ispred vas stala na jedino slobodno mesto na parkingu.

Elektricar: Covek za koga imate srece da ste ga upoznali ako ne morate jos i da idete kod limara i mehanicara

Zuto: Boja koju ste videli na semaforu prilikom prolaska kroz crveno. Pogotovo u slucaju da to morate objasniti saobracajnom policajcu.

Zabranjeno: Oznaka za barem jednu radnju koja se tokom voznje izvodi maksimum jednom dnevno.

Idiot: Kvalifikacija za vozace tudjih automobila za koje je malo reci da su budale.

Jednosmerno: Oznaka za pravac suprotan od onog kojim se krecu idiotu.

Kazna: Sporazum o velicini prekrsaja i uverljivog izgovora izmedju saobracajca i vozaca.

Limar: Osoba koja se najvise raduje kada ste vi najtuzniji.

Ljubav: Osecaj koji covek ima prema automobilu kada ga sam pere nedeljom ujutro.

Mehanicar: Najbolji prijatelj vaseg automobila, najgori neprijatelj vaseg novcanika.

Novac: Sve ono sto smo dali na kupovinu automobila, benzina, popravke, registraciju, kazne, parkiranje i pranje, a zato sto verujemo da je to jeftinije i komfornije nego da se vozimo taksijem.

Njuska: Ono sto bi se videlo da stakla nisu zatamnjena.

Ogrebotina: Kvalifikacija za stetu nanetu tudjem automobilu sopstvenom krivicom.

Pojas: Ono sto sigurno nismo stavili pre nego sto su nas policajci zaustavili.

Raskrsnica: Mesto na kojem se ukrstaju putevi onih kojima se strasno zuri sa onima koji ne znaju da voze. U slucaju velikih saobracajnih guzvi, prethodno navedenim se pridruzuju i oni koji ne znaju kuda idu.

Saobracaj: Skup delatnosti pesaka, motornih, zapreznih i vozila na ljudski pogon, regulisan propisima koji usporavaju brze, ubrzavaju sporije, zaustavljaju one u pokretu, pokrecu one zaustavljane, sa ciljem a svi stignu tamo gde su naumili sa velikim zakasnjenjem.

Tramvaj i trolejbus: Prevozna sredstva zamisljena tako da se ne mogu ukljucivati u medjusobna preticanja, policijske potere i kradje, sem u slucaju kada policajci jure lopove koji su ukrali tramvaj ili trolejbus, a to i jedna i druga strana cini u vozilima iste vrste i na istoj ruti, bez slicnih vozila izmedju jednih i drugih.

Curka: Vlasnik automobila koji se, gledajuci u retrovizor, sminka na semaforu za vreme upaljenog zelenog svetla ili cini slicne besmislene radnje za vreme voznje, a u principu i u zivotu. Ne mora nuzno da bude muskog pola.

Uzbrdica: Deo puta na kome se obavezno gasi motor osobi koja krece pod rucnom, a nalazi se neposredno ispred nas, te ce nas i udariti kada krene unazad, to jest nizbrdicom.

Farovi: Deo automobila koji osvetljava put ispred vozila, ali najvecim delom sluzi za iskaljivanje emocija onih vozaca koje mrzi da legnu na trubu.

Hodanje: Prilicno naporna i skoro zaboravljena fizicka radnja koja se mora vrsiti kada se auto pokvari, kada ga pauk odnese, kada ga neko zagradi na parkingu ili kada smo sopstveno vozilo dali na upotrebu bracnom drugu ili potomku.

Cepidlaka: a) Osoba koja auto vozi na pranje kada mu padne pepeo izvan pepeljare. B) Suvozac koji misli da bi on trebao da vozi. c) Policajac koji se buni sto nam je saobracajna dozvola istekla pre dve godine.

Cudo: Oznaka za skup dogadjaja koji omogucavaju da ima slobodnog mesta za parkiranje u centru ili da nema guzve petkom izmedju 2 i 5.

Dzip: Vrsta vozila koje je predvidjeno za predele bez asfalta, a voze ga pretezno oni koji su u tim predelima trebali i da ostanu.

Steta: a) Skup ostecenja na automobilu prilikom udarca istog u bilo koji fizicki predmet od cvrstog materijala. B) Konstatacija koja se izrice prilikom saznanja da je ovaj tekst dosao do kraja :laugh:
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno