• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Ako vam se desi..

saska

penelopa
Starosedelac
Učlanjen(a)
21.04.2010.
Poruke
9.398
Broj reagovanja
659

Sigurno vam se bezbroj puta desilo da treba da krenete na važan poslovni ili ljubavni sastanak, nečije venčanje ili bilo koju drugu priliku u kojoj se očekuje da izgledate tip top a da vam baš tog danaiskoči bubuljica, nateknu kapci i slično. Predstavljamo vam nekoliko saveta kako da se izborite sa ovim kriznim situacijama vrlo lako.

Akna
Koristite gel kremu na bazi salicilne kiseline dva puta dnevno dok se akna potpuno ne povuče. Preventivno možete delovati tako što ćete se redovno umivati gelovima na bazi salicilne kiseline kojima ćete raditi blagi piling kože kako biste se otarasili nečistoća iz pora.
Herpes (na usni)
Mažite mesto na kojem se pojavio herpes namenskom mašću (aciklovir ili cinkova mast) koju ćete kupiti u apoteci. Kada se krastica formira, naslavite da je mažete vazelinom da biste sprečili pucanje kože. Kamuflirajte mesto nanošenjem male količine gustog korektora i translucentnog pudera. Izravnajte ovaj sloj malom, ravnom četkicom, i na kraju nanesite neki ruž.
Natečeni kapci
Nekoliko minuta držite hladne obloge, a potom u kožu kapaka utapkajte antiupalnu kremu koja sadrži kofein. Preventivno možete delovati tako što ćete uveče, pre spavanja popiti čašu vode, a predeo oko očiju namazati blagim antiridom, u formi gela ili kreme.
Opekotine od sunca
Popijte aspirinradi umanjenja bolova i otoka. Potom na izgorela mesta stavite hladne obloge od mleka ili vode, a kad osetite olakšanje, namažite bolna mesta hidrokortizonskom kremom koju možete da kupite u apoteci bez recepta.
Modrica
Bez obzira na uzrok, ohladite mesto nakon povrede što je moguće brže, radi sužavanja krvnih sudova i umanjenja otoka, a time i veličine podliva. U narednih 24 do 48 sati na ugroženo mesto stavljajte led nekoliko puta u toku dana po 10 minuta.
Urasle malje
Tokom tuširanja uradite piling, a potom premažite problematičnu oblast preparatom na bazi salicilne kiseline. Nakon toga nanesite hidro kortizonsku kremu da biste smirili crvenilo i otoke. Ako se vrh dlake vidi iznad površine kože, iščupajte je sterilnom pincetom (alkohol će biti sasvim dovoljan), ali nemojte da “kopate” ispod kože.
Izvor Lepota i zdravlje
 
Vrh Dno