• Dobrodošli na Ćaskanja! Mi smo zajednica koja okuplja članove sa prostora bivših jugoslovenskih republika. Budite slobodni, pregledajte naš sajt, pročitajte neke od započetih diskusija. Ako želite da učestvujete u diskusijama, pisati na forumu, kreirati albume, dodavati medije, a niste naš član, registrujte se. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena. I da ne zaboravimo: registrovanjem i prijavljivanjem na forumu uklanjate sve reklame koje se prikazuju na sajtu, jer nam je stalo do naših članova. Pridružite nam se!

4 cake da cipele ne žuljaju

tamarishka

Vila dobrila
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.01.2010.
Broj reagovanja
857
Horoskop
Vodolija
Uložili ste popriličnu svotu novca, ali vaše nove "mezimice", cipele sa modernom potpeticom, nisu baš najudobnije koje ste probali. Zato se okušajte sa proverenim trikovima, rastegnite cipele i one će vam sigurno bolje pristajati.

KROMPIR
Oni koji su probali kažu da čini čuda sa preuskim cipelama. Uzmite srednje veličine krompir, ogulite ga i stavite u cipelu. Neka odstoji preko noći. Sok od krompira deluje u kontaktu s materijalom, kožom, antilopom i druge materijale.

KESA I VODA
Kesu za zavrzivač napunite vodom i stavite u cipele, sandale, bilo koji model koji vas žulja. Važno je da je kesa dovoljno velika i da je količina vode tačno onolika da u potpunosti ispuni cipelu i rastegli koliko treba. Radi sigurnosti, sipajte vodu u dve kese. Zatim, cipele s kesom stavite u zamrzivač, neka stoje barem jedan dan.

ALKOHOL
Otkrijte precizno mesto na kome vas žuljaju cipele, a zatim ga natopite alkoholom. Neka odstoji pet minuta, a kada se osuši do kraja, osetićete da je bolno mesto mekše. Ovaj recept najbolje deluje na kožnoj obući.

ČARAPE
Pokvasite čarape, ocedite ih i nagurajte u cipelu. Neka se osuše u njima. Čarape će se sušiti i širiti, a tako i rastegliti cipele. Isprobajte ovaj recept i sa novinama. Efekt će biti isti.

Izvor: http://zena.blic.rs/Moda/5528/4_cake_da_cipele_ne_zuljaju_

tamarishka

Vila dobrila
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.01.2010.
Broj reagovanja
857
Horoskop
Vodolija
Ja znam i za stos da ako te negde zulja taj deo namazes omeksivacem ili jogurtom, sa unutrasnje strane, to naravno pali samo kad su kozne cipele...

dusicaa

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
18.08.2010.
Broj reagovanja
981
Horoskop
Strelac
Probacu sve navedene,dok ne uspem.Kupila sam prelepe cipele platila ih stomak da zaboli....a one ni makac da popuste...dusa me boli...Ako uspem javljam..

Lujka

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
15.09.2009.
Broj reagovanja
1.280
Horoskop
Vodolija
Kada se (mada retko) desi da kupim cipele koje negde zuljaju uglavnom ih iznutra nakvasim sa alkoholom ili vodom. Isto tako i najtanje carape pa "na majke mi udjem" u cipele :roflmao: i setam po stanu dok mogu i tako ih "razglavim" na moju meru, spram mog stopala... Postupak ponoviti vise puta u toku dana. :neznam:

Stemis

Prinudni upravnik
Urednik
Učlanjen(a)
12.02.2009.
Broj reagovanja
16.936
Horoskop
Ovan
Ako vam ništa od ovoga ne uspe, isecite prednji deo cipela i napravite sandale, zimske doduše. :roflmao:

jasna949

dežurna ćaskalica
Starosedelac
Učlanjen(a)
27.10.2010.
Broj reagovanja
2.927
Horoskop
Blizanci
Lujka' pid='47224' dateline='1296229558 je napisao(la):
Kada se (mada retko) desi da kupim cipele koje negde zuljaju uglavnom ih iznutra nakvasim sa alkoholom ili vodom. Isto tako i najtanje carape pa "na majke mi udjem" u cipele :neznam: i setam po stanu dok mogu i tako ih "razglavim" na moju meru, spram mog stopala... Postupak ponoviti vise puta u toku dana. :laugh:

Sa dobijenom žuljevima više ni jedne cipele ne možeš da obuješ.... :roflmao::laugh::laugh:

Lujka

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
15.09.2009.
Broj reagovanja
1.280
Horoskop
Vodolija
jasna949' pid='47776' dateline='1296421489 je napisao(la):
Sa dobijenom žuljevima više ni jedne cipele ne možeš da obuješ.... :roflmao::laugh::neznam:

:laugh::laugh:
Vazna napomena: pre svakog "na majke mi" drzati noge u lavoru sa toplom vodom kako bi stopala omeksala i time "uzitak" razglavljivanja nove obuce bio sto manje bolan. :laugh::laugh:

tamarishka

Vila dobrila
Starosedelac
Učlanjen(a)
25.01.2010.
Broj reagovanja
857
Horoskop
Vodolija
Ne kupujem manje cipele... nisam od onih zena koje bi trpele dva broja manju cipelu da bi im noga lepse izgledala (a licno poznajem takve, verujte na rec!).
I tako, prslog proleca krenem u kupovinu cipela i trazim 38 jer sam izmedju br. 37 i 38. Prodavacica mi da, meni ogromne.. rekoh dajte 37, opet ogromne, taman tek 36... I znam da smo se salile da zene obicno idu obrnutim rasporedom, pocnu od 37 i zavrse na 41 :roflmao:

Medjutim vise se desi da kad kupim me zulja neki step, nego sto sam kupila malu cipelu i onda su dobre fore tipa omeksivac...

Skitnica

Fatal woman
Starosedelac
Učlanjen(a)
13.11.2011.
Broj reagovanja
876
Horoskop
Ribe
Ovako, ja radim vec 22godine sa obucom.Pa cu vam reci sta raditi, kada kupite cipelu koja vas nakon prvog izlazka nazulje.Najbolje cete cipelu ublaziti sa time, kada u nju nagorate novine.A onaj deo cipele koji vas je ozuljao namazite malo omeksivacem za ves.I tako te cipele koje su naguzvane novinam neka stoje jedno 2-3 dana.

Lujka

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
15.09.2009.
Broj reagovanja
1.280
Horoskop
Vodolija
E da, ja probala sa kesom i vodom i radi pos'o :D Jedino sto ta varijanta prolazi samo kod kozne obuce. Ono sto sam ja izmenila je da sam zaledjenu vodu ostavila da se skoro potpuno otkravi nakon vadjenja iz zamrzivaca.
Evo i tutorial :)

Lujka

Suspendovan nalog
Učlanjen(a)
15.09.2009.
Broj reagovanja
1.280
Horoskop
Vodolija
:roflmao: si vid'la koja sam cica.. a i noge sam obrijala za ovu prigodu :D

saska

penelopa
Starosedelac
Učlanjen(a)
21.04.2010.
Broj reagovanja
659
:thumbsup:..vidla..dobra ti takatika bre..satro,ovako ne zuljaju cipele,a u stvari reklama:whistling::sneaky:

Skitnica

Fatal woman
Starosedelac
Učlanjen(a)
13.11.2011.
Broj reagovanja
876
Horoskop
Ribe
Cipele od prave koze se nikada ne peru niti se vlaze ledom ili vodom, jer onda pocinju da vonjaju:D
Kozne cipele treba samo dobro prezraciti nakon nosenja i redovno mazati kremom za cipele.

Vrh Dno