Apple Mac

Taca

ona, stara
Početkom 90-tih u moj život (potpuno neočekivano) ušetao je Apple Mac. Do tada, računari (PC) koje sam viđala bili su uvek otvoreni a pored njih, stajala je lemilica. Ako si mislio da koristiš računar ( PC) morao si da budeš i vrstan poznavalac lemljenja.
A onda... Apple Classic... sasvim drugačiji, lep, izdizajniran... a tek Sistem... pa Desktop...

Prvi Mac na kome sam radila bio je II FX (ili FX II više se ne sećam tačnog imena) a nedugo za njim stiže i Quadra... Prvi koji sam ja kupila za sebe, Power Mac 6100... Zatim G3 najlepši računar koji sam ikada videla, pa G4...
Nadam se da mi nećete zameriti ako sam pogrešila neki naziv... bilo je to odavno...

Mac je začetnik Stonog izdavaštva (Desktop Publishing), a aplikacije kao Adobe PhotoShop, Adobe Illustrator, QuarkXpress, Adobe Indesign ojačali su njegovu poziciju grafičkog kompjutera.


 

Taca

ona, stara
Proživela sam sve turbulencije ove "voćkice", Džobsove odlaske/dolaske i bila u poziciji da koristim najbolje modele ovog računara... jer, ja sam grafičar :smug: i Mac je u vreme mojih grafičkih početaka bio jedina opcija ;)
 
Poslednja izmena:

Stemis

Neodgovorni urednik
Urednik
Vidi ti Grafičkog dizajnera!!! I šta bi grafičar na ovom forumu promenio, osim admina? :D
Ups! Vezano za temu... Nisal imao prilike da vidim Mac računar, ali imam prijatelja koji ga koristi na poslu, takođe je dizajner i veli da je najbolji. I verujem mu. Jedina mana im je što su zaista skupi, ali, na kraju krajeva, i nisu za svakoga. :)
 

Beba

Poznata ličnost
Mila Taco, ti kao da si inženjer,,za kompjutere,, ala sam sada odvalila:banghead:, ništa ti ja ono gore nisam razumela. Ali sam se često pitala šta si po struci. Grafički dizajn...mene sve što je ispred dizajn impresionira. Moje kume ćerka studira grafički dizajn i sin je počeo , pa se prebacio na fotografiju. Svi su ono u kući umetnici...Bila sam ta kome je svoju prvu sliku poklonila, naslikala mi ikonu, ma lepo... Imaš li i ti u tom smislu interesovanja.
 
Vrh Dno