• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

Agresivnost

Anchy

Halucogen Mozgolečić
Starosedelac
Učlanjen(a)
03.05.2010.
Broj reagovanja
4.888
Horoskop
Lav
,,Agresivnost
je svako ponašanje čiji je cilj namjerna povreda druge osobe. Ona se
može javiti u obliku udarca, pljuvanja, grizenja (fizička agresija) ili u
obliku uvrede ili prijetnje (verbalna agresija). Agresivnost može biti
također izravna i neizravna. Izravna uključuje: ruganje, ponižavanje,
vrijeđanje, kritiziranje, naređivanje i zahtijevanje podređenosti,
naguravanje, udaranje, čupanje.``
Kako i zašto , po vasem misljenju, nastaje agresivnost?

Boki

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
15.01.2013.
Broj reagovanja
3.361
Horoskop
Ovan
Ja sam već samo verbalno agresivan. Ali, ima vremena.

Anchy

Halucogen Mozgolečić
Starosedelac
Učlanjen(a)
03.05.2010.
Broj reagovanja
4.888
Horoskop
Lav
Verbalna agresivnost je ponekad pozitivna. :)

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Ja sam veoma verbalno agresivan, ali ne u smislu kako je napisano u Lejlinom postu.
Moja agresivnost se manifestuje kroz izuzetnu tvrdoglavost i do beskonačnoj spremnosti da diskutujem sa neistomišljenikom o pojedinim stvarima. iako poštujem tuđe mišljenje, stav i sl, spreman sam satima da ga ubeđujem da sam JA u pravu. Po meni je i to verbalna agresivnost.
Uostalom, pročitajte poneki moj tekst vezan za politiku i biće vam jasno.
Kako nastaje verbalna agresivnost? Kod mene je u manjem delu stvar karaktera (da ne kažem horoskopskog znaka) a u mnogo većem obimu skraćenje praga tolerancije usled kratkog fitilja koji na forumu pokušavam da skrivam. rosto rečeno, gubitak živaca.

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
Poznat si mi Stemise....sve ovo što si rekao je istina... a Ovnić igra veliku ulogu....:laugh:

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
Ja agresivnost ne priznajem... ja sam vrlo fleksibilna... i možda je i moj znak Blizanci tu mnogo umešao prste...:laugh:

Džudi72

Čuvar foruma u kasnim noćnim satima
Starosedelac
Učlanjen(a)
19.01.2013.
Broj reagovanja
2.953
Horoskop
Lav
Ponekad sam verbalno agresivna, ali kao i Stemis, pokušavam to da sakrijem ovde..zapravo forum me ne nervira. Nerviraju me stvari u RL-pravom životu.

Inače, srela sam agresivne osobe -verbalno agresivne, ali i one koji su fizički agresivni. Sklanjam se od takvih ljudi.

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
Kada se susretnem sa takvom osobom, gledam da joj što pre umaknem iz vidokruga... što je sigurno - sigurno je...

Anchy

Halucogen Mozgolečić
Starosedelac
Učlanjen(a)
03.05.2010.
Broj reagovanja
4.888
Horoskop
Lav
Agresivnost se radja od malih nogu. Najcesce je posledica nepaznje, straha ili jednostavnog privlacenja paznje. Ako se na vreme ne kanaliste , moze kasnije velikih problema biti.

Boki

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
15.01.2013.
Broj reagovanja
3.361
Horoskop
Ovan
Agresivnost se radja od malih nogu. Najcesce je posledica nepaznje, straha ili jednostavnog privlacenja paznje. Ako se na vreme ne kanaliste , moze kasnije velikih problema biti.

Koja agresivnost, da preciziramo?

Nisam nikada bio agresivan ni verbalno, niti na bilo koji drugi način. Postao sam verbalno agrsivan, jer sam prinuđen.

Anchy

Halucogen Mozgolečić
Starosedelac
Učlanjen(a)
03.05.2010.
Broj reagovanja
4.888
Horoskop
Lav
Uopstena agresivnost, sada stvarno govorim uopsteno.

Boki

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
15.01.2013.
Broj reagovanja
3.361
Horoskop
Ovan
Šta radimo ako se pojavi agresivnost iz odbrane, stalne i stalne odbrane, od vršnjaka, roditelja, itd. Nema privlačenja pažnje, nema nevaspitanja, nema sličnih stvari...samo odbrana samog sebe koja preraste u nasilje prema drugom.

Anchy

Halucogen Mozgolečić
Starosedelac
Učlanjen(a)
03.05.2010.
Broj reagovanja
4.888
Horoskop
Lav
A ti koji maltretiraju...Odakle njima agresivnost?

Boki

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
15.01.2013.
Broj reagovanja
3.361
Horoskop
Ovan
A ti koji maltretiraju...Odakle njima agresivnost?

Može da bude od nekog poremećaja, od drugih agresivaca, i tako možemo u krug. Nismo svi mi rođeni juče i krenuli juče sa agresijom pojedinaca. Agresivnih je bilo, samo se lanac nastavlja...ovde pričam o starijima, o mladima sam nešto tamo, u onoj temi.

Anchy

Halucogen Mozgolečić
Starosedelac
Učlanjen(a)
03.05.2010.
Broj reagovanja
4.888
Horoskop
Lav
Ok, kapiram ja tebe, ali ti si bukvalno shvatio moje reci. Znas, mnoge stvari u zivotu koje ljudi cine, bilo pre ili kasnije, poticu iz podsvesti, iz ranijih iskustava i trauma.
Rekao si da nisi od malih nogu verbalno agresivan. Ali si u medjuvrmeenu postao. To ti je odgovor. Nakupljalo se u tebi nesto godinama, nisi nasao nacin da to kanalises, i ispoljavas tako.

Ali milion ljudi - milion primera. Ja sam uopsteno rekla da agresivnost najcesce potice jos od malih nogu. I naravno, nikako zanemariti i karakter osobe. Nije svaki karakter podlozan tome.

Boki

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
15.01.2013.
Broj reagovanja
3.361
Horoskop
Ovan
Dobro je dok se još "kanališem" verbalno, ako krenem i fizički...završiću u onoj temi, ali nisam više maloletnik.

Vrh Dno