Smernice i saveti

Naša politika je da sadržaj na sajtu bude prikladan za sve osobe, bez obzira na pol, uzrast, versku, rasnu, nacionalnu ili svaku drugu različitost.

Budući da smo regionalni veb sajt molimo koristite srpski jezik i latinično pismo.

Nemojte objavljivati sadržaj koji je uznemirujuć ili seksualno orijentisan.

Nemojte otvarati višestruke naloge na forumu.

Nemojte se vulgarno izražavati.

Nemojte pokretati novu temu o kojoj je već diskutovano ili je diskusija u toku. Pre nego što započnete novu temu, pretražite sajt kako bi se uverili da takva tema ne postoji. Ako tema postoji, pročitajte šta je do tada napisano, pre nego što ostavite komentar.

Trudite se da naslovi tema budu što opisniji, da ne budu ni prekratki ni previše dugački. Pri pokretanju teme, izbegavajte opšte naslove, kao na primer: "pomoć", "pitanje" i slično, već temu naslovite tako da se čitanjem naslova može naslutiti o čemu se u temi govori.

Nemojte pisati poruke koje nemaju veze sa temom o kojoj se diskutuje.

Izbegavajte da šaljete poruke koje sadrže samo emotikone. Iako emotikon nekada može lepo da opiše šta mislite, odnosno šta želite reći, poruka koja sadrži samo emotikone nije poželjna.

Nemojte pisati velikim slovima. Pisanje isključivo velikim slovima smatra vikanjem. Ako želite da naglasite deo teksta, koristite podebljanje, podvlačenje, bojenje i druge načine oblikovanja teksta.

Pišite smisleno. Trudite se da u porukama nema pravopisnih i gramatičkih grešaka. Pročitajte i proverite poruku pre nego što je objavite (koristite opciju "Pregled pre objavljivanja").

Izbegavajte pisanje više uzastopnih poruka istoj temi. Sve što ste izostavili možete dodati koristeći opciju "Izmenite" koja je dostupna 15 minuta nakon objavljivanja poruke. Nakon isteka 15 minuta više nije moguće izmeniti poruku.

Nemojte citirati poruku ako se nalazi neposredno iznad vaše, jer se podrazumeva da na nju odgovarate. Citirajte samo deo poruke na koji se odnosi vaš odgovor.

Nemojte citirati već citirane poruke. Ukoliko citirate poruku koja u sebi sadrži citat, obavezno izbrišite citat iz te poruke.

Nemojte prenositi sadržaj sa drugog sajta, ako nemate dozvolu za to. Ako prenosite tekst, odnosno sadržaj koji nije vaš, obavezno navedite ime autora (ako je poznat) i link do izvora.

Ukoliko primetite sadržaj koji nije u skladu sa našim pravilima i smernicama ili ga smatrate neprikladnim, prijavite ga (opcija "Prijavite").

Vrh Dno