5G

Stemis

Neodgovorni urednik
Urednik
Sta se desava sa 5G mrezom? Da li je stetna ili ne? Jeste li citali nesto o tome ili ste na drugi nacin informisani sa radom ove mreze? Molim samo ozbiljnu diskusiju, dakle, tipa čitao sam negde, bez navođenja autora, odnosno linka ili rekao mi ujak izostavite.
 

Taca

ona, stara
Vezano za bilo koju mrežu, ne samo 5G evo moje iskustvo. Kod nas u selu, mobilni operater instalirao repetitor na zvonik crkve jer se, jelte, ne vidi. Bez znanja stanovnika a u dogovoru sa gnjidama iz SPC koji bi prodali rođenu majku za 200-300 evra. Saznamo mi to, jer seoska posla, te preko udruženja koje neću imenovati podnesemo prijavu u opštini. Dve nedelje kasnije, sa datumom pre naše prijave, pojavljuje se operaterov zahtev za dozvolu i u skladu sa tim i javna rasprava. Dođemoi iz udruženja i sila experata sa strane mobilnog operatera. To su proračuni, to su herci, to su formule...To se gleda podsmešljivo na nas seljobere, ajde osporite matematiku. Pustim ja njih da se razmeću ko paunovi i kada su se izdivanili, pitam gospođu načelnicu čija kancelarija izdaje odobrenje: „A gde je mišljenje biologa, doktora medicine, onkologa? Mogu li da dobijem na uvid istraživanja na temu uticaja zračenja repetitora na makar tri generacije stanovnika izloženih zračenju? “ Tajac, gospođa ćuti, inžEnjeri ćute. Epilog: Nisu dobili dozvolu ali nisu ni sklonili repetitor jer se nalazi na privatnom posedu. Long live Irinej. I njemu smo poslali dopis čisto da imamo pečat iz pisarnice SPC, druge vajde nema od dopisa.

Dakle, mišljenje nemam za bilo koju mrežu dok ne dobijem odgovor od „struke“ što bi ovi sa TVa rekli. Ne leči mene matematika nego medicina. Da me maneš sa hercima.
 

Stemis

Neodgovorni urednik
Urednik
Upravo guglam na temu 5G i zdravlja ljudi. I zanimljivo je da profesori sa ETF odgovaraju na pitanja o štetnosti po zdravlje 5g mreže. Pretpostavljam da profesori sa medicinskog fakulteta nisu stručni.
 

Anchy

Halucogen Mozgolečić
Ne znam jel stetna, ali eno Jecu Djokovic nam cenzurisali jer je okacila klip nekog lika koji tvrdi da je to 'djavolja rabota'' :rolleyes:
 

Taca

ona, stara
Eto kad nemam komentar, nek je svanuo i taj dan. 😎
Reći ću samo da je gospođa profesor na fakultetu i naš, narodni, predstavnik u Skupštini.

 
Vrh Dno