• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

7 svjetskih čuda novog vijeka

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Poruke
8.029
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
Glasovima više od 100 milijuna ljudi, 7. 7. 2007. godine izabrano je 7 novih svjetskih čuda ili 7 čuda novog svijeta. Pročitajte o kojih se sedam novih čuda radi, kao i zanimljive te iscrpne tekstove o svakome od njih.
7-svjetskih-cuda-novog-vijeka.jpg

 • Chichen Itza

  chichen-itza.jpg

  Na sjeveru poluotoka Yucatana, duboko skriven u beskrajnim šumama, smjestio se tajanstveni sveti grad Maja – Chichen Itza. Osvrnuti se na prošlost ovoga grada podsjetnik je na zadivljujuću kulturu jedne nestale civilizacije, uz koju je, nažalost, još uvijek vezano mnogo dvojbi i nepoznanica.
 • Kineski zid

  kineski-zid.jpg

  Kineski zid ili Veliki kineski zid, kako mu glasi puno ime, jedno je od 7 novih svjetskih čuda i jedno od najvećih djela ljudskih ruku.
 • Krist Otkupitelj

  krist-otkupitelj.jpg

  Spomenik 'Krist Otkupitelj' jedno je od 7 novih svjetskih čuda i jedno od dva s područja Južne Amerike. 'Krist raširenih ruku' nalazi se na vrhu planine Corcovado, zapadno od Rio de Janeira.
 • Machu Picchu

  machu-picchu.jpg

  Machu Picchu, što u doslovnom prijevodu znači 'stari vrh', sveti je grad Inka, a smješten je u istočnim Andama u državi Peru. On je ujedno i apsolutno remek djelo arhitekture i jedinstveno svjedočanstvo civilizacije Inka, koja je već u to vrijeme izgradila kanale za navodnjavanje i sustave popločenih cesta, kao i brojne monumentalne tvrđave i hramove.
 

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Poruke
8.029
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan

 • petra_0.jpg

  Petra, u doslovnom prijevodu s latinskog 'stijena', poznati je grad isklesan u kamenu. Nalazi se na području današnjeg Jordana, a nedavno je proglašen i jednim od sedam novih svjetskih čuda.
 • Rimski Koloseum

  koloseum.jpg

  Koloseum, izvornog imena 'Flavijev amfiteatar', jedan je od najljepših primjeraka rimske arhitekture u povijesti, a prošle godine uvršten je i na popis 7 novih svjetskih čuda. Današnje ime dobio je po kolosalnoj skulpturi cara Nerona, koja se u prošlosti nalazila ispred amfiteatra, a samo mjesto bilo je najpoznatije kao poprište krvavih gladijatorskih borbi, koje je moglo promatrati 50-ak tisuća gledatelja.
 • Taj Mahal

  taj-mahal.jpg

  Taj Mahal, spomenik vječnoj ljubavi, nalazi se uz rijeku u gradu Agra u sjevernoj Indiji. Nekoć je to bio glavni grad mogulskog carstva, s vrhuncem slave na početku 17. stoljeća.
 

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Poruke
30.831
Broj reagovanja
16.977
Horoskop
Ovan
Ima sam prilike posetiti Rimski Koloseum. Nadam se da ću i ostale obići.
 

anuška

Poznata ličnost
Starosedelac
Učlanjen(a)
17.07.2012.
Poruke
8.029
Broj reagovanja
5.516
Horoskop
Ovan
Svakako iskoristi priliku. Pulska arena je predivna:)
 
Vrh Dno